REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

"Energia termică livrată populaţiei din Constanţa este de două ori mai scumpă decât cea plătită de consumatorii din Bucureşti"

"Energia termică livrată populaţiei din Constanţa este de două ori mai scumpă decât cea plătită de consumatorii din Bucureşti"

Replica API 13 noiembrie 2013 | 00:00 139

Ministrul Niţă îi ridică mingea la fileu pedelistului Chiru:

Ministrul Niţă îi ridică mingea la fileu pedelistului Chiru:

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a răspuns unei interpelări referitoare la reducerea preţului gigacaloriei pentru constănţeni, adresată de preşedintele judeţean al PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, în privinţa facturii la încălzire, care dă fiori constănţenilor.

La o privire mai atentă asupra răspunsului formulat de Niţă, ar rezulta că autorităţile locale ar purta responsabilitatea preţului ridicat la facturile pentru energie electrică: "din anul 2011 municipalitatea Constanţa a decis să nu mai suporte subvenţia pentru călădură, tariful pentru gigacalorie fiind integral suportat de populaţie", susţine Niţă în răspunsul transmis senatorului Chiru şi pus la dispoziţia presei. Mai mult, ministrul readuce aminte că energia livrată constănţenilor este considerabil mai scumpă decât cea furnizată bucureştenilor, deşi vorbim de acelaşi furnizor: "deşi livrată de aceeaşi societate, respectiv SC Electrocentrale Bucureşti, energia termică livrată populaţiei din Constanţa este de peste două ori mai scumpă decât cea plătită de consumatorii din Bucureşti, lucru ce poate fi ajustat prin decizia Primăriei constănţene de a suporta, ca în celelalte oraşe din ţară, o parte din preţul gigacaloriei", se mai arată în răspunsul formulat de Niţă, citat de Chiru într-un comunicat remis redacţiei. În acest context, concluzia lui Chiru este: "Din răspunsul ministrului Niţă, un ministru USL, nu putem înţelege decât reaua-voinţă a lui Mazăre, răutatea cu care acest primar îi tratează pe constănţenii. A fost uşor să dea vina pe diverse guverne sau pe adversarii săi politici, arătând constănţenilor o realitate deformată, manipulând populaţia iar, pe de altă parte, i-a jecmănit pe locuitorii Constanţei în cel mai ruşinos mod. În loc să ajute constănţenii pe timp de iarnă prin subvenţionarea gigacaloriei, administraţia condusă de Radu Mazăre a ales să-şi îndoape în continuare prietenii şi partenerii de afaceri care pun mâna prea uşor pe contractele Primăriei Constanţa şi pe banii colectaţi cu japca prin taxe şi impozite", susţine senatorul PDL. Răspunsul formulat de ministrul Niţă ar putea inflama spiritele, iar senatorul Chiru nu se sfieşte să "mai toarne gaz pe foc": "Cine citeşte cu atenţie răspunsul ministrului Niţă, va constata că Primăria Constanţa este responsabilă pentru preţul acesta ridicat al gigacaloriei. De altfel, nu acordă subvenţionare, pentru uşurarea situaţiei constănţenilor. Bucureştenii plătesc de două ori mai puţin pentru căldură, deşi furnizorul este acelaşi, ca şi pentru constănţeni. Afirmaţiile domnului Radu Mazăre cu privire la subvenţiile pentru căldură nu ne ţin de cald. De 12 ani, el se axează numai pe promisiuni", a declarat Chiru.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272