REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Enuşcă, cunoscut pentru şpaga de la Aeroport, executat din cauza datoriilor

Enuşcă, cunoscut pentru şpaga de la Aeroport, executat din cauza datoriilor

Replica API 30 ianuarie 2012 | 00:00 151

Cunoscut ca hoţ de motorină şi mituitor, rămas fără locuinţă

Cunoscut ca hoţ de motorină şi mituitor, rămas fără locuinţă

Electricianul care a dat şpagă, apoi l-a denunţat pe şeful Atelierului Electroenergetic al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, este executat silit din cauza unor datorii faţă de o societate comercială. Astfel, Virgil Enuşcă, urmează să rămână fără locuinţă, respectiv un imobil din localitatea Lumina, situat pe strada Nnarciselor nr. 102, constând într-un teren de 1280 metri, plus o casă cu etaj, construită pe terenul respectiv. La avizierul Judecătoriei Constanţa a fost afişată o "publicaţie de vânzare" a imobilului respectiv, privind scoaterea la licitaţie a acestuia, pe data de 17 ianuarie a.c., în baza unui titlu executoriu, privind un contract de credit din 2007, un contract de ipotecă din acelaşi an şi a unui contract de cesiune creanţă din 2010, ataşate la dosarul de executare silită. Numai că la data susţinerii licitaţiei nu s-a prezentat nici o persoană interesată, motiv pentru care licitaţia a fost amânată, în timp ce preţul de pornire a licitaţiei va fi redus. Imobilul a fost evaluat, iniţial, la suma de 40.000 de euro, potrivit unui raport de evaluare, însă, din cauza neprezentării nici unui doritor, preţul acesteia a fost redus la 30.000 de euro, putând fi acziţionat la un preţ chiar mai mic.

Potrivit anunţului, Virgil Enuşcă, care locuieşte la adresa menţionată, este dator către SC Corporate Recovery Management SRL, din Bucureşti, cu suma de 40.664 euro, la care se adaugă şi suma de 8.599 lei, reprezentând cheltuileli de executare silită.

Cine este acest Enuşcă

Virgil Enuşcă este unul dintre acţionarii SC Electro David SRL, care îşi derulează activitatea pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Fiind şi angajat al atelierului condus de inginerul Adrian ionescu, acesta ştia cum stau lucrurile în incinta aeroportului, motiv pentru care l-a corupt pe şeful său să primească 20% din valoarea unui contract încheiat cu firma sa, bani în schimbul cărora urma să obţină avizul tehnic pentru un depozit. Adrian Ionescu avea ca atribuţii de serviciu şi acordarea avizelor tehnice pentru asemenea lucrări, primind de la Enuşcă suma de 2000 de dolari cu titlu de mită. Ulterior, Enuşcă l-a denunţat poliţiştilor care au efectuat un flagrant, iar Ionescu a fost cercetat, apoi condamnat la 1,6 ani cu suspendare. Despre Virgil Enuşcă se mai ştie că este unul dintre componenţii celebrului lot al benzinarilor de la Lumina, alături de fratele sau, Niculai Enuşcă, şi Marian Tudose, descoperit de procurori în 2003. Aceştia au fost acuzaţi în acea vreme de furtul a 2. 400 tone de motorină din conductele Petrotrans, prin intermediul unei instalaţii improvizate. În afară de societatea "Electro David" în care apare ca acţionar, Virgil Enuşcă apare şi cu un PF la Registrul Comerţului, din 2004, având sediul la locuinţa scoasă la licitaţie de executorul judecătoresc.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212