REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

EPISODUL APEI CALDE: Primăria taie din bugetele instituțiilor pentru a acoperi SUBVENȚIILE!

EPISODUL APEI CALDE: Primăria taie din bugetele instituțiilor pentru a acoperi SUBVENȚIILE!

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:22 579

Făgădău: "A început campania electorală!"

Făgădău: "A început campania electorală!"

Primăria Constanța alocă suma de 30.000 lei pentru subvenționarea energiei termice livrată populației. Suplimentarea va fi acoperită după reducerea bugetelor altor instituții și servicii din subordinea Primăriei Constanța. Serviciile al căror buget a fost diminuat sunt de la Învățământ, Cultură, Asigurări și Asistență Socială, Transporturi, Combustibil și Energie.

“Pentru a explica foarte clar, vreau să subliniez pentru toată lumea că CET-ul aparține Ministerului Energiei”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău, în cadrul ședintei de Consiliu Local organizată marți, 2 octombrie. Acesta a adăugat că, dacă nu exista producător, distribuitorul nu mai are sens și că Guvernul a disparut ușor ușor din această ecuație.

În plus, s-a arătat indignat de măsura luată de CET și a adăugat că măsura sistării apei calde nu s-a luat în timpul verii, iar în final ținta sunt constănțenii și consideră totodată că această situație anunță începerea campaniei electorale.

”Suntem forțați să plătim această subvenție ca să existe relația dintre cele două societăți implicate”, a mai spus Făgădău, adăugând că este intrigat de faptul că nu înțelege cum de nu ajung banii.

Asociațiile de locatari mai au datorie 21 de milioane de lei datorie la RADET. “Practic, noi avem în piață banii pe o factură pe o iarnă”, a declarat Făgădău.

Astfel, din 250 de lei cât era gigacaloria, acum este 225 lei. Din cei 225 de lei, 10%, adică 25 lei, se duc către CET.

În urmă întâlnirii pe care a avut-o luni, 1 octombrie, la București, ministrul Energiei, Anton Anton, i-a replicat că Electrocentrale a avut deja până în prezent patru întâlniri cu reprezentanții administrației locale și RADET.

Acesta a mai susținut faptul că ceea ce se intamplă este o cămătărie.

Consilier PNL: proiect de hotărâre pentru schimbarea conducerii RADET

“Prizonierii unui sistem sunt constănțenii pentru că asistăm acum la un litigiu între cele două societăți. Scopul lor este furnizarea energiei termice însă nici una dintre cele două nu își îndeplinește această funcție. Noi nu căutăm vinovați, ci soluții. PNL va propune un proiect de hotărâre prin care să se schimbe conducerea RADET”, declarat consilierul local PNL, Adriana Arghirescu,

Menționăm că este vorba despre o şedinţă de îndată, în care s-au reunit consilierii locali din municipiu, marți, 2 octombrie 2018, ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa. Pe ordinea de zi figurează doar două proiecte, ambele iniţiate de primarul Decebal Făgădău:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2018;

2. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în perioada 01 octombrie 2018 - 30 aprilie 2019 în municipiul Constanţa.

Amintim că, de o săptămână, în Constanţa nu este furnizată apă caldă pentru abonaţii din sistemul centralizat!

Consilierii au votat in unanimitate pentru ambele proiecte aflate pe ordinea de zi, fiind aprobate.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ala de sub mine halestele oaile japita la aia tu tu tu si cu ai tai
0
0
Taiati din pomenile plosnitelor din HCoanda, cine dracu le plateste caldura alora, lumina etc?nu tot noi?pana cand vom duce capusele astea in spinare
1
0
poate-s doar eu, dar asa am un sentiment ca-s fraierit si ca acolo undeva, la etajul cu administratia, cineva nu stie pe ce lume e ... in fine, in 2020 voi fi din nou la vot, ca intotdeauna. si sper sa nu mai incerc si atunci acelasi sentiment de insingurare. Pana atunci - CONSTANTA CITY HALL SUCKS. DEEPLYYYYYYYY
2
1
are gaze la blocuri. Fiecare aoartamemt are centrala proprie. Contanteni nu mai platiti capusele RRADTsi CET. TREZITIVAAAA!!!!!!!!@
2
1
lipsa apei calde este o nenorocire,dar ce spuneti ca porcul de stroe ne-a vandut apa pura de 23000 de ani catre evrei iar pe noi ne adapa cu apa de canal trecuta prin o multime de rinichi si intestine groase de europeni din avalul dunarii,asa siktir de porc nu a mai fost vazut pe lumea asta,blestemat fie pe vecie cu tot neamul lui
5
0
Toata vara ati dormit sau v-atidistrat iar acum va bateti joc de poporul asta necajit care face sacrificii sa plateasca apa si caldura --nesimtiti si spagari --puneti in CA Radet prof de sport? Cu 4500 lei pe luna ?
8
1
Unde este Andrei Popescu, consilierul sulii, nu mai are cort..?
5
2
0 lei la neversea, dar nu pun la socoteala hectarele de plaja si domeniu public folosite de ei gratis, autobuzele ratc cu program prelungit, locuri de parcare, facilitati la utilitati, promovare..etc astea nu costa bani? Oricum, pana nu se vireaza multi bani in contul CET, nu primeste nimeni apa calda. Indiferent de probabilitatile primarului probabil fagaboy
9
1
Bravo Fagadau bravo PSD simgurul partid care tine la 4
2
12
De ce trebuie sa plateasca si cei care locuiesc la case si nu au beneficiat niciodata de subventii? Primaria a stiut sa creasca impozitul cand m-am bransat la reteaua de gaze. Dati in continuare subventii pentru toate putorile, subventii platite din taxele celor de buna credinta, subventii la incalzire, subventii pe transportul in comun, asistati social pe cei din Henri Coanda...ce mai este de spus? Fraierii platesc pentru putori..
18
1
Sa te voteze mata moarta bai coruptule
15
1
DE CE SUNT OBLIGAT SA ACHIT PIERDERILE RADETULUI ? cum era vrajeala ? SUNT CETATEAN EUROPEA SI AM DREPTURI ?
16
1
Trei vecee 150.000 euro fagadaule ? De ce ba ???
20
1
eu as intreba altfel, cine raspunde pentru aceasta incompetenta?
22
2
pentru comentatorul 30000 de lei .. exista o emisiune la radio doina, data de cateva ori pe luna reluare, in care fiind invitat primarul spune ce realizari a avut el..si zice ca in constanta au fost activitati culturale fara precedent, fiind al doilea oras dupa bucuresti. pai chestia asta oare tine de cald? nu prea cred.
3
8
Primaria a dat ZERO lei la Neversea, idiotule! Doamne, ce de prosti comenteaza.
7
8
VIDANJA aceea golita la usa primariei, a fost in Franta parca, 10 tone dejectii curate descarcasera taranii aceia. Diferenta este ca ei au fost suparati, nu au cluburi, nu au festivaluri de peste, de clatite, de scoici, de ...mama lor. Au verticalitate, simt cand sunt trasi in teapa, ai nostri au partea posterioara batatorita, ne-au tras-o toti.
13
1
politica, bani, cet, radet ...amestec de idei pe care le tot auzim. politica? cel care face politica si deserveste interesele psd este cchiar primarul cu atitudinea persistenta in privinta ascunderii deturnarii banilor. Nu cred ca nu stie , ca am vazut si articole ale unui fost director de la CET din 2015 care si atunci zicea ca radet NU plateste. Dar daca ai interese sa pui numai gaz in constanta probabil ca faci pe prostu si o tii tot cu CETu care inchide gazul. Daca citea presa sau mai arunca un ochi la tv vedea ca aia de la gaze daca nu platesti taie gazul si gata. Si unu ca el strica PSD
8
1
In continuare in viziunea ciudata a primarului e ca RADET nu are datorii. Atat timp cat institutiile de control nu isi fac datoria tot o so lalaie cu ineptia asta. Apara ce se intampla la RADET deci clar hotia! Vrea sa inchida cetul. Asa ceva nu ar trebui permis. 140 de puncte termice si apartamentele pe gaz ar fi dezastru prin poluare pentru oameni. Da nu se vrea sa se vada asta. Grav , PSD continua distrugerile.
13
3
Asa se intampla cand cumparam jeep Alfa Romeo la Politia Locala si auto cu dotare pe care nici Politia nu o are!
19
2
PE NOI NU NE INTERESEAZA CONFLICUL EXISTENT NOI CARE SUNTEM LA ZI CU FACTURILE CE TREBUIE SA FACEM CA SA AVEM APA CALDA? DACA NU PLATESTI LA TIM SE ADAUGA PENALITATI DAR ACESTI EXCROCI PETESC CEVA .... SA VA IA NAIBA CA A AJUNS CONSTANTA UN ORAS DISTRUS COONDUS ANAPODA CEL MAI MIZERABIL O0RAS DIN ROMANIA PENTRU CA AUTORITATILE AU MARE GRIJA DE TRANTORII CONSTANTEI.FACETI CEVA PANA NU ESIM TOTI IN STRADA
25
2
Taiati subventiile definitiv..fiecare sa plateasca pret intreg,poate asa vor fii bani pt a platii cet-ul!
20
0
Primarele FAGABOU cu kap de BOU
16
2
Boon, deci la apa calda nu se da drumul, am votat in unanimitate pretul pe gcal dar nu se stie cat este...altceva mai e? Ah da, luam banii de eugenii de la copii, de transport scolar si drumuri decente si ii bagam in fundul coruptilor psd de la radet si cet. Eu propun sa se ia 25la suta din salariile angajatilor din primarie si consilieri locali. Ce ziceti?
24
0
TU DIN CE PARTID FACI PARTE?DRAGNEA SAU PONTA!PSD ul ARE NEVOIE DE OAMENI CARE SA SE DESCURCE IN ORICE SITUATIE!
10
2
cui ii trebuie invatamant, cultura...niste fraieri. si ce face el cu 30.000? ca nu am inteles. aia sunt bani de protocol, de seminte si apa minerala. poate a uitat 000 in coada. asa, taie de la elevi si contribuabili, ce nevoie au de bani. poate isi aminteste sa revopseasca trecerile de pietoni si liniile pe asfalt, nu sa arunce banii pe fereastra radet. huoooo hotilor
20
1
Cu cat a contribuit primaria la Neversea, jigodie?
16
3
Concluzia este: contribuabilii din Constanta subventioneaza pierderile si incompetenta RADET-ului, CET-ului si primarului Fagadau. Dar, pe cei vinovati cine ii trage la raspundere? Si, dupa ce se aproba hotararile astea de Consiliu Local, CAND se FURNIZEAZA abonatilor RADET APA CALDA?
23
1
in care piata sunt banii mai papagalule?si ce inseamna 22 mil pe langa cele 250 care reprezinta datoria radet catre cet?unde este diferenta?chiar nu intereseza pe nimeni din dna?deci sunt facturati 250 mil si mai sunt de incasat doar 22 mil!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218