REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Epopeea australiană a regizorului Baz Luhrmann revine în miniseria TV ''Faraway Downs''

Epopeea australiană a regizorului Baz Luhrmann revine în miniseria TV ''Faraway Downs''

A.F. 22 noiembrie 2023 | 00:00 213

La 15 ani după ce filmul său de aventuri "Australia" a generat opinii împărţite în rândul criticilor, regizorul Baz Luhrmann a readus la viaţă povestea acelei pelicule într-o miniserie TV ce va fi difuzată în şase episoade şi care se intitulează "Faraway Downs", informează Reuters.

Epopeea australiana a regizorului Baz Luhrmann revine in miniseria TV ''Faraway Downs''

Întrucât nu a putut să filmeze lungmetrajul "Elvis" în timpul fazei acute a pandemiei de COVID-19, Baz Luhrmann a folosit acel timp liber pentru a reexamina secvenţe înregistrate în timpul filmărilor de la "Australia", un lungmetraj cu Nicole Kidman şi Hugh Jackman în rolurile principale, şi pentru a crea ceva nou.

"Am înţeles că, probabil, tema care stă la baza acestui film, şi anume că nu poţi deţine cu adevărat un pământ, un copil sau o relaţie, ci doar povestea ta, ar putea fi cu adevărat amplificată", a spus regizorul australian.

Plasată între 1939 şi 1942, intriga noii miniserii TV explorează ceea ce se întâmplă atunci când personajul Sarah, o aristocrată engleză jucată de Nicole Kidman în filmul din 2008, trebuie să facă echipă cu un cowboy interpretat de Hugh Jackman după ce ajunge în situaţia de a deţine şi a administra "Farraway Downs", o fermă de vite dintr-o regiune izolată din centrul Australiei.

În timp ce începe o relaţie romantică cu acel cowboy, Sarah este totodată captivată de Nullah, un copil metis cu origini indigene care locuieşte la fermă şi care riscă să fie preluat de Poliţie din cauza politicilor rasiale stricte din acea vreme.

"Mi-am spus că dacă prezint povestea într-un format cu mai multe episoade, aş putea să o spun din punctul de vedere al Primelor Naţiuni. Este un copil aborigen cel care spune povestea", a dezvăluit Baz Luhrmann.

Deşi politica "generaţiilor furate" la care se face referire în serial a luat sfârşit în urmă cu mai bine de 50 de ani, Australia a înregistrat în luna octombrie un eşec major în eforturile de reconciliere cu primele sale comunităţi umane, după ce australienii au respins prin referendum o propunere de recunoaştere în Constituţie a populaţiei indigene.

Australienii trebuiau să voteze prin "Da" sau "Nu" în acel referendum, primul organizat în aproape un sfert de secol, dacă să modifice Constituţia pentru a recunoaşte populaţia aborigenă şi cea din Insulele din Strâmtoarea Torres prin crearea unui organism consultativ indigen, "Vocea Parlamentului".

Baz Luhrmann s-a declarat dezamăgit de rezultatul votului: "Personal, eu aş susţine ceea ce a revendicat majoritatea populaţiei Primelor Naţiuni. Iar majoritatea a dorit această voce".
În ceea ce priveşte "Farraway Downs", care va fi difuzat în streaming pe platforma Disney+ începând din 25 noiembrie, Baz Luhrmann speră că, prin combinarea unei poveşti de dragoste cu ceea ce el numeşte "un capitol urât" din istoria Australiei, noua miniserie TV va putea să ajungă la un public mai larg, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468