REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Erdogan acuză: Ţările occidentale sunt vinovate de 'provocare' faţă de Rusia

Erdogan acuză: Ţările occidentale sunt vinovate de 'provocare' faţă de Rusia

Replica API 7 septembrie 2022 | 00:00 1077

Ţările occidentale sunt vinovate de ''provocare'' faţă de Rusia, a declarat miercuri la Belgrad preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP, potrivit Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan

"Pot spune foarte deschis că nu găsesc că actuala atitudine a Occidentului (...) este cea bună. Occidentul duce o politică bazată pe provocare", a declarat şeful statului turc în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său sârb Aleksandar Vucic, ca răspuns la o întrebare asupra crizei energetice în Europa.

"Atât timp cât veţi încerca să duceţi un asemenea război de provocare, nu veţi putea obţine rezultatele scontate", a adăugat Erdogan. "Noi, Turcia, am menţinut mereu o politică de echilibru între Rusia şi Ucraina", a mai spus preşedintele turc, citează stiripesurse.ro.

Chiar dacă a furnizat Kievului drone militare, Turcia a refuzat să se ralieze sancţiunilor occidentale decretate împotriva Rusiei după declanşarea ofensivei ei în Ucraina.

Preşedintele Erdogan a imputat deja marţi criza energetică din Europa sancţiunilor adoptate împotriva Rusiei, preluând un argument al Kremlinului.

"Europa culege ceea ce a semănat. Atitudinea Europei faţă de (Vladimir) Putin şi sancţiunile l-au făcut - fie că ne place sau nu - să spună: 'Dacă voi faceţi aşa, eu o să fac asta''', a afirmat preşedintele turc în cursul unei conferinţe de presă la Ankara.

Kremlinul a declarat că Occidentul este cel responsabil de oprirea livrărilor de gaze ruseşti spre Germania prin gazoductul strategic Nord Stream, susţinând că sancţiunile care au fost impuse Rusiei împiedică efectuarea lucrărilor de întreţinere la infrastructura de gaze.

Uniunea Europeană a decis instituirea unui embargo gradual la importurile sale de petrol şi produse petroliere ruseşti. Ea a pus capăt achiziţionării de cărbune din Rusia, dar gazele ruseşti, de care este foarte dependentă, nu sunt vizate deocamdată.

Turcia are relaţii bune atât cu Moscova, cât şi cu Kievul.

Erdogan a anunţat la începutul lunii august un acord privind plata parţială în ruble pentru livrările de gaze ruseşti către Turcia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zica ca-i p***t turcul,dar daca-l duci la gara se urca in tren.Bineinteles ca toate tarile au fost de vina ca rusii au omorit,torturat ucrainieni,au intrat peste ei,le-au distrus orasele alea frumoase Melitopol ,vor sa le ia marea,grinele si gazele.Rusii erau doar in trecere,au fost deranjati.Iar prostanul muslim si-a adus tara in mizerie din cauza incompetentei ,faceti matanii ca va ridica Alah.
0
0
Nu sunt p****i turcii ca refuza sa intre in U.E. ! Noua ce ne-a adus bun U.E. ? Nimic ! Suntem considerati tara de mana a 2-a , piata de desfacere si mai ales tara de recrutare de fortza de munca ieftina adica de "sclavi moderni" ! Le spalam la kur babele si moshii de zeci de ani , iar U.E. ne-a umplut tara de Lidl , Kauffland , Metro , Penny, Selgros , Carrefour , Megaimage , Proffi unde angajatii sunt platiti cu minim pe economie iar miliardele de euro pleaca in strainatate ! Acum se face politica senilului de Bidon care vrea neaparat razboi cu Rusia !
1
1
erdogan are capul pe umeri spre deosebire de altii. Si nu uitati Turcia are armata mare nu joaca si dotata la standarde NATO
0
0
Europa a cazut in rahat si este condusa de cei mai n e g h i o b i . Mai ales cand o vad pe nemernica asta care nea bagat pe gat vaccinurile , ma apuca pandaliile . Cat despre dulapul nostru si despre transpitarut asta de premier , nu am nici o vorba de dulce . Sa ma in bafta lor si in rasa lor ca prea avem parte doar de asa ceva
0
0
Remove Vova's cock from your mouth Erdogan
1
0
da-te-n gura ma-tii de islamist cu ISIS-ul tau cu tot. Ataturk i-a scos pe turci din salvari, nataraul asta ii baga inapoi.
1
0
Nu-mi amintesc cand Turcia a fost vreodata vasala rusiei, pentru ca nu s-a intamplat. Daca era in pericol sa fie anexata si invadata militar, ia sa vezi ce repede isi aducea aminte ca este in NATO.
0
0
Acum sa le inghete ghiotul de frig.Sa-i vad cu bruma la gura pe aia din Bruxelles!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272