REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Escrocherie: a vândut 800 de bilete false la Neversea

Escrocherie: a vândut 800 de bilete false la Neversea

Virgil STOIAN 11 iulie 2023 | 00:00 21651

Festivalurile ca Saga, Neversea, Untold, sunt la mare căutare în ultimii ani, iar biletele la preț redus sunt la și mai mare căutare și se vând precum pâinea caldă. Numai că, nu toți au norocul să dea peste oameni binevoitori. O bucureșteancă, pe numele ei Mara Alesia Aloman, a vândut mai multor persoane bilete inactive la Saga, cu 150 de lei, și la Neversea, cu 250 de lei. Vânzătoarea a reușit să păcălească mai mult de 70 de persoane cu bilete la Saga, după cum ne-a declarat o păgubită, și aproape 800 de bilete la Neversea, bilete care fuseseră valabile cu un an în urmă. Păgubiții încearcă acum să își recupereze banii, însă atât Mara Aloman și complicele ei, respectiv mama și sora, le duc cu fofârlica sperând că renunță la contravaloarea biletelor.

Escrocherie: a vandut 800 de bilete false la Neversea Mara Alisia Aloman

Totul a început de la o postare pe Instagram, unde escroaca anunța că vinde bilete la festivaluri la preț redus. O păgubită ne-a povestit cum s-a petrecut toată tărășenia. Aceasta a cumpărat două bilete la Saga pentru 300 de lei și unul la Neversea pentru 250 de lei. Mara Aloman i-a promis că îi dă 600 de lei înapoi pe cele două bilete la Saga, pentru că a existat o încurcătură. Astfel, din cele 168 de bilete pe care le vânduse, cu 70 au fost probleme, printre ele fiind și cele ale fetei păgubite. Cea din urmă nu și-a primit nici până azi banii înapoi, nici pe biletele de la Saga nici de la Neversea. Păgubita trage un semnal de alarmă, astfel încât, pe viitor, Mara Aloman să nu mai poată escroca oamenii.

Escrocherie: a vandut 800 de bilete false la Neversea Una dintre tranzacții


Potrivit tinerei, la Neversea, Mara Aloman a vândut 800 de bilete, schemă învățată de la sora ei, Aloman Isabela, specialistă, se pare, în escrocherii. În urmă cu câțiva ani, a dat țepe cu haine: ”Totul a început când am dat de aceasta fată, Aloman Mara Alesia, pe Instagram. Postase un story în care zicea că are doar câteva bilete la Neversea cu 250 de lei și câteva la Saga cu 150. Noi de mult eram în căutare de bilete mai ieftine așa că ne-a părut bine. Am aflat de ea prin niște cunoștințe așa că am crezut că e totul bine. Ne-am făcut un grup cu ea, am vorbit și ni le-am achiziționat. Ea ne zicea că ne face check in-ul, ne-a cerut date personale, dar și poze cu noi, așa cum trebuie făcut pentru check in. Eu spre deosebire de fete, am mai cumpărat 2 bilete la Saga. Acolo nu a necesitat decât numele și prenumele pentru check in. Timpul a trecut, a venit festivalul Saga. Din câte am înțeles la Saga a vândut 168 de bilete, cum zicea ea “cumpărate de la un bărbat”. Ea activa aproximativ 50 de bilete pe zi. Totul bine și frumos, până în ziua festivalului când am aflat că fac parte dintre cei 70 la care nu mai mergea activat biletul. Mi-a promis că îmi dă banii pe biletul oficial, adică 600 de lei, în loc de 300. Banii nici până acum nu au intrat. Am vorbit cu ea la telefon, plângea pentru “ce se întâmplase” cu biletele, se certa cu mama ei pe apel, chiar părea afectată. Îmi zicea că banii intrau mai greu din cauză că erau prea multe tranzacții și i s-a blocat contul bancar. Îmi tot dădea mesaje cu “îmi zici când intră” iar la un moment dat mi-a dat numărul mamei ei pentru a vorbi cu dânsa. La fel, mi-a zis că îmi trimite alți bani, dacă nu îmi intră cei de la fiica ei.” a declarat păgubita pentru Replica.

Escrocherie: a vandut 800 de bilete false la Neversea Discuțiile între fete

Țepe și la Neversea...

După ce a dat țepele, nici Mara Aloman dar nici mama sau sora ei nu au putut fi contactate, păgubitele aflând că Aloman Isabela avea o altfel de escrocherie acum câțiva ani: ”Am ajuns la Neversea, ne pregăteam și o prietenă a fost sunată și a aflat că biletele sunt de anul trecut. Și ea, și mama ei, și sora ei și-au blocat toate căile de contact, numere de telefon, rețele de socializare, orice. S-a făcut un grup cu câteva persoane care au pățit la fel ca noi cu aceeași persoană. S-au aflat diverse informații, cum că sora ei (Aloman Isabela) ar fi făcut la fel din 2015, numai că atunci era vorba de un magazin de haine, după care a descoperit modalitatea de a păcăli prin bilete. Tot din conversații am aflat și că ea a vândut câteva bilete bune, ca să își convingă clienții că e totul în regulă. ” a încheiat tânăra păcălită.

Escrocherie: a vandut 800 de bilete false la Neversea Așa zisele bilete vândute de Mara Aloman

În concluzie, feriți-vă de chilipiruri suspecte, cumpărați bilete doar din surse autorizate și nu vă lăsați păcăliți de persoane care ”cunosc pe cineva” și pot ”aranja ceva”!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am incasat si eu ceva ca nu mai avem bani acasa scuze Ps ne scoate din r.ahat cumnatica :)
2
0
Era plin de musulmani ,musulmanii din Constanta si romanii spurcati adunati de prin tara,neam de tradatori genetic.
1
0
Toti m********i de la Constanta au fost arsi de Elefteria Ciota. Am vazut story la ea. Eu zic sa o interogheze si pe ea.
4
0
S-a pisat pe toti fraierii puștoaica!Hahaha! Pe lumea asta n-ar exista smecheri,daca nu ar exista fraieri
7
0
cu cine ati studiat limba romana, dragii mei comentatori?
1
2
Să vedem ce va face DIICOT-ul după înaintarea sutelor de plângeri penale!
7
0
ZICA SA FACI PLATA SI LASA VRAJEALA !!!!
8
0
Bine v-a facut, prostanilor! Daca puneti botul la toate tampeniile, asa va trebuie! Pisha-m-as pe festivalurile voastre de retardati si drogati!
19
4
Sa vezi ce japca este si la service-ul Petengeo Auto. Pret la piese mai mari de 3 ori ca in magazin, manopere mult mai mari ca intr-o reprezentanta, tapiterie murdara de vaselina. Primesti replica: daca nu iti convine nu mai veni insa dupa ce am platit o interventie de aprox. 8000 lei, sa rezolv problemele cauzate de acest ,,garaj,, am mers la alt service unde am gasit adevarati profesionisti care cunosc meserie si stiu si sa discute cu clientul.
8
0
Probabil ca se vor trezi si cu RATE la banca ,au trimis copii dupa acte oficiale, buletin , poze , etc.
9
0
pe astea le duce la beci si pe urma isi iau inchisoare pe camera, deabia asteapta militia astfel de exemple
7
0
Trebuiesc duse pe cursa și băgate la cusca
15
0
Asta e mackedoanca , e bagaj că și restul de makidoance
19
4
Dumnezeule cate greseli de ortografie pe metru patrat. Noi, ca natie, nu avem viitor. Suntem o tara de macelari. Macelarim limba romana 24H/24H. Irina: se scrie "VA fura" pentru ca este forma la timpul viitor al verbului " a fura" T**I: se scrie " bine v-a facut" si " va fi scump" si " p****i PE care sa ii pacaleasca"
14
1
Pustoaica hoata… Astea ajung versate la 30 de ani. Tot corve pe viata distruse. Cine fura azi un ou maine v-a fura un bou
19
2
Bine va făcut,fraierilor. Invatati-vă că ce este ieftin..va fii scump...proștilor. Fata este de meserie escroci,asa că ea cauta p****i care sa-i pacalească
21
2
Prostanaca asta din poza e makidoaca, Suge p**a in secunda doi
17
4
Atentie cu makidonii.... Sunt in toate institutiile din constasns\
23
5
Prin definitie biletele neversee sunt false.
14
2
Dau eu de ea sa vezi ce buzunar ii fac
13
2
Abe daca ne-am bucurat toti m********i ca luam bilete cu un milion mai ieftine. Asa ne trebuie. Bravo la fata ca ne a facut original!
26
1
Oricum nu mai conteaza. Toate biletele de la neversi sunt false. nu se duc la Dumnezeu, se duc la Dracu
15
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468