REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Este bine sau nu să ne lăsăm copii să participe la Halloween? Iată ce spun specialiștii

Este bine sau nu să ne lăsăm copii să participe la Halloween? Iată ce spun specialiștii

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:00 399

Este bine sau nu să ne lăsăm copii să participe la petrecerile organizate de Hallooween, aceasta este cea mai frecventă întrebare de pe buzele părinților. Unii dintre ei sunt sceptici în a-i lăsa pe cei mici să participe la un astfel de eveniment, considerând că impactul pe care îl aduce asupra celor mici este unul negativ. Însă, acestă teorie este compromisă de faptul că cei mici nu pot fi ținuți într-o „bulă” unde să fie protejați de acest fenomen ce ia amploare din ce în ce mai mult în țara noastră. Legat de acest subiect psihologul Liviu Chesnoiu ne-a explicat importanța participării active a părinților pentru a evita eventualele probleme psihologice ale copiilor.

Cei mici întâlnesc acest fenomen pretutindeni, ca de exemplu: în cadrul unității de învățământ unde studiază, în marile magazine când merg cu părinții la cumpărături, la emisiunile difuzate la TV și chiar și la desene animate și nu mai avem posibilitatea de a le interzice pentru că și acest lucru i-ar afecta. „Acestă sărbătoare este una comercială și ia amploare de la an la an în România așa că nu ne putem impune să nu le dăm voie celor mici să ia parte la aceasta. În acest caz, eu recomand atât părinților cât și cadrelor didactice să se implice activ în acest subiect și să le permită celor mici să ia parte la acestă sărbătoare dar cu anumite limite, explicându-le partea frumoasă a lucrurilor fără a trece în cealaltă extremă pentru că asta i-ar putea afecta pe cei mici. Dacă se ajunge în această extremă, cei mici vor avea coșmaruri și vor simți nevoia să stea mereu în compania unui părinte sau a unui adult și da, îi poate afecta și pe viitor, această frică degenerând într-un comportament violent. În concluzie, sărbătoarea de Halloween trebuie adaptată fiindu-i dată o conotație românească, mai puțin violent și mai mult bazată pe distracție și bucuria de a se degiza” a precizat, pentru „Replica”, psihologul Liviu Chesnoiu.

Fiind o sărbătoare păgână, biserica românească a fost împotriva adoptării acesteia însă fenomenul a luat totuși aploare, acesta fiind sărbătorită de milioane de români. „Bineînțeles, au existat semnale din partea bisericii că sunt împotriva acestui eveniment pentru că ce ne-ar trebui nouă o sărbătoare a morților sau a spiritelor când noi avem deja una creștină de pomenire a morților. Însă, Halloweenul continuă să se extindă din ce în ce mai mult contrar voinței bisericii”, a mai adăugat Liviu Chesnoiu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt impotriva acestei manifestari care propaga uratul si grotescul. Trebuie sa inclinam copiii spre ce este frumos si pozitiv.
7
0
Sa ne kkm pe Halloween-ul americanilor idioti ! Si pe Valentine's day ! Porcarii americane ! Noi suntem un popor crestin-ortodox ! Ei , un viitor popor de gay si lesbiene .
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108