REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Este importantă existența unui responsabil cu protecția datelor, trebuie definit în toate instituțiile

Este importantă existența unui responsabil cu protecția datelor, trebuie definit în toate instituțiile

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 314

Banciu:

Banciu:

Doina Banciu

Existența unui responsabil cu protecția datelor este importantă, iar acesta trebuie definit în toate instituțiile care prin activitatea lor pot atinge data privacy, a declarat, joi, Doina Banciu, consilier onorific al ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, la Forumul GDPR (General Data Protection Regulation), scrie Agerpres.

"Este importantă existența unui responsabil cu protecția datelor. Acesta trebuie definit în toate instituțiile care prin activitatea lor pot atinge data privacy. Acest lucru este important pentru că dacă și acum în multe instituții existau multe astfel de persoane în zona de juridic sau prin zona de personal, prin acest regulament aceste persoane trebuie să fie total definite. Cred că acest lucru trebuie coroborat cu dreptul unui om, al unei entități de a i se șterge datele care îl privesc. Deci consimțământul nostru asupra înregistrării, furnizării și ștergerii datelor care ne privesc", a spus Doina Banciu.

Acesta a menționat că Regulamentul 2016/679, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, trebuie direct aplicat, astfel încât toate instituțiile a căror activitate se supune acestui regulament trebuie să-și ia măsurile necesare pentru a-l respecta în totalitate.

Acesta a mai precizat că documentul citat a apărut după patru ani de dezbatere în care au fost aduse 3.000 de amendamente, iar 80 au fost prinse în noul Regulament.

Potrivit organizatorilor conferinței, acesta reprezintă cea mai importantă schimbare europeană în reglementarea protecției

datelor personale din ultimii 20 de ani la nivelul Uniunii Europene, urmând să intre în vigoare pe 25 mai 2018. Aceasta este o etapă strategică pentru Piața Unică Digitală, de aceea alinierea sectorului public și a celui privat este obligatorie, pentru evitarea unor amenzi record de 4% din cifra de afaceri anuală a organizației sau 20 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614