REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Este oficial! Cazierul judiciar va fi eliberat și online

Este oficial! Cazierul judiciar va fi eliberat și online

Andreea VREJOIU 3 ianuarie 2023 | 13:29 1986

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care simplifică procedura eliberării cazierului judiciar. Astfel, acesta va putea fi eliberat online.

Legea vizează creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri, propunându-se ca şi eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare, să fie făcută în formă electronică.

George Cristian Tuţă, deputat PNL și inițiator al legii, afirma la votul din Camera Deputaţilor că prin acest proiect, cazierul judiciar va putea fi obţinut de acasă, fiind „un gest de normalitate pentru cei peste două milioane de români din ţară şi din străinătate care nu vor mai trebui să aglomereze drumurile şi secţiile de poliţie”.

 

 

 

 

Totuși, eliberarea cazierului judiciar și în format electronic se va face în termen de cel mult șase luni.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (...) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, prevede legea, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca cel care a comis o infractiune si-a ispasit pedeapsa de ce mai exista si se cere cazier judiciar ? pentru ca sutem o societate condusa de infractori si in care mentalitatea de infractori este dominanta iar condamantii nu devin mai buni si nu sunt recuperati ci devin mai rai si la fel de dornici de infractiuni ca atunci cand au intrat in puscarie; totul tine de mentalitatea dominanta din societate si nu de infractori, ei doar se adapteaza cum cred ei ca se poate mai bine
2
1
deci nu de azi,peste 6 luni
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367