REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Este oficial! Constanța va avea un Spital de Oncologie, de peste 100 milioane de euro

Este oficial! Constanța va avea un Spital de Oncologie, de peste 100 milioane de euro

Victor ROTARU 30 decembrie 2022 | 00:00 3992

Proiectul cu noul spital de oncologie și cardiologie a fost inclus pe lista de unități medicale din România eligibile pentru a obține finanțare prin PNRR.

Ministerul Sănătății a declarat eligibil proiectul, urmând a parcurge etapa de evaluare tehnică si ierarhizare, conform metodologiei de aprobare a investițiilor din cadrul PNRRR prevazută in HG 1237/2022.

Valoarea proiectului “Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro.

Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.

De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2.

Spitalul va fi focusat pe două specialități, Cardiologie şi Oncologie, esențial în competarea infrastructurii medicale a regiunii. Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment în localitate şi regiune cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.

„Din nou, vești excelente pentru Constanța. Noul Spital de Oncologie și Cardiologie, pe care îl vom construi de la zero pe bulevardul Aurel Vlaicu (teren de 19.660 mp, zona intersecției dintre Aurel Vlaicu și Tomis), este eligibil pentru finanțare prin PNRR. Urmează evaluarea tehnică și ierarhizarea. Valoarea proiectului este de aprox. 103 milioane de euro, dintre care aprox. 98 de milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă.” a declarat primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Chelaru Florin zis Haplea de la Navodari cand il saltati a furat de a rupt Orasul el cu PSD
2
2
la cat de lent se construieste si cu ce intarzieri, o sa fie spitalul asta gata asa cum o sa fie gata si Sala Polivalenta cine stie cand
5
0
la ce medici are Constanta si la ce absolventi produce Medicina Ovidius....si de se va face spitalul, tot Bucuresti, Cluj strainatate vor fi solutia mult si bine. Constanta = orasul incapabilor.
10
1
De ce toate investitiile se fac in aceeasi zonă? Sudul Constantei nu plateste taxe?
3
3
si spaga la nivel de romania - romaffia
2
0
Radu, tati, ce preost esti, fiule!
9
2
Cica, spital oncologic, altul de pediatrie, un CET nou, toate tevile orasului schimbate, ghene de gunoi moderne,etc, si ei nu au fost in stare IN 2 ANI, sa asfalteze cativa metri de strada in centru, sau sa ridice capacele de canalizare...
15
1
FELICITĂRI !!! RESPECT !!! Este pentru prima dată, după 30 de ani, când o echipă a Primăriei ia taurul de coarne și construiește un spital, în Constanța !!! Să vă ajute Dumnezeu !!!
5
14
Fmm de hodorog senil, mai traiesti tu sa apuci spitalul asta??
10
3
mwistule termina cu minciunile animalule !!!
15
2
Se va incepe in 2030. Finalizare 2099.
18
3
in care secol va fi gata!?
21
5
E PLINA LUMEA DE DESENE,DE AUTOSTRAZI , DE SALA A SPORTURILOR LA CONSTANTA,DE STADION LA CONSTANTA,DE STRAZI REABILITATE,PISTE DE BICICLISTI, DE SPITAL REGIONAL LA CTA,MULTE MULTE DESENE,PUTETI FACE REPORTAJUL ASTA CAND E GATA, VA RUGAM
26
2
Ce nu se intelege la nici un nivel este ca nu cladirea si nici dotarea nu conteaza cat oamenii. Fiind 95% fonduri europene nu se va putea fura la constructie - traiasca LCK - dar intr-o tara care are 1800 medici ATI seniori sa veri o sectie de 64 paturi inseamna minim 25 doctori. DE UNDE ???? Numarul mare de rezidneti nu inseamna calitate si abia le dai apa la moara celor care injura pe doctori iar admiterea la rezidentiat cu 6.50....bafta celor care incap pe mana lor
21
4
Au fumat iarba de calitate. Judeteanul are 29 de paturi de adulti la ATI si aici vor peste dublu...CU CE MEDICI ????
22
1
100 de milioane de euro primi pacienti vor fi cei din sistem , neamurile lor dupa care noi cetateni vom face programare si ne vom trata dupa 6 7 luni
15
2
prima investitie importanta ar fi trebuit sa fie la UPU de la judetean unde este o adevarata tortura si nebunie si nu in minispitalul asta cu 50 de paturi facut in cine stie ce scop - cel mai probabil este vorba de o furaciune legalizata ca de obicei; am fost la UPU judetean in vara 2021 si m-au tinut inchis acolo 12 ore nemancat cu apa de la grupul sanitar pana au inteles intr-un tarziu ca aveam o pneumonie galopanta si eram in stare foarte grava; noroc ca facusem un ct cu 2 zile inainte pe banii mei, l-am aratat si s-au convins ca eram in stare grava ca altfel cred ca erau in stare sa ma trimita acasa unde mai mult ca sigur a-si fi murit
21
0
Praf in ochi. Sintagma asta cu VOM FACE, VOM DREGE, VOM AVEA...o tot aud de vreo 30 ani. Aceeasi vrajeala ieftina si praf in ochii credulilor. Vreau si eu sa aud de la primarul asta...AM FACUT. De fapt...se poate auzi AM FACUT TRANSEE IN TOT ORASUL, AM FACUT PRAF ADMINISTRATIA PUBLICA, AM FACUT DERANJ IN TRAFICUL RUTIER...si totusi omul inca are adepti. Unul dintre p****i sunt chiar eu, ca l-am votat
35
2
Super, doamne ajuta!
11
2
foarte bine , cand ?
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272