REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Este trenul metropolitan o soluție de transport între Constanța și localitățile învecinate?! Video

Este trenul metropolitan o soluție de transport între Constanța și localitățile învecinate?! Video

Victor ROTARU 5 mai 2023 | 00:00 3230

În cadrul conferinței de presă organizate joi, 4 mai, la Constanța, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și al Infrastructurii, a transmis faptul că introducerea unui tren metropolitan în Constanța reprezintă una dintre prioritățile Programul Operațional de Transporturi. Ministrul a mai specificat că a trimis adrese către toate municipalitățile mari din țară, pentru a se putea face demersurile pentru implementarea acestui tren metropolitan. 

Este trenul metropolitan o solutie de transport intre Constanta si localitatile invecinate?! VideoFoto cu rol ilustrativ

În urmă cu câțiva ani, Cristina Rizea, deputat REPER, a propus implementarea unui tren metropolitan pentru zona de litoral. Iată că proiectul nu este departe de a fi realizat, și nu doar în Constanța, „îmbunătățirea conectivității si mobilizații urbane, durabilă și reziliență în fața schimbărilor climatice prin creșterea calității serviciilor de transport pe calea ferată” fiind una dintre prioritățile programului Operațional de Transporturi, proiectul fiind finanțat cu 350 de milioane de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. „Prioritatea 6 pe Programul Operațional de Transporturi este legată de acest transport metropolitan. Ca municipalitate ai două posibilități de accesare, și vedem cum se va duce ghidul. Pe de-o parte poți să iei material rulant, pe de altă parte poți să dezvolți infrastructura, sau le poți face pe ambele. Eu am trimis în urmă cu 2-3 săptămâni adrese către toate municipalitățile mari din România, inclusiv către Constanța, anunțându-i că va exista în Programul Operațional de Transport această axă de finanțare și că îi îndemn să depună proiecte. Poate fi și o asociere și între Consiliul Județean și Primărie.”, a transmis Sorin Grindeanu în cadrul conferinței organizate joi, 4 mai la Constanța.  

Rizea: Majoritatea localităților sunt localități „dormitor”

Contactată de către reporterii de la Replica, Cristina Rizea, deputat REPER a transmis faptul că a discutat de mai multe ori cu ministrul Transporturilor despre acest proiect, intrând în atribuțiile Consiliului Județean implementarea acestui proiect: „Am discutat cu Sorin Grindeanu în repetate rânduri despre acest proiect. Am discutat amical și mi-a spus că este foarte bun proiectul, mi-a spus că este foarte bine că l-am făcut. Există bani la ministerul transporturilor, există bani europeni pentru trenuri metropolitane în multe județe, însă problema este că nu sunt proiectele depuse. Nu au solicitări de la consiliile județene. Aici trebuie să lucrăm, de aceea am lansat și petiția pe care oamenii o semnează în continuare, pentru că sunt foarte mulți oameni interesați de acest tren metropolitan.

Este trenul metropolitan o solutie de transport intre Constanta si localitatile invecinate?! VideoCristina Rizea - Deputat REPER

Sunt costuri extrem de mici, județul Constanța fiind foarte norocos, față de alte județe care își doresc aceste trenuri metropolitane, pentru că noi avem deja infrastructura. Pe ea circulă acele trenuri de marfă. Nu este cine știe ce investiție, pe lângă trenurile de marfă să bagi acele trenuri de persoane și să instalezi câteva stații. Vedem toți că se circulă, mai ales în perioada asta, la intrarea dinspre Ovidiu. În jurul Constanței, majoritatea localităților sunt localități „dormitor”, unde oamenii locuiesc, dar își desfășoară, în cea mai mare parte a lor, activitatea în Constanța. Dacă ar exista acest tren metropolitan măcar pe ruta aceasta: Constanța – Tomis Plus – Ovidiu – Lumina – Năvodari, cum ar fi pentru oamenii ăștia și cât ar face ei până la muncă și cât i-ar costa? Nu ar mai plăti nici parcare, nu ar mai sta nici două ore în trafic, nu ar mai da nici o grămadă de bani pe motorină/ benzină și în primul rând, pentru că de acolo vine interesul UE, nu ar mai polua. Nu am mai avea sute de mașini blocate la intrarea în oraș încercând să ajungă fiecare la casele lor, sau la muncă dimineața.”, a mai adăugat Cristina Rizea. 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cind se va putea face acest lucru? cind? numai vorbe.. fapte? nimic
0
0
Ar fi ok din toate punctele de vedere. Daca la asta se va adauga o flotă serioasă de autobuze si microbuze eco , totul va fi de nota 10. Și fara parcare supraetajata in fata Garii. Acolo trebuie o piatetă, magazine, puncte de informare. Daca tot vor parcare sa o faca in locul AutogariiSud, că-i țigănie acolo și oricum Cons judetean o " lasă" fără obiectul muncii pt ca autobuzele de pe rutele exterioare vor avea capetel de linie la intrarile în oraș. Chițac , lasă fudulia, ești pe recepție?
5
0
Fac naveta la Constanta de ani buni, platim bani grei la autocare, și stam înghesuiti ca sardelele la orele de varf, ca nu sunt trenuri la orele potrivite pentru a ne transporta la munca. IDEEA E EXCELANTA! APROAPE TOATA LUMEA DIN JURUL CONSTANTEI, INCEPAND DE LA CERNAVODA, MEDGIDIA, BASARABI MANGALIA FACE NAVETA LA CONSTANTA LA MUNCA, PLUS ELEVII SI STUDENTII NAVETISTI.
5
0
Calea ferata Constanta, Halta Traian, Energia, Tomis Plus, Ovidiu, Lumina, Navodari era dubla, prin 2008 s-s scos un fir, ar trebui dublata electrificata si extinsa pana la aeroportul AIMK. Parerea mea ca in Constanta nu avem oameni cu viziuni de dezvoltare metropolitana si sunt doar vorbe in vant...
11
0
si o halta in poarta 6. In sezonul estival, introduceti un vagon " de vacanta" poate unul deschis, traseul Cta-Mangali, chiar este frumos. Lasati naiba saivanele de beton p***t, mai invatati si de la altii!
4
0
Face 25 ani naveta cu trenul constanta Mangalia e o soluție super buna dar sa avem treburi și dimineața și la prînz și serea cu care putem veni . Serea sa avem la 16.30/. 18.30/19.30 la orele care se scapă de la munca
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468