REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Eugen Bola, încă un hop la Curtea de Apel și se întoarce la ITM!

Eugen Bola, încă un hop la Curtea de Apel și se întoarce la ITM!

Marieta STEFAN 29 septembrie 2023 | 00:00 1623

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale nu îl mai vrea pe Eugen Bola la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, însă fostul șef insistă să revină pe funcție. În primă fază, a câștigat la Tribunalul Constanța repunerea pe funcție, însă decizia nu a fost definitivă, așa că pe 19 septembrie a.c. Ministerul Muncii a formulat apel.

Eugen Bola, inca un hop la Curtea de Apel si se intoarce la ITM!

Eugen Bola a deținut funcția de inspector șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Constanța timp de 17 ani, din toamna anului 2005 și până pe data de 11 iulie 2022. În toată această perioadă a soluționat o mulțime de probleme ale angajaților, și, logic, totul a devenit o rutină, lucrurile mergând  de la sine. Deoarece în anul 2021 a sosit vârsta pensionării, Eugen Bola a formulat o cerere de încadrare în muncă, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru a-și prelungi activitatea. Cererea i-a fost aprobată și inspectorul șef și-a continuat activitatea până pe 11 iulie 2022. În acel moment a formulat o cerere de prelungire a activității.

„Mi-am continuat activitatea  până pe data de 11 iulie, după care am adresat o cerere de prelungire a activității Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, ne-a declarat Eugen Bola, inspector șef al I.T.M. Constanța.

A câștigat procesul

De data aceasta, cererea nu i-a fost aprobată și Eugen Bola a atacat pe cale juridică, proces pe care l-a și câștigat. „Obligă pe pârâtul Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale să îl menţină pe reclamantul Bola Eugen în funcţia publică deţinută, peste vârsta standard de pensionare, pentru o perioadă de 1 an, începând cu data de 11.07.2022. Obligă pe pârâtul Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data de 11.07.2022 şi până la reintegrarea efectivă în funcţie, fără a depăşi data de 10.07.2023. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 06.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Eugen Bola, inca un hop la Curtea de Apel si se intoarce la ITM!

Însă, decizia nu a fost definitivă, așa că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut recurs. După câteva luni de așteptare, Eugen Bola a primit de la Curtea de Apel citația.

„Azi (n.r. :28 septembrie 2023) am primit de la Curtea de Apel  citația împreună cu recursul formulat de Ministerul Muncii, cu precizarea că pot depune o nouă întâmpinare, prezentarea de alte probe în termen de 30 de zile, după care se va acorda termenul de judecare al recursului. Mă voi sfătui cu avocatul meu în acest sens și dacă sunt noi probe, le vom depune. Ministerul a atacat hotărârea de la Fond în care se admitea cererea mea, iar avocatul apărării va demonstra că această hotărâre a instanței de fond este una temeinică și legală”, a concluzionat Eugen Bola.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa sii? alt hotz si el si fissuu , mari manageri din naster, de oii, pnl egal ka ka , hmm
2
1
inspectorii in frunte cu buboiul sunt frati de cruce cu angajatorii,petitiile sunt solutionate intotdeauna in favoarea patronilor,angajatul nu are dreptate niciodata cu dovezi incontestabile,sunt patit,este o lupta cu sistemul,va sfatuiesc sa sariti peste ITM si sa mergeti direct in instanta,acolo trebuie sa aveti dovezi,avocat,bani de expertiza,martori,bani care apoi ii primiti inapoi numai daca castigati procesul care dureaza cam 2 ani si ceva,talharii de patroni care v au tepuit vor tine cu dintii sa nu piarda procesul,acum depinde si de judecatori,unii patroni au legaturi cu ei,deci caracatita sau hidra cea cu multe capete e greu de invins
5
1
Tataie lasă-ne, sau nu pleacă dulăul de la macelarie
5
1
Boschetul asta senil care vrea inapoi la itm cred ca suge P.ULA
4
2
Tataie ai 70 de ani de ce nu stai acasă să lași tineretul sa muncească?.Ai primit atâția ani de zile șpăgi de la firme pe care tu le impuneai.Ai stat destul in umbra lui Becheanu Marian.Esti rușinea Inspecției Muncii !
7
2
Nu mai stergeti comentariiile depre senilul asta asta , un nou Buzatu la itm , recomand lui fisu sa il duca la Palazu Mare,Lasa ti tineri sa munceasca , gunoi uman ce esti !
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468