REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Sâm., 25 Mai 2024
Anul XX Nr. 6740
14.9° Constanța Sâmbătă, 25 Mai 2024 Anul XX Nr. 6740
 

Eugen Orlando Teodorovici și-a anunțat candidatura la Președinția României

Eugen Orlando Teodorovici și-a anunțat candidatura la Președinția României

Mirela PASCAL 6 februarie 2023 | 22:59 1544

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat, luni seara, la Aleph News, că va candida la alegerile prezidențiale din 2024: „Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic”, a spus Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici si-a anuntat candidatura la Presedintia Romaniei

Întrebat ce ar alege între a fi în boardul Băncii Naționale a României sau a fi președintele României, fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a spus, la Aleph News, în emisiunea ȘTIU, că întotdeauna a ales obiective mari pentru români.

Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepția ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată și mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult și simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalți și de-asta aș opta pentru cea mai înaltă funcție în stat și nu cred, ci sper din toată inima ca toți politicienii care pot să conducă țara aceasta să își dorească și să se înscrie în cursa din 2024. Așa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici, potrivit mediafax, citată de stiripesurse.ro

Confirmarea fostului ministru de Finanțe

Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidențiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”,

Am spus că așa e corect, ca un politician care crede că poate face pentru cei din jurul său să își dorească o funcție cât mai sus ca să poată face bine pentru cât mai mulți dintre români. Pentru că altfel, dacă te oprești, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulțumești și că nu ești acel politician de care țara are nevoie. Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care și eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund – a făcut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în fața românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, și atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici.

Teodorovici nu spune dacă va fi susținut de un partid

Întrebat dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus că e „o discuție lungă”: „Eu aș prefera și mi-aș dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii județene, pentru funcția înaltă în stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Fostul ministru spune ce îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție în stat

Teodorovici, când a fost întrebat ce îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție în stat, a răspuns că „toți acești mulți ani din spate sau din 1991 până în prezent de administrație, experiență în intern, în extern (...) Sunt un om asumat. Niciodată nu am să fug de greșeală, am să îmi asum greșelile pentru că așa e normal să fie și liderii cam așa fac, să știți. Lider te naști, nu te faci. Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic și această credință în tine nu e o aroganță. Siguranța de sine e foarte importantă la un om ca mine care a avut de-a lungul timpului foarte multe bătălii, contre ”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani și a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanțe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost al Finanțelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca sa nu mai ai un gust amar in gura ti-o dau eu la gingii si e bine asa.
1
0
merita un jet
3
0
Orlando tu visezi cai verzi pe pereți. Am impresia că „Mihaela dragostea mea” , te-a băgat la înaintare drept iepure alergător să furi din voturile contra-candidaților lui. Hai recunoaște că nu suntem proști. Ce funcție ți-a promis Geoană dacă ajunge Președinte ?
6
0
Eugen Orlando Teodorovici. o p******a care ii da la b**i lui DENISE RIFAI ,
6
0
Orlando este doar un candidat platinat antrenat de servicii. O sa aiba voturile LGBDistilor.
11
0
La ce se întâmplă în această vai mama ei tara frumos și corect e sa nu iasă nimeni oricum nu avem ce vota
11
1
Hahaha, hahaha, hahahaha, hahahaha.
11
1
Orlando un taran rost.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920