REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Eugen Tănăsescu, despre incendiul de la Palatul Arhiepiscopal: IPS Teodosie nu va fi audiat! Video

Eugen Tănăsescu, despre incendiul de la Palatul Arhiepiscopal: IPS Teodosie nu va fi audiat! Video

Virgil STOIAN 17 octombrie 2022 | 13:12 1597

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvând al Arhipiscopiei Tomisului, a făcut declarații de presă după incendiul devastator de la Palatul Arhiepiscopal. Acesta a vorbit despre pagubele produse de incendiu, despre cauzele acestuia dar și despre faptul că IPS Teodosie nu va fi audiat, însă, în schimb, călugărul care ar fi provocat incendiul involuntar urmează a fi audiat.

Eugen Tănăsescu


Potrivit declarațiilor lui Eugen Tănăsescu pagubele sunt în curs de evaluare, cauza incendiului fiind o sursă de foc uitată aprinsă, iar chiliile de jos au fost afectate de apă.
”Evaluăm ce s-a întâmplat, vedem ce e de făcut, ne este grijă și de viața credincioșilor și de bunurile administrative, încercăm să repunem în funcțiune, la ora actuală nu este funcțională. A ars și podul palatului arhiscopal construit în 1923, din cauza lemnăriei care era foarte uscată, mare parte din ea s-a autoaprins. Confirmăm și noi ceea ce pompierii au spus și anume, a fost o sursă de foc uitată undeva într-o chilie. Suntem în proces de evaluare și mâine ne vom întâlni cu asiguratorii. Ne bucurăm că nu avem pagube umane. Nu era practic chilie erau niște spații pe care noi le amenajeasem acolo pentru nevoi și stăteau și călugării care se mai rugau. Chiliile de jos sunt afectate de apă.”


IPS Teodosie nu va fi audiat


Eugen Tănăsescu a ținut să precizeze că IPS nu va fi audiat, și că este posibil să se stabilească o campanie de donare pentru achitarea pagubelor:”Incendiul a rămas numai la nivelul podului. În momentul în care vom stabili o campanie de donare, luăm în calcul toate variantele posibile vom discuta cu autoritățile locale dacă e nevoie vom discuta și cu cele centrale. Au venit organele de anchetă, ei sunt cei care au tras aceste panglice, au fost audiați părinții călugări care s-au autoevacuat. Nu va fi audiat ÎnaltPreaSfințitul Teodosie.”
Mai multe informații veți găsi în video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ii in cadurincendiul a fost deoareceeraucalugar
0
0
Domnule Tanasescu,eu ma ocup cu furtul fetelor si vanzarea lor in strainatate,daca platesc eu tot costul reparatiile ma iertati de pacate,adica imi garantati ca ajung in rai,sau nu primiti donatii de la pacatosi ?.
1
1
Teodosie are avere de milioane de euro. El a primit o mostenire de 20 de hectare INTRAVILAN de la "matusa Tamara", de la o manastire. Calculati voi cam cat costa 1 un hectar intravilan si cam cat costa 20. Vai, vai, ce matusica darnica! El si-a deschis un HOTEL CU SPA in Vatra Dornei si castiga cat Iohannis, in jur de 30.000 euro pe an, plus alte slagi de mare boss spagoveanu care se respecta. Aici mai adaugam si afacerile cu vita de vie, cu struguri, cu vin si cu ce or mai fi plus celelalte afaceri necunoscute si imobiliare. Omul asta e milionar in euro si cerseste ca un milog donatii de la romanii MULT MAI AMARATI decat el. Pe langa toate astea, a mai fost si turnator la fosta securitate ceausista, care a comis GENOCIDUL cunoscut drept EXPERIMENTUL PITESTI, dar si multe alte lagare muncitoresti si nenorociri. Cum puteti sa-i pupati mana impostorului acesta? E acolitul Satanei, iar SATANA IN CARNE SI OASE e Vladimir SATANA Putin, de pe tronul sau din Moscova Rusia. Nu ma credeti? Pai daca incepe un razboi nuclear, este Putin sau nu este Satana din vremurile din urma ale Apocalipsei Biblice? Cam da, cam este, nu-i asa? O sa aflati voi, pe calea mai lunga si mai grea. Pana atunci, nu mai pupati moaste, nici moastele vii ale lu' pseudo-popa Teodosie. Amin!
15
1
de ce este nevoie sa cereti donatii daca biserica era asigurata? lacomie scrie pe fruntile voastre. poate voi ati dat foc cu intentie ca sa mai primiti donatii.
6
0
Astea sunt blesteme de la copii pe care ii ardea in bwlan preacurvitu
7
1
Pentru spațiu de cazare, nu trebuia nici un aviz, de la ISU... ??? Clădirea, da, este de patrimoniu dar, spațiile de cazare nu trebuie să aibă Plan de evacuare la incendiu și aviz, de la ISU... ???
6
1
MI SE PARE O INCONSTIENTA SA NU ELIBEREZI BISERICA. OAMENII CARE AU FOST LA SLUJBA IN TIMPUL INCENDIULUI AU FOST EXPUSI UNUI PERICOL REAL. CINE RASPUNDE PENTRU ACEASTA FAPTA?
7
5
Microfonul mai aproape...Replica...
4
0
Ăştia au reintrodus inchiziția
4
2
erau afectate de apa chiliile de jos? si nu ati avut bani sarakiilor ca sa rezolvati problema! normal, doar nu era sa cheltuiti banii din donatii pentru reparatii, donatiile sunt ca sa va luati masini de lux, sa traiti bine si sa va bagati nasul in politica.
7
3
A ars platoul de filmare a casei de productie SuntPopaSiOsug Media. Acolo s-au turnat filme de care industria porno ar fii invidioasa.acum a luat foc.lumea vorbeste in oras ca au ars toate dovezile dosarele si documentele cu care preoti din Dobrogea erau santajati.asa se aude.
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212