REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Eugen Tănăsescu: OBLIGATIVITATEA certificatului verde pentru preoți, un „FAKE NEWS”

Eugen Tănăsescu: OBLIGATIVITATEA certificatului verde pentru preoți, un „FAKE NEWS”

Replica API 13 noiembrie 2021 | 21:02 1766

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drepta transmis tuturor cultelor religioase o informare în care arată că obligativitatea certificatului verde li se va aplica. Cu această ocazie am cerut un punct de vedere și Arhiepiscopiei Tomisului, prin vocea lui Eugen Tănăsescu, despre care spune că este... fake news.

Pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților din data de 15-16 noiembrie 2021 se află proiectul de lege nr. PL-x 545/2021 (”Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice şi private” potrivit căruia: în desfășurarea activității, pe perioada stării de alertă, în cadrul unităților sanitare publice şi private, personalul este obligat să prezinte certificatul digital al UE privind Covid-19.

Toate cultele religioase din România au fost informate că, în cazul în care se va vota certificatul verde, viața religioasă din România va fi afectată, deoarece personalul cultelor are calitatea de angajat, iar legea li se va aplică și lor.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, spune că acestă inițiativă este doar un fake news, preluat de niște ONG-iști.

„ Este vorba despre un ONG care a preluat o inițiativă parlamentară în care este specificat clar, aceasta se adresează domeniului sanitar, dar s-au grăbit să trimită informări. Acești ONG-iști nu știu să citească, probabil, ei s-au agățat de faptul că în proiectul legislativ este specificat că personalul unităților publice și private ar deveni obligat să prezinte certificatul verde, dar au omis domeniul sanitar din acel context. Este o mare neînțelegere legislativă sau dacă vreți, un fake news, dar parlamentarii trebuie să știe că rămânem vigilenți”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sfanta preotime legionara
0
2
cat timp primiti bani de la stat, obligatoriu certificat verde! nu sunteti cu nimic mai speciali, legea este una pt toti! furati destul pe alte cai!
5
4
toti s au vaccinat pe blat dar latra si ei sa se bage in seama ca chilotii in kur
9
4
parintii vor termina sa isi crestineze propriul copil fara voia lui? FAKE este liberul arbitru, nu ai dreptul asta, au grija parintii sa te duca la biserica iar cei cu fuste te aranjeaza bine de tot
5
4
mai ales ca preotii nu mor de covid, pe ei ii cheama domu la el.
8
5
Am certificat verde la carici? ESTE OK PUSCARIASULE ?
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212