REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

A.F. 3 august 2023 | 20:33 6248

Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, în urma articolului publicat de Replica, după ce a intrat în posesia unor înregistrări în care preotul vorbește despre influența pe care Aneta Badiu o are asupra IPS Teodosie, aceasta sfătuindu-l pe cine să oprească sau să îndepărteze din anturajul său. În convorbirile telefonice cu o femeie din anturajul IPS, Eugen Tănăsescu îi face un portret Anetei Badiu, cea despre care spune că ar avea legături cu serviciile secrete. Astfel, femeia se pare că ar fi un fel sfătuitoare a lui Teodosie acesta din urmă alegându-și oamenii din jurul lui, la sfaturile acesteia. 

Eugen Tanasescu si-a dat demisia din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei TomisuluiEugen Tănăsescu

„Față de articolul publicat în ziarul Replica Online în care sunt menționate numele Arhiepiscopiei Tomisului și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, precum și anumite asocieri între acestea și diferite persoane și evenimente, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”. 

Arhiepiscopia Tomisului nu deține deocamdată informații referitoare la identitatea și intențiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat și, eventual, a/au prelucrat aceste conversații telefonice private, fără acordul/consimțământul persoanelor înregistrate, acest lucru fiind, în accepțiunea noastră, o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale consfințite de Constituție și apărate de lege. S-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete și eventualele sancțiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3). 

Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcția de Consilier Media și de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic.“, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eugene , ti am spus a nu te pui cu Aneta ca ai sa pierzi, asta ii da p.izada lui Theodosu de multi ani !
4
0
de satane mwiste !!! Sosoiu pe voi !!!
4
1
Pai ce facusi Popo? Te lucrări muierile pe la "spate"?!
8
1
WOW! A scapat usor. Amintiti-va ca "altar-boy"-ul lui TEODOSIE MA.CHE PETRESCU PORCU MACEDON TEODOSKI RUSKIMIR 2024 (CATALIN MOROSAN), a fost OTRAVIT! Sunt convins ca Eugen Tanasescu"sufla si in iaurt"de frica sa nu fie otravit. Daca (DOAMNE FERESTE!) pateste ceva, sa fiti convinsi ca TEODOSIE a dat"dezlegare"sa fie eliminat si Tanasescu. Sper din tot sufletul ca Eugen Tanasescu sa aiba curaj si sa scoata la lumina adevaruri despre putinistul fariseu impostor TEODOSIE. Dar, sunt la fel de convins ca se teme, ba chiar a fost amenintat cu "eliminarea" din viata fizica, de catre prea"happy end fericitul"Teodosie PORCU"M.a.ch.e"MACEDON. Astept ziua in care"SECURITATEA"va fi extirpata DEFINITIV din BISERICA ORTODOXA ROMANA (BOR). Pana atunci, nu suntem cu nimic mai buni decat satanistii rusi. Cel mai informat fariseu din Ruzzia e kgbistul"Mikhailov"pseudo-patriarh al Moscovei (coleg cu kgbistul ADAMOV aka Putin). Iar cel mai informat roman e patriarhul DANIEL. Intelegeti? Fix aceeasi metoda
19
0
Trebuia nominalizat Carmocan George
3
0
E plin de popi care scot cu sarma banii din cutia milei… Rusine nehalitilor, nu platiti taxe, si-asa luati salariu doar cantand… La Munca putorilor
13
1
Episodul tspe al telenovelei arhiepiscopiei s-a terminat; asteptam cu interes episodul urmator; nimic despre eminenta cenusie aneta in comunicatul arhiepiscopiei; o clarificare necesara acum in mijlocul scandalului a relatiei ei cu arhiepiscopia ar fi ajutat cat de cat la o imagine oricum facuta tandari de mai multi ani; dar e clar ca ispt nu e preocupat deloc de imaginea in randul enoriasilor si un dialog public cu ei ci doar de gasirea si pedepsirea vinovatilor cu inregistrarea “prelucrata”; in afara poate de sri cati sunt in stare sa “prelucreze” o inregistrare in tara asta ? “prelucrari” de care se vorbeste mult dar care au cu siguranta limite tehnice foarte stranse presupunand ca ar putea fi facute, lucru cel putin discutabil; nu se poate face aproape orice sau prea mult cum sugereaza comunicatul: “oameni rai au inventat replici si conversatii” - serios ?
8
2
Naaaaataaaaliaaaa
8
1
Presa noastră cea vitează! Este câinele de pază! Care latră... contra cost!
14
4
Bine ai facut dar și mai bine daca te retragi total
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468