REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Eugen Teodorovici a trasat termenul limită - De când intră în aplicare noua lege a insolvenței

Eugen Teodorovici a trasat termenul limită - De când intră în aplicare noua lege a insolvenței

Replica API 8 octombrie 2018 | 00:29 346

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor publice (MFP), a susținut, vineri, că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să finalizeze săptămâna viitoare normele de aplicare pentru noile măsuri privind insolvența, astfel încât acestea să fie aplicate de la mijlocul acestei luni, scrie Mediafax.

„ANAF-ul va avea obligația săptămâna viitoare să-mi facă norme clare pentru ca acea lege a insolvenței să fie aplicabilă, pentru că nu vreau să mă trezesc că ANAF-ul participă, activ sau pasiv, la ceea ce se întâmplă în economie”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, în cadrul unei emisiuni la DCNews.ro.

Dacă ANAF-ul ar fi fost, de-a lungul timpul activ, în condițiile în care legile, Codul fiscal și Codul de procedură fiscal, precizau multe etape prealabile intrării în insolvență, multe firme n-ar fi intrat în insolvență, numai că, nefiind aplicate, au fugit în insolvență, a menționat oficialul MFP.

„Atunci, dacă ANAF-ul nu pune pe masă săptămâna viitoare o astfel de normă, va fi un deranj foarte mare, pentru că vreau ca Legea insolvenței să fie aplicată”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul finanțelor dorește ca normele de aplicare să prevadă măsuri care să se aplice mecanic, automat.

„Săptămâna viitoare, vreau să adoptăm normele și să înceapă de lunea următoare aplicarea acelei legi a insolvenței. Legea spune acolo «Poate să…», «Poate să…». Vreau să știu exact când face, de ce face, când nu face de ce nu face, scris fundamentat. Vreau să văd că se acționează într-o ordine foarte clar stabilită, în ordinea creanțelor bugetare, ca să nu fim acuzați că luăm pe cineva mai repede sau înaintea rândului”, a detaliat Teodorovici.

De asemenea, pentru fiecare caz, ANAF-ul va avea clar nominalizate persoane și va face, săptămânal, o prezentare ministrului cum a acționat – cum au pornit în instanță etc.

„Rezolvă automat tot ceea ce se dorește a intra în insolvență. Se clarifică. Nu se mai poate intra în insolvență cum se făcea înainte. Rezolvă și situația actuală”, a mai spus Teodorovici.

Situația actuală se referă la acumularea de datorii față de creditorii de la masa credală de peste 1.000 de companii care au plan de reorganizare și vreo 6.000 de companii care sunt în observație. Peste 28.000 de companii se află în insolvență, având datorii cumulate de aproape 63 de miliarde de lei.

"Este o idee bună ca acel raport realizat de ANAF să fie prezentat public, săptămânal, (…) să vadă toți partenerii cum se acționează”, a apreciat Teodorovici.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de voi,compromiteti institutiile europene cu prostia incompetentele voastre huooooo
0
0
Ca sa fie validat acest referendum, trebuiesc 5,5 milioane de voturi. Daca nu se strang va fi o palma grea pentru livake ! Prin acest zis referendum, livake vrea sa vada cum sta cu pleava, cu votantii. Acum ca din cei care voteaza nu au nicio treaba cu psd-ul, e alta treaba. Asadar, daca nu mergem la vot, MU1E P5D! Si pana la urma, nu trebuie sa ne aliem cu normele UE? LA ei de ce se poate? Sa se faca si referendum in care sa fie interzise relatiile bosorogiilor cu persoane mai tiner cu 20 de anii! Aud ?
2
1
D.j. teu ,ca teo mai putin tu cand postezi ceva mai citesti ce scrii? Cum naiba perceptia voastra ....e de grup ..adica ei se percep pe ei ca grup....? Ce prost esti mars la scoala
0
2
vin zile grele cand astia din P.E se vor pune cu pulile pe voi,guvernul de manelisti care in afara de costumele de lux cu care va imbracati,n-aveti nimic in comun cu demnitatile la care ati ajuns.Perceptia voastra NU a Romaniei e aia de un grup infractional organizat,de care trebuie sa se scape,sunteti un exemplu foarte prost si toxic in familia europeana.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212