REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Eugen Teodorovici dă sfaturi coaliției: Soluția pentru scăderea prețului la carburanți

Eugen Teodorovici dă sfaturi coaliției: Soluția pentru scăderea prețului la carburanți

Replica API 18 iunie 2022 | 00:00 1044

Eugen Teodorovici, fost ministru de finanțe în guvernele PSD, oferă coaliției de guvernare o soluție pentru scăderea prețului la carburanți. Potrivit fostului ministru, Guvernul ar trebui să plafoneze prețuri pe o perioadă de 6-12 luni, să scadă TVA la carburanți în acest interval și eventual să scadă și acciza.

Eugen Teodorovici

Teodorovici susține că în perioada de aplicare a măsurilor s-ar putea ajunge la un preș de 5,5 lei/litru la carburanți.

„În atenția coaliției de guvernare

Aveți mai jos, SOLUȚIA PENTRU SCĂDEREA PREȚULUI LA CARBURANȚI, nu trebuie decât să o citiți și să o aplicați! Lăsați controalele la benzinării, că nu vor avea efectul pe care românii și firmele din România îl așteaptă!

ETAPE de parcurs:

1. Data de referință a prețului combustibililor la pompă - 1 ianuarie 2022. Se poate lua în considerare media aritmetică a primilor 3 sau 5 comercianți de combustibil la nivel național. Analiza va avea în vedere și prețul barilului de petrol în perioada 01.11.2021 și până în prezent;

2. Stabilirea mediilor aritmetice ca preț de referință pentru benzină și motorină;

3. Plafonarea (prin ordonanță de urgență), pentru o perioadă de 6 sau 12 luni, a prețului la pompă pentru benzină și motorină, la nivelul prețului de referință;

4. Prin același act normativ, Guvernul poate decide aplicarea unei cote diferențiate de TVA, prin scăderea de la 19% la 5%, pentru benzină și motorină, pe o perioadă de 6 sau 12 luni (ATENȚIE! Reducerea TVA se va aplica DOAR în perioada plafonării prețului combustibilului, astfel încât efectul reducerii TVA să fie resimțit de consumatori);

5. Prin același act normativ, Guvernul poate decide scăderea accizei la benzină și motorină (până la nivelul minim admis de Comisia Europeană), pentru aceeași perioadă de plafonare a prețului benzinei și a motorinei la pompă.

Prin aplicarea mecanismului propus, se poate ajunge la un preț la pompă pentru carburanți, de aproximativ 5,5 lei/litru pentru o perioadă de 6 sau 12 luni. În situația în care apar fluctuații ale prețului barilului de petrol, în perioada plafonării, prețul plafonat va fi ajustat în consecință”, scrie Teodorovici pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Teodorovici daca mai faci parte din PSD dami voie sa iti spun ca partidul asta face parte din coalitia care guverneaza Romania acum,deci lasa internetul si de vorbit sa vorbeasca opozitia,voi astia de la putere trebuie sa faceti nu sa vorbiti despre ce ar trebui sa se faca.Eu stiu ca ministrul aparari este de la P.S.D.,tu ce spui?.
0
0
Adevarata matematica.Da, are dreptate Omu....de la cluburi i se trage. Iar treaba cu avioanele are loc dupa ce maimutoiul din Franta a spus ca rusii ne ataca..ne ataca pe dracu...
0
0
Pai solutia asta duce la scaderea veniturilor la buget. Cu ce mai cumparam avioane vechi de 40 de ani ca sa ne aparam, nu mai spun ca bani pentru piese si reparatii nu vor fi deloc.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212