REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Eugen Teodorovici iese la luptă! Candidează la prezidențiale. Video

Eugen Teodorovici iese la luptă! Candidează la prezidențiale. Video

Replica API 21 iunie 2022 | 00:00 3846

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței energiei, a explicat de ce nu trecem la moneda euro și de ce nu intrăm în spațiul Shengen, însă a vorbit și despre Constanța, despre care spune că nu a arătat niciodată mai rău ca acum, dar și despre fostul său coleg de Senat, primarul Vergil Chițac, despre care spune că era mai bun senator decât este astăzi primar. În final, a ținut să precizeze că Radu Mazăre a fost cel mai bun primar al Constanței, în comparație cu Decebal Făgădău și Vergil Chițac.

Despre liberalizarea prețului la energie, Teodorovici spune că nu s-a făcut în momentul oportun. ”Liberalizarea e un concept normal și e normal ca piața să fie cea care să regleze anumite prețuri. Numai că din păcate lucrurile se întâmplă puțin strâmb. Se produc anumite liberalizări în momentele în care românii nu sunt pregătiți. Se mențin reglementări de sprijin, de subvenție care ar trebui să fie puțin schimbate. Nu cred că a fost un moment bine ales, nu cred că s-a făcut cum trebuie să se facă. Nu știu dacă vă amintiți de Ordonanța 114, emisă de noi în 2018, care venea să îndrepte cât de cât situația de la acea vreme și să evite situația de astăzi din România legată de prețul la gaze, la energie, la combustibil și nu numai”.

Teodorovici: În Constanța este plin de ucraineni. Și nu vedem oameni săraci

Cum crede Teodorovici că se va încheia războiul dintre Ucraina și Rusia i care este, în realitate, miza? ”Nu știu când și cum se va încheia, probabil de cum depinde negocierile dintre puterile din vest și din est pentru că nu este vorba despre un război între occident și Rusia. Este vorba despre războiul dintre două lumi: lumea din care face parte Rusia, China și alte forțe mondiale și această parte a vestului. Miza este economică. Nu este vorba de altă miză că nu vrea nimeni să ocupe vreun teritoriu. Ca extragi produsele cutare, că iei petrolul, că iei gazele… Războiul se va termina când vor decide marile puteri. Rusia nu va pierde nici un euro după acest război. Își va recupera cu vârf și îndesat absolut toate costurile legate de acest război

Iar despre refugiații care au ajuns în țara noastră… ”În Constanța este plin de ucraineni. Și nu vedem oameni săraci, vedem oameni cu potențial...mâncăm la restaurante, foarte bine. Dar nu dăm cazări și zboruri cu avionul gratuit. Cazări prin Constanța că sunt pline hotelurile de ucraineni”, spune fostul ministru

Când trecem la moneda euro? Teodorovici: Uitați de asta… 10 ani

Schimbând registrul, l-am întrebat pe Teodorovici când vom trece și noi la moneda euro? ”Uitați de asta! 2024 era anul nostru de aderare la spațiul euro, era anunțat, pregătit, numai că din 2019, din noiembrie s-a făcut parcă invers: deficitul bugetar și contul curent au crescut și ne-au scos din plan posibil pentru următorii 10 ani de zile”.

De ce nu aderăm la spațiul Shengen: Sper să nu dăm Portul Constanța olandezilor

Și, dacă ne-am lămurit cu moneda euro, haideți să vedeți ce spune despre aderarea României la spațiul Shengen. ”Nu aderăm din cauza interesului părții olandeze față de portul din Rotterdam și de dezinteresul față de Constanța. Sper să nu dăm Portul Constanța olandezilor. E un motiv politic pentru că noi îndeplinim toate criteriile pe care comisia urbană le-a cerut și le-a impus pentru a fi membră a spațiului Shengen. Dacă președintele statului participa la Consiliul European și bătea cu pumnul în masă, România intra în spațiul Shengen. Vom intra atunci când interesele europene o vor impune iar un oficial româna va cere aceste lucru, la modul imperativ

Unde va candida Teodorovici în 2024!

Nu mai este membru în nici un partid, însă își pregătește marea revenire în 2024, atunci când va candida la Primăria capitalei sau la prezidențiale. ”Din cele patru sesiuni de alegeri, aș putea să candidez la toate patru: europarlamentare, locale, parlamentare, prezidențiale. La euro și parlamentare sigur nu candidez. Aș putea intrat în Parlament de pe orice listă, dar nu mă interesează. Dacă voi merge la locale, voi ataca strict Primăria București sau și prezidențiale. Vom vedea atunci care va fi discuția, mai e ceva timp până atunci. Clar, în 2024 voi reintra în politică pe această cale. Poate în 2024 vor avea tot, poate vor avea candidatul pe care-l așteaptă de mult timp: care să știe, să poată și să vrea. Românii vor avea o șansă, dar va fi ultima șansă, sigur”.

N-am văzut niciodată Constanța în halul în care arată astăzi

Eugen Teodorovici și-a arătat și nemulțumirea față de modul în care arată Constanța și spune că Vergil Chițac era un mai bun senator decât primar. ”Chițac mi-a fost coleg în Senat, dar se pare că era mai bun senator de cât e azi primar. Nu e o chestiune politică, dar nu pot să accept că un municipiu precum Constanța, în plin sezon turistic să stea cu bulevarde decopertate, cu țevi neinstalate, cu praf pe străzi. De când a luat Chițac mandatul? Suntem în 2022: pe timpuri se făceau blocuri în trei luni de zile. Eu mă uit și îmi pare rău de ce văd în Constanța pentru că n-am văzut niciodată Constanța în halul în care arată astăzi și nu vă spun în calitate de turist. Nu știu dacă mai ia PNL un mandat, asta depinde de constănțeni”.

Operatorii de pe litoral sunt hăituiți

Operatorii de pe litoralului sunt hăituiți de toate structurile statului. Omul are nevoie de un timp mai mare de lucru, nu trebuie să aibă probleme cu ridicatul gunoiului, cu canalizarea…Plajele sunt pline de scoici, nu cu nisip fin, de calitate. Ministrul de resort trebuia să cunoască aceste aspecte. Marea Neagră și Delta Dunării sunt plăcute de politicieni, în extrasezon politicienii uită de ele. Dobrogea trebuie să redevină un pol im ca forță economică, în Rom. Toți oamenii politici de aici trebuie să stea împreună la aceeași masă, să aibă o listă cu cerințe foarte clară”, a mai spus fostul ministru.

Între Mazăre, Făgădău și Chițac… îl referă pe Mazăre

Cât despre prețurile de pe litoral… ”Aș veni cu drag pe litoralul românesc tot timpul, mulți ani de zile n-am avut concedii, dar smulgeam câte o zi sau două să vin pe litoral. Nu am o problemă să stau în condiții simpliste. Prețurile sunt pe măsură când e cererea mare. Nu poți să mergi la hotel și să mănânci din traistă. Sunt oameni care nu-și permit să iasă la restaurant, așa că trebuie să oferi alternative”, a conchis Teodorovici

Despre fostul primar Radu Mazăre, spune că ” a fost un primar foarte bun, în comparație cu Făgădău și Chițac. Că a făcut ce a făcut, cine greșește să răspundă. Dar e nevoie ca primarul să facă diferența, să știe să bată cu pumnul în masă

Video integral îl puteți urmări mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt tiriplici care visează cai verzi pe pereți. Călărește televiziunile cu lozinca „să iasă românii cât mai mulți la vot” ca să scăpăm de actuala coaliție a întunericului. De ce , să veniți voi la putere ? Una peste alta, pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii !
2
0
Foarte slab!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218