REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Eugen Teodorovici: Impozitul pe proprietate se va majora cu 50%, din 2025

Eugen Teodorovici: Impozitul pe proprietate se va majora cu 50%, din 2025

Virgil STOIAN 15 mai 2024 | 00:00 3860

Datoria publică a României a crescut cu circa 40 de miliarde de lei în luna februarie, ajungând la 841,29 miliarde de lei. Creșterea este rezultatul strategiei Finanțelor de a împrumuta o parte semnificativă din necesarul de finanțare de la începutul anului. Gradul de îndatorare aferent lunii februarie a urcat la 52,4% din PIB. Reporterii Replica au vorbit cu Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor, despre ce înseamnă acest procent dar și cum va afecta această creștere românii.

Eugen Teodorovici: Impozitul pe proprietate se va majora cu 50%, din 2025 Eugen Teodorovici

Datoria publică a crescut constant în ultimii ani, de la 373,53 miliarde lei la finalul anului 2019 la 782,17 miliarde lei la finalul anului 2023. Depășirile temporare ale pragului de 50% din PIB au fost frecvente, dar Guvernul a preferat stimularea economiei prin investiții pentru a menține gradul de îndatorare sub control. Potrivit lui Teodorovici, miniștrii de finanțe au măsluit până acum datele privind finanțele publice.

Datoria publică a României a crescut simțitor!

Potrivit lui Teodorovici, Comisia Europeană a găsit lipsă în buget o cheltuială de 8 miliarde de lei: „Este situația pe primele două luni, datoria publică a crescut la 52,4 % din PIB, un record, e prima oară când România a ajuns la un asemenea nivel. Este un indicator macroeconomic care de mult ar fi trebui să arate acest nivel, doar că datele, în ultimii patru ani, au fost măsluite de miniștrii de la Finanțe. Să nu uităm că o inflație mare a fost dorită de către Guvern în anii trecuți pentru că asta duce implicit la un PIB și la un procent de datorie publică mai mic decât cel real. Aceste date se pot măslui, iar Comisia Europeană a găsit lipsă în buget, a unei cheltuieli de 8 miliarde de lei. Boloș a spus că au fost cheltuieli neprevăzute. Când faci un buget al statului, nu poți să te joci cu miliardele de lei. Noi încă nu știm toate datele, care arată probabil mult mai rău.

Eugen Teodorovici: Impozitul pe proprietate se va majora cu 50%, din 2025

Teodorovici: Deficitul din acest an se va duce clar peste 7% din PIB!

Anul acesta nu se vor îngheța salariile: „Deficitul din acest an se va duce clar peste 7% din PIB, chiar dacă ei încearcă să îl țină sub control. La primele trei luni, deja avem un deficit de peste 2% în condițiile în care toate cheltuielile nu sunt luate în calcul. Ei încearcă ca pe timpul anului să intervină și să nu depășească deficitul cu 7%. Sunt deja prevederi legale adoptate, dar lumea nu se uită la aceste lucruri, dar sunt deja incluse în codul fiscal și de procedură fiscală, care vor produce anul viitor efecte, adică măriri de taxe și impozite. Mai precis, impozitul pe proprietate va fi cu 50% mai mult, este scris în codul fiscal. Lumea nu se uită dar se va întreba de ce vom plăti mai mult pe proprietate de la 1 ianuarie 2025. Guvernul acum guvernează prin plafonări, asta nu e o economie care să fie corectă. După ce plafonările vor dispărea, ce se va întâmpla în economie? RCA-ul este acum plafonat, dar gândiți-vă ce se va după ce va dispărea plafonarea, prețul fiind deja foarte mare. Anul acesta nu se vor îngheța salariile fiind an electoral, dar de la 1 ianuarie, Dumnezeu cu mila. România se împrumută foarte mult în această perioadă, chiar dacă nu e neapărat nevoie“, a încheiat Eugen Teodorovici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa intelegeti de ce asta ,cititi cu grija acest articol serios :
1
0
Peste 16 MILIARDE EUROY!! Belea da mult
2
0
Datoria statului este imposibil de platit pentru ca a imprumutat bani falsi facuti din taste. Nimeni nu se intreaba de unde se imprumuta toti? Pentru ca toti sunt datori vanduti.
6
1
s-a imprumutat anul trecut cu 50.000 de euro pe minut si a continuat in acelasi ritm si anul asta nu trebuie sa ai habar de economie ca sa intelegi ca se vor mari cam toate taxele si impozitele dupa alegeri orice guvern va veni ptr ca datoria asta prea mare ptr o tara subdezvoltata ca a nostra trebuie platita toata lumea vorbeste de asta de cateva luni de zile
4
0
Simpla deducție, creștere a impozitelor pe locuințe direct proporțională cu creșterea salariilor și pensiilor drogaților speciali, pretins, deși se droghează cit la cot cu interlopii și liderii de droguri. Am înțeles, stupefiata, după pronunțarea acelui nenorociți de p******r care a respins mutarea dosarului ca vor sa l scoată bazma curata. Dacă Mureșul copii luinemernicul cum proceda? Iadul va v a manca jeguror orfinsre
4
0
Domnule Teodorovici Eugen lasa gargara asta ieftina pentru ca ai fost la putere nu cu mult timp in urma si ai aratat cine eshti si cat potzi;ma nu shtiu cum se face dar totzi politicieni de dupa 1990 au shtiut exact ce este de facut in Romania cat au fost in opozitzie iar dupa ce au ajuns la putere au uitat instant ce shtiau ca trebuie facut in tzara asta si le promiteau romanilor ca ei asta vor face daca vor fi votatzi,asha a ajuns Romania ultima tzara din U.E.la multe capitole importante care tzin de viatza romanilor iar asta este dovada ca politicieni care au avut puterea nu au fost proshti ci au fost cei mai hotzi si coruptzi din Uniunea Europeana.
9
1
Asa te cheamă Un Jeg. Nu te-ai saturat sa primești continuu moje de la amorocany. Dacă se confirma ca zice Orlando ieși în public sa faci o felatie sau preferi tot în casa asa cum faci acum ?
3
6
sint alegeri(sanchi), ptr prostirea oamenilor. ciuma si holera vin peste romani, la anul. ce se discua in campanii, datoria este unul din subiectele de top, dar este evitat cu rea credinta. bolsevicii rosii de acum, mint mai tare ca aia din trecut.
6
0
pai nu spunea el acu ceva timp ca sunt bani destui ? si altii il si credeau ...
9
0
Asta se va intampla numai daca castiga PCR(PSDPNL) alegerile. Un guvern responsabil ar reduce cheltuielile bugetare. Asa ca totul depinde de votul romanilor. Atunci o sa vedem daca avem mai multi pomanagii decat cetateni normali in tara.
13
2
Bine ca guvernul se imprumuta si face datorii, ca noi raspundem prezent si acceptam orice marire de taxe si impozite.
19
2
Iar se baga mascariciul asta in seama,Dute la tine in Rusia ca acolo e bine nu ne mai dezinforma cum te invata rusii tai,oricum nu te pricepi decat la discoteca
21
11
Nu mai faceti reportaje cu Orlando Discoteka,asta n-a muncit o zi in viata lui.Du-te la munca Orlando,nu e tarziu la 50 de ani.
26
3
A băgat în gusa
7
2
Votați împotriva PSD PNL aur
18
4
impozite cat mai mari, ca sa dati la speciali! Romania trezeste-te!
35
1
Dumitrache si Dede Perodin au furat banii de campanie de la PSD Constanta ca sa-l impiedice pe Constantinescu Horia sa castige primaria ca au blatul cu Chitac iar oamenii care fac campanie pe strazi nu au nici apa, nici alte mijloce decente cum se cuvine.
20
1
Romania se imprumuta? Sau sclavi din guvern ...
22
0
Ai ciordit Teodorovici banca Exim pentru 7 vieti paiata…
27
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436