REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Eugen Teodorovici: „Mergem mai departe cu impozitarea pensiilor speciale“

Eugen Teodorovici: „Mergem mai departe cu impozitarea pensiilor speciale“

Replica API 7 august 2019 | 01:22 435

Eugen Teodorovici

Ministerul Finanțelor va continua în intenția de a impozita pensiile speciale, chiar dacă măsura nu a fost prevăzută în actualul pachet legislativ ce însoțește rectificarea bugetară, care a fost pus în dezbatere publică marți, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, conform Mediafax.

„În acest sens există și două inițiative parlamentare. Vom merge mai departe”, a spus ministrul.

Anunțată anterior, nici măsura reducerii sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare pe care îl primeau angajații din instituțiile de stat. Autoritățile au constatat că existau instituții unde angajații primeau acest spor pentru că aerul din București este poluat. Măsura nu ar fi afectat medicii, profesorii, polițiștii sau magistrații.

Pensiile speciale urmau să aibă, conform unor surse oficiale, un sistem de impozitare graduală, între 10 și 50%, la cuantumuri diferite. Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu ar fi fost impozitate, cele între 2.000 și 7.000 de lei ar fi trebuit să aibă un impozit de 10%, între 7.000 de lei și 10.000 de lei impozitul trebuia să fie de 30%, iar pentru pensiile speciale care depășesc 10.000 de lei impozitul ar fi fost de 50%. Impozitul urma să fie aplicat doar pensiilor speciale, nu și celor din contrbuții, au precizat sursele citate.

”Măsura a fost susținută în mod repetat de ministrul Teodorovici, care a spus că ar fi un act de dreptate socială, iar cei cu pensii mici nu vor fi afectați.

Măsura privește aproximativ 4.000 de persoane care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Militarii si politisti merita sa fie tratati altfel. Au murit destui in fiecare an in razboaie si in luptele cu interlopii. Nu poti sa le dai pensie ca la electricieni.
1
0
mai taiati-le dracu de pensii speciale, lua-v-ar dracii !!!!!!!
1
3
votant PSD obligat intre iliescu si vadim. Pensiile nesimtite, voi le-ati dat, voi sa le taiati, nu impozitate. Cu ce este mai presus un analfabet, un escroc, un hot, un borfas decat un profesionist, un medic?
3
2
De vazut daca in UE exista pensii speciale si in ce conditii se dau acolo. Tare mi-e ca la noi se face un soi de pupincurism legalizat si un fel de diferentiere de ,,caste''. De ce pensii ,,speciale'' ?! Ce p..a mea au asa de special aia de primesc mai multi bani decat oamenii cu adevarat valorosi,cum ar fi de exemplu neurochirurgii,cercetatorii in fizica nucleara si medicina,inventatorii,academicienii?
4
3
Daca mergeti mai departe magistratii te vor baga la puscarie ca ai furat corcoduse in copilarie!
4
3
la medici cand taiati salariile astea uriase si nejustificate?
6
1
Nu mai bine le taiati?Ati si facut multe pt tara sa meritati cash in plus.Tot ce meritati este ghilotina voi si progeniturile dar respectam tratate internationale si cu ocazia asta scapa...dar nu si dincolo,dincolo au de zis multe vede i as fierti in cazan
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212