REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Eurodeputat: "Olanda întârzie votul de aderare a României în Schengen din cauza intereselor politice"

Eurodeputat: "Olanda întârzie votul de aderare a României în Schengen din cauza intereselor politice"

A.F. 8 octombrie 2022 | 00:00 926

Eurodeputatului olandez Sophia In 't Veld a criticat dur guvernul Olandei pentru că întârzie votul ce permite intrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. "Mi-e rușine cu Guvernul olandez, cer premierului să susțină aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen", a fost mesajul său.


Sophia In 't Veld

Parlamentul European a dezbătut ieri, în plenul de la Strasbourg, împreună cu reprezentantul Comisiei Europene și cu cel al Consiliului, aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Sophia In 't Veld, eurodeputat olandez a criticat dur guvernul țării sale pentru că amână votul său în ceea ce privește intrarea României și a Bulgariei în Schengen. Aceasta a susținut că amânarea guvernului este de fapt din cauza unor interese de politică internă.

Eurodeputatul a acordat un interviu în care explică de ce a recurs la gestul de a critica guvernul olandez și de ce amână acesta votul său, scrie antena3.ro.

"Este foarte simplu. Noi am stabilit o procedură şi criteriile pe care membrii Schengen trebuie să le îndeplinească. S-a stabilit acum foarte mult timp că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile ca atare pot să acceadă la Schengen.

E simplu. Dar cred că în unele ţări, cum este ţara mea, sunt îngrijorări pentru probleme cum ar fi corupţia dar care nu au nicio legătură cu criteriile pentru Schengen.

Mai sunt de asemenea şi prejudecăţi care sunt exploatate în scopuri politice domestice. Anumite partide simt că trebuie să îşi servească electoratul. Ori simt că nu îşi vor putea conduce electoratul şi nu sunt, în opinia mea, îndeajuns de curajoşi pentru a aduce mesajul. Dar eu consider că este o obligaţie politică.

Suntem cu toţii membri ai Uniunii, cu toţii ne-am luat acest angajament.

Acum le ţinem pe România şi Bulgaria în camera de aşteptare atât de mult, în pofida faptului ca şi-au îndeplinit criteriile. Nu e acceptabil.

Partidul meu în Olanda se luptă constant pentru intrarea imediată a Bulgariei şi României în Schengen. Ieri, după plen, partidul meu din Parlamentul naţional olandez a ridicat întrebări acolo, pentru că se pare că, Comisia Europeană a organizat un fel de misiune de investigare pentru Bulgaria şi România şi au invitat toţi membrii să se alăture şi din ceea ce înţelegem Olanda chiar a refuzat să facă parte din misiune.

M-aş aştepta ca premierul Olandei ca primul lider politic să arate leadership şi să explice olandezilor de ce e important ca România şi Bulgaria să se alăture, de ce este nedrept să aplicăm standarde duble", de declarat Sophia In 't Veld.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218