REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Europarlamentara Ramona Mănescu ar putea deveni a doua constănţeancă ministru

Europarlamentara Ramona Mănescu ar putea deveni a doua constănţeancă ministru

Replica API 26 august 2013 | 00:00 1075

Are deja oameni de încredere în Ministerul Transporturilor: unul este un şefuleţ care-l numeşte pe Ponta "domnu' coabitator"

Are deja oameni de încredere în Ministerul Transporturilor: unul este un şefuleţ care-l numeşte pe Ponta "domnu' coabitator"

Liberalii au făcut ieri un anunţ surprinzător, nominalizând-o pe europarlamentara Ramona Nicole Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor. Liderul PNL, Crin Antonescu, s-a conformat astfel "sugestiei" primului ministru Victor Ponta şi a renunţat la susţinerea lui Nini Săpunaru pentru acest portofoliu. Pentru a păstra aparenţele, Săpunaru rămâne, totuşi, una din nominalizările oficiale ale PNL, dar Ponta a anunţat deja că nu-l va desemna drept ministru al Transporturilor pe fostul şef al Vămilor. Chiar dacă Ramona Mănescu, în vârstă de 40 de ani, se bucură de o imagine impecabilă, soţia liderului PNL şi primar al Sectorului 6, Rareş Mănescu, nu are nici cea mai vagă experienţă în domeniul transporturilor. Dacă preşedintele Traian Băsescu va accepta nominalizarea premierului Ponta, Ramona Mănescu ar deveni a doua constănţeancă ministru al Transporturilor, după Anca Boagiu. Şi, cu toate că Ramona Mănescu este o persoană publică de o notorietate apreciabilă, puţini sunt cei care ştiu că europarlamentarul liberal are deja oameni în Ministerul Transporturilor.

Cu toate că nu are experienţă în domeniul transporturilor, Ramona Mănescu nu va nimeri doar între străini dacă va ajunge ministru. "Replica" vi-l prezintă în exclusivitate pe şeful din Ministerul Transporturilor foarte apropiat de familia Mănescu, o evenuală numire a europarlamentarei la cârma ministerului urmând să-l propulseze şi mai sus pe prietenul său. Este vorba despre Codruţ Marius Semănaru, de 38 de ani, soţul Cristinei Mihaela Semănaru, una din cele trei asistente acreditate ale europarlamentarei liberale Ramona Mănescu. Inginer la Metrorex, membrul PNL Semănaru este director în cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR), bun prieten şi partener de afaceri cu Rareş Mănescu, dar şi suporter de-a dreptul taliban al lui Crin Antonescu. De altfel, pozele cu Antonescu de pe contul lui Semănaru de Facebook sunt mult mai numeroase decât cele cu soţia şi fiica sa, iar liderul PNL este ridicat în slăvi cu şi mai ales fără vreo ocazie anume. Problema lui în acest moment este antipatia făţişă faţă de PSD şi premierul Victor Ponta, după cum reiese tot din postările sale pe Facebook, prietenul de familie al virtual ministrului de la Transporturi apelându-l ironic pe Ponta drept "domnu' coabitator". Ce-i drept, dacă în cazul lui Ponta se mai abţine de dragul...coabitării, faţă de vrămaşii direcţi ai şefului Crin Antonescu inginerul Semănaru este necruţător: Traian Băsescu este "chioru'", Eugen Tomac este "o zdreanţă" etc.

Soţia şefului de la MT are salariu de 240 milioane pe lună de la Ramona Mănescu

O cumplit de frumoasă ironie face ca vineri, 23 august, cu două zile înainte ca prietena Ramona Mănescu să fie nominalizată la şefia Transporturilor, Codruţ Marius Semănaru să-l critice dur pe "coabitatul" Ponta pentru că nu-l vrea pe Nini Săpunaru, ci un viitor ministru "de paie", spunând că-i e scârbă de premier şi vorbind chiar de ruperea USL: "Normal că Lumea Coabitatoare nu este de acord cu Nini Săpunaru la MT pt că omu' este incomod şi nu prea i suflă nimeni în ciorbă.....de dragul usl nu mai dau şi alte motive. Dacă găsim unu da paie care să nu deranjeze să nu aibă proiecte şi să aibă şi poziţia ghiocelului, imediat intră în ciorba coabitării....... îmi este scârbă. Noi am fost de acord cu nominalizările de la dna şi alte ozn uri ?!!! Sau poate se vrea chiar o ruptură în usl?!!". Cu sau fără scârbă, iată că omul de paie imaginat de Semănaru la Transporturi s-a dovedit a fi chiar prietena de familie şi şefa soţiei sale, europarlamentara Ramona Mănescu. Şi pentru că vorbeam despre relaţia strânsă dintre şeful din Transporturi şi familia Mănescu, iată că aceasta este confirmată şi de primarul Sectorului 6. În declaraţia de avere a lui Rareş Mănescu se arată cum, în 2012, i-a vândut lui Codruţ Marius Semănaru un moped Aprilia în schimbul sumei de 1.000 de euro. Oricum, o nimica toată faţă de ce bani poate să câştige soţia sa, Cristina Mihaela Semănaru, din funcţia de asistentă a Ramonei Mănescu: 54.550 euro numai în intervalul februarie- decembrie 2012, adică aproape 5.500 de euro pe lună, echivalentul a peste 240 milioane lei vechi pe lună.

Soţii Mănescu, asociaţi cu un traseist care a ajuns într-un an general din caporal

Nu foarte departe de şefa sa, europarlamentara şi probabil viitorul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, care a declarat pentru anul 2012 venituri de pe urma Parlamentului European de 74.408,64 euro, adică peste 6.200 de euro pe lună. Şi pentru că vorbim despre bani, câteva cuvinte şi despre afacerile familiei Mănescu. În prezent, Ramona şi Rareş Mănescu nu mai deţin nici o firmă, dar au experimentat şi postura de patroni. Astfel, ce doi lideri liberali au fost, până în septembrie 2011 asociaţi într-o firmă de servicii vamale, Spedcom SRL din Giurgiu. Soţii Mănescu erau parteneri în firmă cu un foarte controversat politician PSD din Giurgiu şi apoi în PDL, la Bucureşti, Eugen Gheorghe, de 59 de ani, un personaj care a ajuns într-un an de zile general de brigadă în rezervă din plutonier major în retragere, şmecherie instrumentată de două regimuri aparent duşmane, dar în realitate dispuse la "coabitări", vorbim aici de PNL şi PDL. Europarlamentara Ramona Mănescu a mai avut, până în 2007, şi Arhitect Construct Design SRL Bucureţti, împreună cu o altă constănţeancă, Paraschiva Tudor, de 64 de ani, originară din Tuzla.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272