REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Europarlamentarii USR PLUS propun statelor UE să dea numele de „Protasevici“ străzilor pe care se află ambasadele Belarus

Europarlamentarii USR PLUS propun statelor UE să dea numele de „Protasevici“ străzilor pe care se află ambasadele Belarus

Replica API 27 mai 2021 | 00:00 1016

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European a propus, miercuri, reprezentanţelor statelor membre ale Uniunii Europene la Bruxelles o acţiune coordonată, împreună cu primarii din toate capitalele din UE, prin care toate străzile pe care se află ambasadele Republicii Belarus să fie redenumite, simbolic, "Roman Protasevici".

Roman Protasevici

Conform unui comunicat USR PLUS, acţiunea are la bază propunerea profesorului Andrei Oişteanu preluată de primarul USR PLUS al Sectorului 1, Clotilde Armand, care a făcut deja demersuri către Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"Deşi apreciem concluziile Summitului Consiliului European din 24 mai 2021 referitor la măsurile care trebuie luate împotriva funcţionarilor şi companiilor care susţin Regimul Lukaşenko, credem că acestea pot fi completate şi de acţiuni simbolice. Dorim să vă atragem atenţia asupra acţiunilor doamnei Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Bucureştiului, sector în care se află sediul Ambasadei Republicii Belarus în România. Astăzi, doamna Armand a anunţat că, în urma apelurilor din partea societăţii civile, va propune o modificare a numelui străzii, redenumind-o 'Roman Protasevici'", se arată în scrisoarea semnată de cei opt europarlamentari USR PLUS, scrie Agerpres.

Conform documentului trimis miercuri către reprezentanţele statelor membre ale Uniunii Europene, "un astfel de răspuns european coordonat şi unit ar da un semnal puternic regimului de la Minsk că Uniunea Europeană şi statele sale membre nu ignoră acest incident".

Autorităţile din Belarus au trimis duminică avioane de vânătoare pentru "a recomanda" unui zbor de pasageri al companiei aeriene irlandeze Ryanair de la Atena spre Vilnius să aterizeze la Minsk, invocând o ameninţare cu bomba atribuită mişcării islamiste palestiniene Hamas.

La sosire, nu a fost găsită nicio bombă şi doi pasageri - Roman Protasevici, un jurnalist belarus de opoziţie în vârstă de 26 de ani, şi partenera sa Sofia Sapega - au fost arestaţi, suscitând o masivă condamnare internaţională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa propui pe mortii matii
1
0
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
1
crapa fierea in ucigasul lukasenka.
2
2
Atat poate si usr ul...a dovedit deja ca e o gasca de incompetenti
5
1
Ce retarzi!Bah trebuie schimbate acte, costuri pentru riverani.
3
1
Sa o faca si nemtii si austriecii nu sa zica doar da da da gazu le vine tot de la rusi ,tevatura ieftina.
4
0
Decat sa schimbe numele strazilor, mai bine renunta la relatiile cu Belarus si muta ambasadele Belarusului la Minsk.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272