REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Europarlamentarul Cristian Terhes a IZBUCNIT: prețul energiei electrice VA EXPLODA în România

Europarlamentarul Cristian Terhes a IZBUCNIT: prețul energiei electrice VA EXPLODA în România

Replica API 1 martie 2021 | 00:00 1077

Europarlamentarul Cristian Terhes avertizează că prețul energiei electrice va crește în România, din cauza noilor prevederi de la nivel european care prevăd renunțarea la exploatarea de cărbune, scrie stiripesurse.ro

"Deciziile tradatoare ale Guvernului liberal de a fi de acord cu toate aberatiile din Green Deal vor conduce la cresterea pretului la curent pentru toti romanii!

Timmermans a cerut zilele trecute Romaniei sa-si inchida minele si termocentralele pe carbune pentru ca sa fie implementat programul sau aberant numit "Green Deal". Tradatorii din Guvern au spus ca vor inchide minele si termocentralele, daca asa e ordinul. Amintesc ca sectorul termoenergetic pe carbune produce zilnic 20% din curentul consumat in Romania.

In timp, insa, ce Romaniei i se cere sa-si inchida minele si termocentralele, Timmermans nu zice nimic ca Germania si-a mai deschis o termocentrala pe carbune - Datteln 4 - in 2020. Daca nu ma credeti cautati pe internet.

Consumul de carbune din Romania este cu mult mai mic decat cel din Germania, pe de o parte pentru ca Romania are surse diferite de energie, iar pe de alta parte pentru ca economia Germaniei e mai mare.

Nu consumam mult carbune, dar cat consumam ne produce 20% din curent.

Daca Timmermans e cu adevarat preocupat de poluare, de ce nu-i zice Germaniei sa-si inchida termocentrale?

De ce tot tarile mici trebuie sa suporte costul aberatiilor ideologice de la Bruxelles?

Intreb din nou Guvernul: daca Romania inchide sectorul care-i produce 20% din energie, de unde vom aduce sau cum vom produce energia respectiva?

Care va fi costul pe care romanii il vor plati in plus la curent daca, la cererea lui Timmermans, Romania isi va inchide sectorul termoenergetic pe carbune si va trebui sa importam de la altii curent?

Intrebati-i fiecare dintre voi pe cei de la putere lucrurile acestea sa vedeti ce spun", scrie Terhes pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea europarlamentarul se baga singur in seama. Din preot a devenit specialist in energie. Aceste legi s-au votat in parlamentul european, adica si de europarlamentarii romani.
1
3
E normal sa fie o decenta in a polua , dar trebuie sa concuram cu o lume care nu respecta acelasi reguli.In plus cerul de peste mine peste o ora se afla departe si vine ceva de la unul care n are acelasi reguli.E si absurd sa vorbesti de poluare intr o tara unde abia se aud vreo citeva ciocane pe zi zdranganind., poate de la toaca.Comparat cu centrele industriale din vest ....Ar trebui de introdus un coeficient de poluare pe unitate de suprafata.
4
0
Pentru cei care nu cunosc din 2023 se oprestei reactorul nr 1 de la Cernvoda daca oprim si centralele pe carbune, 30% din energia livrata constant in orice moment nu mai exista. Ce punem in loc? Pe Timmermans?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367