REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Europol: 30 de arestări într-o amplă operaţiune împotriva unei reţele braziliene de trafic de droguri

Europol: 30 de arestări într-o amplă operaţiune împotriva unei reţele braziliene de trafic de droguri

Replica API 19 februarie 2022 | 00:00 351

Treizeci de persoane au fost arestate într-o amplă operaţiune internaţională de poliţie desfăşurată săptămâna aceasta împotriva unei reţele braziliene de trafic de droguri, care aducea cocaină boliviană în Europa, a anunţat vineri Europol, transmite AFP, citată de Agerpres.

Organizaţia expedia la câteva luni transporturi de câteva tone de cocaină către Europa prin intermediul unei reţele de distribuţie cu baza în Spania, menţionează un comunicat al Europol.

Majoritatea arestărilor au avut loc în Brazilia, şapte persoane fiind arestate la Barcelona.

Autorităţile au descoperit o infrastructură de producţie în Bolivia, cu linii logistice şi de aprovizionare în Brazilia, Paraguay şi Uruguay, potrivit organizaţiei europene de poliţie, care a coordonat operaţiunea.

Reţeaua expedia cocaina în containere maritime, coordonându-şi operaţiunile prin SKY ECC, sistem de comunicaţii criptate folosit de traficanţi suprimat în 2021.

Traficanţii creaseră o întreagă reţea de firme pentru importul stupefiantelor din America de Sud şi "spălarea" profiturilor.

Operaţiunea de poliţie, în care s-au implicat şi autorităţile americane, a dus la descoperirea unei reţele de distribuţie cu sedii în Valencia şi Barcelona, care recepţiona transporturile de cocaină şi le comercializa pe piaţa europeană.

Au fost confiscate droguri, vehicule şi arme de foc, iar mai multe conturi bancare au fost blocate în Brazilia, Paraguay şi Spania.

Ancheta a scos la lumină centre de comandă şi control ale organizaţiei situate în Dubai.

Autorităţile din Belgia, Brazilia, Italia, Ţările de Jos şi Spania au confiscat începând din septembrie 2020 circa 10 tone de cocaină şi suma de 1,85 milioane de euro, se menţionează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212