REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

EVACUĂRI din locuinţele sociale din Mangalia. De ce s-a ajuns aici

EVACUĂRI din locuinţele sociale din Mangalia. De ce s-a ajuns aici

Replica API 2 noiembrie 2018 | 00:00 629

În ultima perioadă, autoritățile din Mangalia au dispus evacuări din locuințele sociale ale municipalității, fiind vizate persoanele care nu au plătit chiria. În cazul unei locuințe de pe strada George Enescu, decizia autorităților a stârnit reacții aprige, mai ales că locatarul – singurul care figura în actele spațiului respectiv – are copii. Primarul Cristian Radu a subliniat, însă, faptul că reprezentanții municipalității au tot fost înțelegători față de drama familiei respective, păsuind-o destul de mult timp, dar până în prezent datoria imensă acumulată la chirie nu a fost achitată.

„Din păcate , unul dintre aceste cazuri a fost exploatat politic de câțiva consilieri locali, aceiași care i-au indus în eroare și pe deținătorii de garaje, care au dat bani la avocați pentru o cauză pierdută. În cazul de față , este vorba despre o locuință socială cu două camere, repartizată încă din 2005, unei persoane, care a locuit acolo împreună cu fiul său.

De-a lungul anilor, cei doi au acumulat datorii imense la plata chiriei, care era de 45 de lei/lunar. Ca atare, Serviciul Social a cerut în instanță , conform legii, eliberarea locuinței, pentru datorii totale de peste 13.000 de lei. Sentința definitivă de evacuare a fost pronunțată în februarie 2017. De la data respectivă până în prezent (când a avut loc evacuarea), nu a fost achitată datoria față de bugetul local.

Personal, am discutat în nenumărate rânduri cu locatarul locuinței sociale, a cărui mamă , titulară de contract, a decedat în primăvara acestui an. Domnul respectiv mi-a promis de fiecare dată că va achita chiria, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am înțeles că, împreună cu concubina sa, are copii, iar pentru acest motiv au fost tolerați încă un an și jumătate în acea locuință socială, acumulând în continuare datorii. Precizez însă că nici concubina, nici copiii nu au figurat niciodată în actele acelui spațiu.

Din păcate , legea trebuie respectată de toți și nu este normal ca unii să stea în casele primăriei, pe bani publici și mai ales să refuze să plătească o chirie de 45 lei/lunar. Mai mult, nu este normal că drama unei familii să fie exploatata politic de unii consilieri locali, în detrimentul oamenilor cinstiți din acest oraș, care fac eforturi în fiecare lună sa-și plătească taxele, chiriile și facturile la utilități”, a afirmat primarul Cristian Radu.

F.B.

Primăria Mangalia continuă DEMOLĂRILE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mortii vostri de lighioane, comentati voi aiurea fara a stii despre ce este vorba, uitati va pe youtube sa vedeti cum sunt laudati copii familiei, premianti la scoala, tatal lucreaza la o firma de salubritate de 15 ani! Nu au luat ajutor social, nu au luat pachete din cantina! Sa va i au mortii in pula!
0
0
Adica piranda statea fara acte acolo adusa de cioroi care macar nu a fost inteligent sa o ia de nevasta. Drum bun la Moldova ginghene
1
0
nai casa ? nai masa? vrei asigurare? INTRA LA MITITICA ! ai si paza gratuita
0
0
Corect! La munca nu ar meege,traiesc din ajutor social sau din alicatii.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272