REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Evacuaţii de la „Barăci” puteau fi oricând striviţi de construcţiile pe care le ocupau abuziv

Evacuaţii de la „Barăci” puteau fi oricând striviţi de construcţiile pe care le ocupau abuziv

Replica API 14 octombrie 2017 | 00:00 510

Primăria Mangalia s-a acoperit de hârtii:

Primăria Mangalia s-a acoperit de hârtii:

Mai multe familii din Mangalia, care locuiau în locuinţe sociale, au fost evacuate în cursul zilei de 15 septembrie, în baza unor hotărâri judecătoreşti cu titlu executoriu. Evenimentul nu a trecut neobservat: proteste ale celor vizaţi de acţiune, reacţie din partea anumitor politcieni, a celor de la Active Watch care au comentat că este discriminare, poziţie a Avocatului Poporului. Chiar şi aşa, evacuarea a continuat şi în curând va fi încheiată şi demolarea construcţiilor în care locuiau 15 familii.

„Acţiunile de evacuare au fost conduse de către doamna executor judecătoresc, Sarkis Ionica, în prezenţa jandarmilor, Poliţiei Locale şi reprezentanţilor primăriei, conform prevederilor legale. Procedura de evacuare a vizat 15 familii, care în ultimii ani au acumulat datorii foarte mari la utilităţi şi chirie sau locuiau fără forme legale. Astfel, 13 familii au fost evacuate din locuinţele situate în zona "Barăci", aflată la marginea cartierului de case din Mangalia. O familie a fost evacuată de la Căminul CP5 şi una dintr-un bloc ANL, situat pe strada Ion Budai Deleanu.

Toţi cei evacuaţi au primit somaţii, în urmă cu aproximativ trei luni şi nu s-au opus procedurilor specifice de evacuare (…)”, au precizat, la momentul evacuării, reprezentanţii Primăriei Mangalia. „Pe măsură ce vom câştiga în instanţă, acţiunile de evacuare vor continua, iar aceste barăci insalubre vor fi demolate. Toţi cei care locuiesc cu forme legale vor fi mutaţi, iar ceilalţi să se întoarcă de unde au venit la începutul anilor 2000”, a declarat, la rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Imediat după aceste declaraţii, au venit şi reacţiile anti-acţiune, reprezentanţii Active Watch făcând referire la „abuzul de forţă din partea autorităţilor”, cât şi la faptul că Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la această speţă. „Până în prezent, nu a sosit de la Avocatul Poporului nici o comunicare. Noi continuăm demolarea clădărilor evacuate la jumătatea lunii septembrie. Până la finele anului, demolarea va fi încheiată”, a declarat, în cursul zilei de joi, 13 octombrie, viceprimarul Mangaliei, Dragoş Angelescu.

Acesta a subliniat că cei care critică acţiunea primăriei nu au nici un temei, mai mult, o singură familie evacuată avea datoriile la zi pentru spaţiul ocupat în zona „Barăci”. „Nimeni nu locuia acolo legal. O singură familie avea datoriile plătite la zi. Restul, nici unul legal şi nici unul cu datorii la zi. Însă cea mai mare problemă o constituia faptul că locuinţele cu pricina nu erau sigure. Expertizele confirmă starea precară a lor. Avem documente. Puteau oricând să se prăbuşească peste cei care le ocupau, să se producă o nenorocire”, a mai explicat Dragoş Angelescu.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu bagati tiganii in oala cu turci. Turcii sunt mult mai parsivi , stiu sa dea spaga la politie , Asan cu Onasis fura , baga fete la produs , nepotul la fel si nimeni nu vede . Sparg masini noaptea fura benzina , jefuiesc ... Au luat cateva sute de milioane vechi la alegeri si s au facut ca da la ai lor dar au votat cu Iorgus. Sunt mult mai parsivi. Tiganul normal e mai harnic.
1
0
Toti cei evacuati din cart. La Baraci sa depuna o cerere la Primaria C-ta si dl Fagadau le va asigura locuinte in Cart. Henri Coanda. Si vor primi imediat si buletine de C-ta pt a putea vota !
6
0
Radu Cristian vino la Constanta sa ii inveti si pe prostii astia cum se face treaba. Apropo in niste articole mai vechi scria si ca acesti cetateni au fost rugati sa mearga la munca in santier,la abator,la spatii verzi sau prin statiuni chiar de primar dar nu au dorit.
6
0
Ba asta bazatii in primul rand dupa ce esti analfabet ca habar nu ai sa scrii , mai te bagi si cu japca in seama! Spre cultura ta noi nu avem turci ! In constanta sunt comunitate de tatari si boraturile de tigani! Acesta este un exemplu ptr ce a ce trebuie facut si in Constanta! Afara din oras cu toate jegurile si scursurile !
3
0
bai astia care va tot dati smeii pe pagina si stati in spatele telefonului si taiati si omorati dc nu veniti frumos la baraci sa le ziceti voi in fata ce comentati aici ar fi frumos sa va prinda aia de acolo desi nus cu zice lumea io mam auzit nici un incident de enu ca sar fi dus in roman pe acolo si a plecat goll sii alo nu bagati tigani in oala cu turci cine stie intelege
0
8
Tiganiada .... ce coincidenta!
3
0
Nu mai dati case moca la paduchi.ca se inmultesc,ne sug noua sangele,platim taxe mai mari ca sa sustinem plosnitele.Pana cand vor trai tiganii fara sa munceasca pe spinarea romanilir?AJUNGE.
5
1
Mazare caci el este protectoru lor.
2
0
In sfarsit...un primar cu sange in instalatie. Bravo, Radu Cristian !
11
0
IN LOC DE BARACI SA FIE PUSI IN BARCI DAR DE CARTON SI FACUTA O PULIMBARE IN LARGUL MARII SA LE VINA DOAR NUMELE
10
1
Antonescu ,unde esti bre?
8
1
La baraci e mai rau ca in serparie. Numai hoti, pesti si curve. Trebuiau evacuati de ani de zile daca erau ilegal acolo.
10
1
Nu muncesc,si intra peste noi in case! Iorgu i a adus aici sa aiba voturi
8
1
de cacat din Romania.Cu EVACUAREA!.Daca erai in tarile din vestul Europei erai la camin si cu o pensie de asistat social.
2
13
Pacat ....ca nu s-au prabusit peste ei locuintele inainte de evacuare
10
0
Ia uite coaie lumea a 3a in prim plan in poza....pana si indienii s ar rusina...
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614