REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

EVAZIUNE FISCALĂ! Controale MASIVE la parcurile auto din Constanța

EVAZIUNE FISCALĂ! Controale MASIVE la parcurile auto din Constanța

Replica API 22 mai 2017 | 00:14 1033

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului au luat la puricat parcurile auto din municipiul Constanța. Luni, 22 mai a.c., au fost controlate 10 parcuri auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nereguli fiind depistate la 8 dintre acestea. Cei mai mulţi fac evaziune fiscală. „Am ridicat documente informative cu privire la chiria locului. Dacă va fi nevoie voi sesiza organele de poliție”, a declarat Horia Constantinescu, șeful CJPC.

„Au fost controlate 10 curţi, pentru că nu putem vorbi despre agenți comerciali, ci despre nişte incinte în interiorul cărora sunt nişte mașini care au toate afișat în geam același număr de telefon pentru fiecare parc în parte. Am descoperit pentru fiecare parc în parte că nu există societăți comerciale care să stăpânească aceste suprafețe, există personae fizice, care sub auspiciul legalității comecializează mașini pentru care primesc un comison. Noi nu avem cadru legal să desfășurăm o acțiune împotriva unei persoane fizice, dar ceea ce putem face este să informăm cetățenii că există riscuri majore la achiziționarea unui autovehicul și, după cum se poate vedea, nu sunt cele mai ieftine. De ce există aceste riscuri? Actele normative arată că trebuie să fie emis un certificat de garanție de pentru minim un an, iar asta înseamnă că un comerciant trebuie să își asume starea tehnică a mașinii pentru a împrăștia orice fel de suspiciune în ceea ce privește mașina. Cei cu care am discutat ne-au prezentat contracte de inchierere pentru terenuri și au spus că mașinile din incinta acestor spații sunt ale diverșilor proprietar cu care dânșii au înțelegeri, care nu poate fi demonstrată nici printr-un contract de subînchiriere, nici comodat, nici altceva care să prezinte realitatea pentru ceea ce se întâmplă aici. Realitatea este cruntă. Este o formă de eludare de la plătirea taxelor, a certificatului de garanție, o formă de înșelăciune. Majoritatea mașinilor vin din străinătate și ca formă de zvonistică, ele vin din străinătate cu diverse problem tehnice și sunt puse în vânzare ca fiind noi”, a adăugat Constantinescu.

„Îi sfătuiesc pe cumpărători să nu își achiziționeze mașini care nu au certificat fiscal. Din păcate, noi nu putem să le dăm amenzi, însă vom face o adresă la ANAF și RAR”, a adăugat Constantinescu.

La un alt parc auto, inspectorii nu l-au găsit pe patron, în schimb l-au invitat la sediul OPC, unde va trebui să prezinte contractele pentru maşini, aşa încât să poată fi realizată verificarea.

„Amenzile ar fi de la 5.000 de lei la 25.000 pentru lipsa certificatului de garanție, dar asta doar pentru societățile comerciale. Cei care nu au firme nu pățesc nimic. OPC nu are competență”, a conchis Horia Constantinescu. Șeful CJPC face apel la cei care au fost păcăliți de acești samsari de automobile să meargă la OPC să facă reclamație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E bine ca se mai fac si controale.dar modul in care e imbracata fufa,modul in care se apleaca spre birou,denota lipsa de profesionalism.tinuta ei e de centurista nu de comisar opc.probabil ca e in cautare de aventuri .
0
0
Nu pot sa inteleg de ce se gasesc toti redusii mintal fara ocupatie sa se ia de acest comisar,care dupa zisele unui idiot a vorbit la pertu cu acel angajat,chestie neadevarata.Dupa parerea mea ar trebui sa isi vada de treaba si sa nu se mai ia de niste oameni care tehnic vorbind au grija ca intreg poporul sa aiba parte de cele mai bune conditii in restaurante,baruri,centre comerciale etc.Asta am avut de spus.
2
2
Bai bulangiilor da pe parlamentari care fura de sparg si au adus tara asta mai rau ca pe timpul lu ceausescu nu i mai vedeti?daca nu va duce capu sa faceti bani si sunteti vai de capu vostru numai vorbiti de altii saraciilor ,pizdelor
3
0
Acesti samsari trebuie distrusi.Evaziunea fiscala este fff mare.In Agigea este un samsar ,CIobanu Mihai care aduce autoturisme din SUA,le introduce subevaluate in tara ca fiind avariate dupa care le vinde fara sa plateasca impozite.
2
3
Foarte bine , la mai multe controale!!!
2
1
Ai dreptate, doar ca bunicutele stau la londa si fac piata la viena...zilnic
0
0
Ahhh , ce i-as da blondei ... numai capatanii de poola ! Auzi cum vorbeste ea la pertuu cu patronul . Pai e frumos doamna , asa va invata la scoala? Pai oamenii acestia va platesc salariile si voi hop pe ei ? Pai e frumos ?
9
1
mai oameni buni, masinile au fost conduse de bunicute de acasa pana la piata si inapoi si de doctori care mergeau cu ele pana la spital.. nu ascultati ce zice Horia mincinosul
7
5
De ce sunteti domnilor atat de nemultumiti de un control daca sunteti in legalitate ?? Va spun eu , ca sunteti niste samsari , mincinosi care tepuiti lumea , va puneti "capac" la fiecare masina vanduta si nu platiti impozit pe profit asa cum este normal ...
16
1
Cand cineva face treaba, se trezesc ghertoii sa comenteze
25
3
Cum a trecut domnu Horia de la sezlonguri la parcuri auto. Si de cand verifica opc ul evaziunea fiscala? Domnu Horia va cam depasiti atributiile. Stim ca vreti sa va achizionati un autoturism, ca doar ati fost si la noi, dar...nu asa se pune problema. Rusine
12
21

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367