REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Eveniment cultural la Hârşova

Eveniment cultural la Hârşova

Replica API 22 ianuarie 2022 | 00:00 870

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, a avut loc lansarea cărții “Planurile și prospectele Cetății Hârșova în arhive străine”, volum ce i-a avut ca autori pe Aurel-Daniel Stăncilă (ICEM Tulcea), Constantin Nicolae (Muzeul “Carsium” Hârșova) și Mihail-Anatolii Ciobanu. Volumul a fost finanțat de A.F.C.N, în cadrul proiectului cultural “Land[Map]. Digitalizarea peisajului” și a fost publicat la Editura Mega din Cluj Napoca.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și discutate cele mai importante descoperiri făcute în arhivele de la Kiev și Moscova despre orașul Hârșova, precum și impactul acestora asupra culturii hârșovene.

Alături de Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, la eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților publice: Mihai Lupu (Președintele Consiliului Județean Constanța), Petre Enciu (Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța), Ali Șenol (Subprefect al Constanței) și Eduard Ferencz (Arhitect șef al județului Constanța).

Pe lângă reprezentanții instituțiilor publice, au mai preluat cuvântul Sorin Ailincăi (Directorul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea), Aurel Mototolea (Directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța) și reprezentanții Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA.

La final, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au anunțat că au obținut avizul de la Ministerul Culturii pentru proiectul tehnic care vizează restaurarea Cetății Carsium și cuprinde lucrări în valoare aproximativă de 10.000.000 de lei. Aceștia și-au manifestat interesul de a continua colaborarea eficientă cu Primăria Orașului Hârșova și susținerea față de conducerea autorității publice locale. Subprefectul Constanței ne-a asigurat, de asemenea, de întreaga susținere a Instituției Prefectului în toate demersurile noastre.

Suntem încrezători că acest eveniment a scos în evidență patrimoniul cultural bogat al orașului nostru, și a consolidat relațiile Primăriei Orașului Hârșova cu instituțiile publice din județul Constanța, acestea urmând a fi valorificate în proiecte benefice pentru toate părțile implicate.

Primăria Orașului Hârșova dorește să le mulțumească tuturor pentru participare, implicare și colaborare!

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212