REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Eveniment de amploare al DP World România! Ciolacu, Grindeanu și Ponta, prezenți. Video

Eveniment de amploare al DP World România! Ciolacu, Grindeanu și Ponta, prezenți. Video

Andreea Vlaicu 15 mai 2024 | 11:05 9627

DP World România a organizat în cursul zilei de miercuri, 15 mai a.c., începând cu ora 11:00, o conferință de presă prilejuită de aniversarea a 20 de ani de prezență pe piața locală, o perioadă în care compania a investit constant și și-a extins treptat amprenta în țara noastră. Totodată, se va inaugura și noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa. Valoarea investiției fiind estimată la 75 de milioane de dolari, banii provenind din fonduri proprii și garanturi Europene. La eveniment au participat premierul Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii și Victor Ponta, președintele Partidului PRO România.

Eveniment de amploare al DP World Romania! Ciolacu, Grindeanu si Ponta, prezenti. VideoSorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii și Marcel Ciolacu

Alături de managementul local și internațional al DP World puteți afla mai multe despre parcursul companiei în România, dar și despre cele mai noi investiții realizate în Portul Constanța - terminalul de marfă RO-RO & Project Cargo.

Eveniment de amploare al DP World Romania! Ciolacu, Grindeanu si Ponta, prezenti. VideoVictor Ponta, președinte al Partidului PRO România

Detalii suplimentare vor fi furnizate în cadrul evenimentului de către: Cosmin Cârstea, CEO DP World Ro, Rashid Abdulla, CEO DP World EU, dar și Sultan Ahmed bin Sulayem, Chairman și CEO DP World.

Eveniment de amploare al DP World Romania! Ciolacu, Grindeanu si Ponta, prezenti. VideoGeorge Vișan, directorul comercial al Administrației Porturilor Maritime Constanța

La ora 12:00 Ciolacu va participa la deschiderea evenimentului „DP WORLD-20 de ani de eficiență și inovație în România” și la operaționalizarea noii investiții de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naționale Administrația Portului Maritim Constanța.

Eveniment de amploare al DP World Romania! Ciolacu, Grindeanu si Ponta, prezenti. VideoȘenol Ali, subprefectul județului Constanța

Declarațiile susținute de prim-ministrul Marcel Ciolacu vor fi transmise LIVE pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul unic de distribuție al Palatului Victoria.

La ora 13:20 va avea loc o conferință de presă transmisă, de asemenea, LIVE pe aceleași conturi.

Eveniment de amploare al DP World Romania! Ciolacu, Grindeanu si Ponta, prezenti. VideoRuxandra Serescu, directorul general CCINA Constanța, și Alexandru Bobe, prorectorul Universității Ovidius

„Vom avea o serie de momente importante. Se va semna primul contract pentru noul terminal RO-RO. Noi vom tăia panglica de inaugurare. Stimați invitați, bine ați venit la DP WORLD! Astăzi sărbătorim 20 de ani de la prima navă operată în portul Constanța. Vom inaugura extinderea terminalului, unde se vor desfășura activități de RO-RO și Project Cargo.”, a spus Cosmin Cârstea, CEO DP World România.

Video 1:

Eveniment de amploare al DP World Romania! Ciolacu, Grindeanu si Ponta, prezenti. VideoMarcel Ciolacu

„Mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră pentru a inaugura una dintre cele mai importante investii din Portul Constanța. Asta înseamnă miliarde în plus pentru companiile ce operează aici. Acest eveniment marchează și cei 20 de ani ai companiei în România. Este o ocazia de a privi spre viitor. Noile proiecte vor aduce beneficii de substanță. Vreau să îmi exprim aprecierea față de compania DP WORLD în România. Sunt 20 de ani și investiții de peste 200 milioane de euro. Practic ați dat startul apariției în România a unor facilități moderne și a aparaturii de ultimă generație. Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde și unei nevoi strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacității de transport de mărfuri și a conectării industriei și agriculturii românești la piețele internaționale. DP World contribuie astfel la transformarea Portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră”, a spus Marcel Ciolacu.

Video 2:

 

„Sunt onorat să fiu prezent la acest eveniment, în Portul Constanța. Au început lucrările pentru încă un obiectiv, tot aici. Toate cele 3 proiecte sunt finanțate și din fonduri europene. Sunt rezultatul colaborării între autoritățile române și cele din Emiratele Arabe Unite. Sunt convins ca și pentru următoarele proiecte această colaborare va da rezultate. Emiratele Arabe Unite reprezintă un partener important pentru statul român. Au avut loc 2 evenimente majore între cele 2 state. Cele 2 proiecte inaugurate astăzi au ca bază memorandumul semnat în urmă cu 2 ani între cele 2 state. Noul terminal va deservi fluxul de mărfuri ce vor veni din Turcia și Georgia și vor ajunge în centrul Europei. Pentru prima oară în istoria modernă, Portul Constanța este situat între 2 fluxuri comerciale importante. Suntem interesați să continue parteneriatul nostru, să digitalizăm portul, să modernizăm calea ferată din port și multe altele. Dezvoltarea portului Constanța Sud este un obiectiv strategic de interes național”, a spus Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Video 3:

Oficialii au vizitat și Portul Constanța Sud, unde au oferit declarații în cadrul unei conferințe de presă.

„Este vorba de o investiție majoră făcută în Portul Constanța de o companie care activează de peste 20 de ani. Prima investiție a DP World acum 20 de ani, în afara Emiratelor Arabe Unite, a fost în Portul Constanța. De aceea a devenit și o prioritate, mai ales în contextul aderării României la spațiul Schengen maritim. Investițiile au și o componentă din fondurile europene. Am vorbit foarte mult despre viitoarele investiții. Mâine se va inaugura o nouă investiție la Alba Iulia”, a spus Marcel Ciolacu.

Video 4:

Despre raportul curții de conturi pentru Portul Constanța, în perioada 2016-2022, Sorin Grindeanu a spus: „Una din nemulțumirile pe care le-am avut în perioada trecută a fost aceasta de accesare a fondurilor europene în ceea ce privește zona navală. Nu e neapărat vorba despre Portul Constanța, ci și de celălalte administrații. A trebuit să iau anumite decizii”, a spus Sorin Grindeanu. 

Video 5:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrez la ANR, eu si colegii mei inspectam, controlam nave de toate categoriile, emitem aurorizatii, etc, toate implicand milioane de euro anual, valoarea navelor si marfuri si suntem ademeniti de acesti operatori portuari sau armatori cu spagi in orice mod posibil. Vreti ca oameni ce castiga 3500 - 4000 lei, carora nu li se deconteaza naveta pana la locul de munca la Mangalia sau Cernavoda, nu primesc prime ca alti lucratori in port de cateva ori pe an, vreti pe buna dreptate, repet, sa-si faca treaba fara sa incaseze si nu puna botul, cum ar fi posibil? Tu ai putea sa o faci , te intreb si raspunde serios? Si anr-ista vrea sa ia un salariu decent si cand vii la ghiseul de la brevete sa nu stea sa zgaiasca pe geam daca ii scapi sau nu ceva, ca poate ii face cineva flagrant. Nu mai spuneti ca daca nu ne convine sa plecam caci de aceea de 10 ani profesionistii care au navigat si-au dat demisiile din ANR si au ramas tot jegurile care au parazitat sistemul si la care apelati voi
1
1
Sa ma pish pe PSD, Dumitrache Cosmin, Felix Stroe si Grindeanu care ne tin cu salarii de mizerie.
5
0
O adunatura de gunoaie comuniste la mocangeala
17
0
s-au ingramadit la mancare si bautura gratis. Fomisti vai de capul lor. Toti neavenitii. La shaorma cu detoate. Cea cauta Ponta acolo e mai interesant. A venit trimis de guvernul Turciaie sau care guvern unde lucreaza el consultatnt copil de casa arnaut tocmit.
14
0
Vrejeala PSD siste de k***t !!! Ce le mai place sa taie panglici,sa inaugureze,sa-si aroge meritele altora !!! Muieeee PSD,partid de k***t, o cobinatie letala de habarnism gen Ciolacu,Ponta,Stanescu,etc si de corupti smecheri gen Grindeanu,Tudose ,ultimul si betiv peste asta !! Intrrebarea mea este urmatoarea: cum se combina sub mediocrul de Ciolacu,alafabet functional,analfamet economic,ci unul rafinat gen Grideanu,hot fin si discret,scolit??? In ce limba de lemn ai vorbit acolo Ciolacule ????In tziganeasca ca la Buzau, cand te-ai intalnit cu ciorile tale si le spuneai de cash????m**e ma !!!
12
0
Grindene, cand faci tu escapadele obisnuite la Istanbul si iti plateste GC all inclusiv la 5* cam cate sticle de wiskey de colectie tragi pe goarna? Sobolan psd-ist ce esti.
23
3
Contorul de votare merge inapoi? Am votat comentariul cu "stie ce e portul si la ce foloseste?", si de la 20 voturi pozitive a ajuns la 16... DE CE??
10
1
Am lucrat la acest proiect într-un rol destul de important, ca și inginer. Din păcate noi cei care am muncit cu adevărat nici la inaugurare nu am fost chemați. Felicitări DP World pentru faptul că au mizat pe Portul Constanța și au câștigat. Politicienii nu au nici un merit.
22
2
Scursuri de politicieni plus Puie Monta........greata maxima, ciuma rosie trebuie sa cada. Aude si Moldova? ca sa nu-l mai jigneasca nimeni pe covrigarul sef!
27
1
34 de ani s-a descoperit ca portul cta e obiectiv strategic o prostie comunistosecurita peste vreo 100 poate incepe sa se si dezvolte cu adevarat si sa devina un mare port modern care sa profite de pozitia geografica unica deosebit de avantajoasa dintre asia si europa si se fac si legaturile de cai ferate si autostrazi normale si rapide cu europa legaturi care azi dupa 34 de ani de democratie originala lipsesc
14
1
Onorata instanta la secunda 30 in discursul lui ciolacu
14
1
infectul de Bobe, aceasta likea sa linga blidele si-n port.
18
0
Au vopsi bordurile din port, au dat tir isti afara din port sa nu incurce, au plantat panselute si au vopsit iarba in verde...Ceausescu era mic copil pe langa lingaii astia
30
1
Se lauda DP cu cei pe care-i controleaza. Tur de forta!
19
0
in afara de cei de la dp world se plimba prin zona numai kkkti esclusivisti analfabeti si atarnatori. Mmmwie !!!
23
1
La ce naiba au venit Pic și Poc în port? Unul cu covrigul și celălalt cu gaura...
27
1
Cât sunt salarii "mizerabile" de la ANR? Vrem sa știm și noi....
21
2
Au oprit camioanele sa intre in port sa nu vadā ratatii āstia cum se blocheaza portile
33
1
El crede ca se deschide patiserie
18
1
Nea Marcel vine sa deschida o covrigarie in sediul ANR. Face treaba buna, ca “este” multi fomisti!
27
2
Ce i-a apucat si pe astia de la ANR sa faca proteste, nu le mai ajunge spaga?
18
2
A venit în CT oraș port fără vapoare r*mânești Nu are nici o strategie pentru dezvoltare Taxe pentru sărăcie in sclavie In toată lumea e criză de vapoare container petroliere cereale etc r*mânia nu construiește niciun vapor să scoată bani pentru țară Acest individ are în cap doar taxe și impozite pentru salariați și pensionari Un prim ministru responsabil ar fi dat drumul la construcția de nave și înființarea unei companii de navigație r*mânia are șantiere navale are școli pentru navigație nu are vapoare Statul pregătește tineri pentru companii din vestul Europei în loc să construiască nave pentru țara noastră Acești clauni din guvern se plimbă aiurea nu au niciun proiect pentru dezvoltarea țării r*mânești
34
1
Marcelino vine in port ca să ce? Să schimbe covrogi de Buzău pe portocale si banane , ca-n Epoca de Aur?
24
1
se pricepe la toate asta i omul ce face ca romanica sa mearga pe roate ,patrate !
23
1
El știe ce este portul și la ce folosește ?
29
1
ascundeti portofelele
23
0
Noul sindicat este cel al spagarilor, iar cel care a stat in umbra la formarea lui este Mo$$t€€anu, acest F16 al sigurantei navigatiei cu brevet de electrician si ayatollahul concediilor scumpe pe planeta. Cardinalii imbata lumea cu apa rece ca le creste salariile, le obtin prime și tot felul de decontari, iar foarte multi pun botul la minciunile lor. Manipuleaza lumea cu promisiuni. Spagari cu caractere infectte. Bafta in continuare la cat mai multe vapoare si motorina. Mai ales la Agigea.
21
2
Nici cu Cardinal noul sindicat din ANR nu mi-e rusine. Sefului Alin i-au dat functie la PSC ca sa-l calmeze si sa stea pe tusa ca Lita si acum pune piedici propriului Sindicat pentru a porni protestele. El s-a pus la adapost la PSC nu-l mai doare de salariu. Noi la Tulcea o sa facem protest si singuri
18
0
Sa.l luați cu dvs în delegație și pe mafiotul sef Stănescu,ca va ajuta sa câștigați alegerile. Și poate puneți o vorba buna sa.l lase și pe Buzatu sa vina,ca și el este un om foarte cinstit!
26
1
Ciolacu a picat treapta 2, a picat Bacalaureatul, adica nota sub 4, a terminat Facultatea Ecologica la 30 de ani, adica un repetent notoriu, care si-a cumparat studiile fara sa mearga la scoala... Sii a ajuns Prim Ministru. Rusine Nationala, ne face de cacao in strainatate. De-aia e marioneta
36
3
Să nu aterizați pe Kogălniceanu aeroport. Prindeți pe Barcaru înțepenit in Nusa. Ramai drek șocat.
10
0
conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și canalul unic de distribuție al Palatului Victoria in afara de cei cu interese politice oare sunt 2 - 3 oameni obisnuiti are se uita la ele as fi surprins
10
2
Si la ora 12.00 sindicatul Arca din ANR va organiza un protest spontan in fata instituiei pentru cresterea salariilor mizerabile din ANR..
24
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436