REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ex-lider PSD a reactivat un partid nășit de Geoană

Ex-lider PSD a reactivat un partid nășit de Geoană

Replica API 8 martie 2019 | 00:59 428

Partidul PRODEMO, înființat în 2011 de apropiați ai lui Mircea Geoană, s-a reactivat pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Formațiunea politică a negociat cu europarlamentarul Cătălin Ivan, fost președinte PSD Sector 1 și fost purtător de cuvânt al PSD, să intre în alegerile europarlamentare, conform stiripesurse.ro.

În 2011, în PSD a circulat zvonul că Geoană își lansează un nou partid cu ajutorul unor lideri PSD. Printre cei intrați în vizorul partidului a fost, la acea vreme, liderul PSD Arad, Marius Lazăr. În urma acestui scandal, Lazăr a fost exclus din PSD. Ulterior, acesta a lansat partidul PRODEMO.

După ce și Mircea Geoană a fost exclus din PSD, fostul lider social-democrat a lansat Mișcarea România Noastră, ca platformă de dezbateri politice având ca „braț politic” PRODEMO.

Mutarea politică nu a avut efectul scontat și proiectul a fost abandonat.

După alegerile prezidențiale din 2014, PRODEMO a intrat în hibernare.

Demisionar din grupul socialiștilor europeni, europarlamentarul Cătălin Ivan și-a construit anul trecut un vehicul electoral denumit ADN (Alternativa pentru Demnitate Națională), dar nu putea să intre în alegerile europarlamentare din 26 mai pentru că instanța nu a admis încă înregistrarea formațiunii în registrul partidelor politice.

Astfel că europarlamentarul ales pe listele PSD, devenit independent între timp, va candida acum pe listele PRODEMO la europarlamentare.

„Avem reprezentant în BEC. Vom avea membri în secțiile de vot. Prin prezența mea, PRODEMO e partid cu reprezentare în Parlamentul European, vom avea timpi de antenă”, a spus Ivan pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

El a spus că nu a discutat cu Mircea Geoană și că partidul nu mai are legătură cu fostul lider PSD.

„Acum nu mai are nimic de-a face cu Mircea Geoană. Ce-a fost in trecut s-a oprit in 2014. Acum s-a reactivat pentru ca s-a oferit sa ne ajute sa depasim impasul”, a precizat Ivan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarul e ca in celelalte partide sunt doar oameni de caracter! Vorba lu Guran, politica pute! Doar ca el ne invita, galant, sa gustam in continuare din acest rahat! Si culmea, mai sunt destui care servesc din el, ba din stanga, ba din dreapta, ba din mijloc, in speranta ca or sa nimereasca pana la urma gustul ideal! Saracii, nu inteleg ca tot rahat e! Numai bine la mancatorii de rahat!
0
1
daca pana acum am sperat ca in randurile acestor PSD-isti exista si persoane cu caracter- m-am inselat. Acest Ivan nu se deosewbeste cu nimic de restul ciolanul ptr ei este esential. Mare dezamagire, mai mare decat a somitatii criminale tudorel- intr-un cuvant jigodii.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272