REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

EXCLUSIV! Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a fost PREJUDICIATĂ cu bună știință de un fost DIRECTOR

EXCLUSIV! Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a fost PREJUDICIATĂ cu bună știință de un fost DIRECTOR

Replica API 17 iunie 2020 | 00:24 4442

Laurențiu Marin, un fost director al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral (ABADL), şi fost consilier județean PSD, a prejudiciat instituția pe care a condus-o cu sume exorbitante. Este vorba despre un prejudiciu pe care acesta l-ar fi creat în urma rezilierii mai multor contracte, reziliere ce s-ar fi făcut în afara legii. ABADL a luat măsurile necesare în vederea recuperării prejudiciului cu multe zerouri. Laurențiu Marin a fost obligat să plătească instituției pe care a condus-o, în perioada 29 ianuarie - 9 noiembrie 2009, următoarele sume: 828.294,13 lei, sumă dispusă de Curtea de Apel Galați și 524.842,67 lei, prejudiciu dispus de Tribunalul Constanța. Adică, în jur de 1,3 milioane de lei. Numai că, este destul de dificil ca Apele Române să primească aceste sume de bani căci Laurențiu Marin pare să nu aibă nici un bun de numele lui. Într-un cuvânt, executorii nu au ce să execute.

Lead Consulting 2006, prima firmă care a rămas fără contract. Și-a făcut dreptate în instanță, în 2018

Lead Consulting 2006 SRL a încheiat în 2007 cu ABADL un contract, având ca obiect transmiterea dreptului de folosință asupra unei suprafețe de 14.912 mp din plaja Mamaia, cu o durata de 10 ani. La data de 27.02.2009, Laurențiu Marin a decis rezilierea unilaterala a contractului de închiriere, motivat de pretinsa nerespectare a unor obligații contractuale. Lead Consulting 2006 S.R.L. s-a adresat instanței de judecată și câștigat definitiv, ABADL fiind obligată la plata sumei de 37.161,1 3 lei. Totodată, a admis cheltuieli de judecată în cuantum de 6359, 94 lei, suma de 4624 de lei și 474.697,60 de lei, reprezentând beneficiu nerealizat pentru perioada 2009-2012. ABADL a formulat recurs, însă a pierdut. Astfel, a procedat la plata sumei de 522.842,67 de lei către Lead Consulting 2006 SRL

Laurențiu Marin

Și Romned Operator SA sau Cub Internațional au avut de suferit…Au câștigat procesul cu ABADL

Și Romned Port Operator S.A. a promovat in instanță atât acțiuni vizând pretenții ca urmare a rezilierilor unilaterale, dar și acțiuni pentru recuperarea cheltuielilor de judecată aferente dosarelor care au vizat anularea notificărilor de reziliere. Toate aceste acțiuni au condus în final la obligarea ABADL la plata unor sume de bani către S.C. Romned Port Operator S.A. În aceeași situație este SC Cub Internațional. Instanțele judecătorești au stabilit în sarcina ABADL că nu a respectat prevederilor contractuale, obligația de a achita S.C. Romned Port Operator S.A. și către Cub International S.R.L. daune in cuantum de 1.511.948, 15 lei cu titlu de despăgubiri și cheltuieli de judecată, respectiv executare, ca urmare a hotărârilor judecătorești definitive.

Sumele stabilite ca daune au fost achitate de către ABADL către firmele respective. După plățile efectuate, instituția și-a îndreptat atenția către fostul director pentru recuperarea prejudiciului.

Bun de plată

În 2018, într-un dosar înregistrat pe rolul Curții de Apel Galați, instanța l-a obligat pe Laurențiu Marin la plata sumei de 828.294,13, iar într-o altă speță înregistrată la Tribunalul Constanța, magistrații l-au obligat, în martie a.c., la plata sumei de 524.842,67 lei. ”Admite în parte cererea. Obliga pârâtul să plătească reclamantei suma de 524.842,67 lei, reprezentând prejudiciu, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentă acestei sume de la data introducerii cererii de chemare în judecată (28.03.2019) la data plăţii efective”, se arată în minuta Tribunalului.

Unele sume au fost prescrise.

Laurențiu Marin a avut ”atitudine dictatorială”

În timp ce ABADL l-a acuzat de atitudine dictatorială, Laurențiu Marin s-a apărat în instanță doar invocând prescripția dreptului la acțiune.

”Față de responsabilitățile menționate, pârâtul, prin atitudinea sa culpabilă, din dorința de a schimba strategia de închiriere a plajelor, a avut o atitudine dictatorială, nedirecționând adrese compartimentelor implicate, luând decizii abuzive, de nerespectare a prevederilor contractuale, respectiv a hotărârilor instanțelor judecătorești, care au condus in final la o paguba de in patrimoniul instituției noastre. Astfel, pârâtul nu și-a respectat obligațiile de serviciu așa cum rezultă ele din fișa postului și regulamentele interne, cauzând un prejudiciu instituției”, au relatat apărătorii ABADL magistraților.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a confirmat prejudiciul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De telectual are
5
0
Sarbu sti de el
0
0
Bai fratilor ce facem cu toate circiumile dintre saturn si venus chiar asa au pus stapinire pe toate plajele chiar nu sunt autoritati capabile sau sunt minjiti cu spagi uriase toti
2
0
Ba escule..destept esti...sa mor io...zici ca esti de la antena3...da si un mail la procuratura...ca saracii habar n.au!!! Imi place de tine
0
2
Sa se verifice daca rudele apropiate pot sa justifice cu venituri legale tot ce detin daca nu pot justifica legal ce au se confisca,este lege pentru asa ceva si daca tot nu se recupereaza bani atunci munca fortata pana isi recupereaza statul prejudiciu nu conteaza daca trebuie sa munceasca 1 an sau 100 de ani,pentru ca altfel este incurajat furtul din bani tari.
5
0
Pe Nicu Buzgaru cand il luati la intrebari?
8
0
Se lauda Bola ca darama tot de pe plaje A facut ordine la Navodari si atat. Asta il interesa? Restul litoralului nu apartine apelor romane Eforie Olimp Tuzla Mangalia Mamaia Corbu Vadu ? CAMPANIE ELECTORALA ATAT
6
0
dar blocurile din mamaia?? mamaia apartament?? terenurile pe numele fratelui lui?? de unde atata teren in mamaia nord??
6
0
Pe timpul lui am facut depresie .Pe mine cine ma despagubeste? Macar sa faca puscarie si sa munceasca atit cit trebuie ca sa se recupereze banii.Familia de ce nu este luata la intrebari? Poate se afla unde sunt bagati banii.
7
0
PREJUDICIU CATRE FIRME TOT TREBUIE PLATITI DE ABADL. ADICA TOT DE NOI...DE LA PULICFICI ALA OR SA RECUPEREZE FIX PULA
4
0
Daca nu aveti ce sa executati, executatil pe el.
10
0
marin e un mare hot si poponar !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212