REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

EXCLUSIV! CRIN ANTONESCU REVINE în politică! Cine sunt LIBERALII care vor ABANDONA fuziunea și vor face un ALT PNL!

EXCLUSIV! CRIN ANTONESCU REVINE în politică! Cine sunt LIBERALII care vor ABANDONA fuziunea și vor face un ALT PNL!

Replica API 3 iunie 2015 | 14:10 146

Ceea ce era de bănuit, aproape că se împlinește. Proiectul de fuziune dintre PDL și PNL și-a arătat deseori hidoșenia în public, prin faptul că reprezentanții celor două partide nu se înțeleg în fel și chip. Recentele declarații ale lui Teodor Atanasiu la adresa grupării lui Vasile Blaga, de față cu co-președintele Alina Gorghiu, care a ezitat ulterior să aplice o sancțiune pentru gravul derapaj, arată însă și o parte din planurile din subteran.

Senator liberal: „Răspunsul este: da! Există un plan pentru revenirea lui Crin Antonescu! Există intenția de „renaștere” a USL”

În culisele PNL există o furtună teribilă, iar vechii liberali pledează tot mai des de la o vreme pentru revenirea lui Crin Antonescu la cel mai înalt nivel politic. Planurile liberalilor implicați în proiect îi exclud pe cei din fostul PDL. Neînțelegerile dintre reprezentanții celor două partide au dus la „ciondăneli” iremediabile, iar un senator liberal confirmă, în exclusivitate, planul de renaștere a unei alianțe social-liberale, cu democrat-liberalii trași definitiv pe bară.

„Este o fuziune care a determinat niște răni și care nu se închid. Există niște conflicte puternice în câteva zone. Am crezut că această fuziune va vindeca aceste răni și vă spun, cu certitudine, că nu. Am constatat că cei care ar fi trebuit să tacă din gură ca urmare a acestei fuziuni sunt cei care vin și ne învață pe noi democrație și vor să pună mâna pe putere. (…) Există contradicții de idei și cel mai des motiv pentru acestea au fost vectorii de imagine care apar pe la televizor și care ne învață democrație. Ialomițeanu, de exemplu, cel mai prost ministru de finanțe pe care l-a avut țara asta, vine și ne învață economie. Doamna Turcan, care apărea la televizor ca o nimfă și care spunea că (tăierea – n.r.) de 25% este normală într-o criză. Ori, acum, îi văd tot pe aceștia la televizor și ne spun ce face greșit acest Guvern”, ne-a spus revoltat acest senator. Potrivit acestuia, există o tendință în PNL de revenire la starea de fapt de dinainte de fuziune.

„Nu există o nouă ideologie. Să răspund punctual: Crin Antonescu nu se mai poate așeza în fruntea unui PNL care a fuzionat cu PDL, pentru că diferența dintre el și noi toți ceilalți este că el nu a făcut nici un rabat de la principii liberale, pe care noi, probabil din diverse mărunte interese personale, le-am făcut. El va reveni în politică în fruntea unor peneliști care au plecat în alte direcții. Actualul PNL nu mai poate fi condus sub nici o formă de Crin Antonescu, pentru că PNL actual și Antonescu sunt indisolubili, din cauza concentrației de materie, ca să mă exprim mai plastic. Există, într-adevăr, un curent în PNL, care se opune prezenței acelora ca și vectori de imagine, comunicatori. Sunt lucruri pe care nu ai cum să nu le observi. Să dau un exemplu: Gorj. Acolo, timp de șapte ani, un realizator TV spunea cât de proști sunt liberalii și cât de slab e USL și acum vine și conduce, după ce trece de la PSD la PNL, organizația Gorj. Sunt chestiuni contra naturii! (…) Exact aceasta este exprimarea corectă! Da! Sigur că da! Crin Antonescu se întoarce! Răspunsul este da! Eu am discutat cu colegii mei, pot să zic că sunt unul dintre liderii acestei grupări. În România, nu mai câștigă un partid. În România, va câștiga o alianță. Nu este polarizat între „ăia” și „ăștia”. Nu sunt idei care coagulează cu o anumită intensitate în jurul lor un număr de… atunci, o alianță poate să strângă jumătate plus unu ca să poată să creeze un Guvern cu o anumită stabilitate. Un proiect social-liberal este singurul care, într-o formă sau alta, poate în România să coaguleze o majoritate suficientă. Indiferent cum se numește, că e proiect social-liberal, că e alianță, că e forum, ce vreți dumneavoastră. Un liberalism pur nu se poate aplica în România, pentru că nu avem o gândire liberală. Suntem o țară săracă. De multe ori, nu știm geografic unde suntem situați”, ne-a mai spus acesta.

Amintim că, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea PNL, s-a lansat un ONG numit Asociația „Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″, al cărui scop „este să militeze pentru păstrarea identității politice a PNL, a acelui partid fără de care România modernă n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales când m-am alăturat acestui proiect, este „PNL EXISTĂ!” Plecând de la ideea ca scopul acestui Club este apărarea identității PNL”, susține președintele provizoriu al Clubului, George Șerban.

Printre inițiatorii Clubului se află și deputatul PNL, Radu Zlati.

„Necesitatea Clubului o vor aprecia membrii săi, câți va avea în viitor și eventual cei din societatea civilă sau presa sau oamenii politici după ce acesta va funcționa. Acum, este greu de spus că un ONG apare dintr-o necesitate presantă sau alta. A fost făcut pentru că mai mulți oameni, care se cunosc între ei, au crezut de cuviință că merită să ajute în acest sens PNL”, a spus atunci Zlati, pentru Replica.

VOM REVENI!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218