REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

EXCLUSIV! FURTURI la minut: o farmacie a fost golită de un individ MASCAT! VIDEO

EXCLUSIV! FURTURI la minut: o farmacie a fost golită de un individ MASCAT! VIDEO

Replica API 15 martie 2018 | 01:34 733

Ar fi spart şi case şi un magazin

Ar fi spart şi case şi un magazin

A avut nevoie de doar câteva secunde pentru a deschide ușile unei farmacii din localitatea Cobadin, folosindu-se de o unealtă ce seamănă cu o șurubelniță. Este vorba despre un individ, rămas momentan necunoscut, care a furat 4 saci cu medicamente și un laptop. Cu o mască pe față, bărbatul s-a asigurat să nu fie văzut, a intrat, a furat tot ce a prins, după care a făcut mai multe drumuri până la mașina ce îl aștepta în zonă. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar oamenii legii au declanșat o anchetă.

Locuitorii din Cobadin sunt revoltați și susțin că, în ultima perioadă, mai multe furturi au avut loc pe raza localității. Au rămas cu casele… aproape goale. Spre exemplu, după cum susțin niște proprietari, în timp ce nu se aflau la domiciliu, fiind plecați la o nuntă, cam pe 19 februarie, persoane necunosute au pătruns în locuința lor și au furat tot ce au prins, precizând că le-a rămas numai frigiderul.

În aceeași situație se află și alte persoane, după care, din câte se pare, hoții au trecut la societăți comerciale. Un magazin s-a aflat pe lista infractorilor, după care și o farmacie aflată în centru, în zona cunoscută ”la bloc”. Proprietarii au declarat, pentru ”Replica”, că totul s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 martie anul curent, iar prejudiciul se ridică undeva la 30.000 de lei.

”Duminică spre luni, începând de la ora 23.45 și până puțin după miezul nopții a intrat un hoț și ne-a spart farmacia. După câte am văzut și pe alte camere de supraveghere, ale altor persoane, se pare că a mai spart și în alte locuri. O alimentară, case, pe care le-a lăsat cu aproape nimic. Am tot făcut legătura și pare să fie aceeași persoană. Era o singură persoană. Cu cagulă pe față, mănuși.

Din farmacie a sustras 4 saci cu marfă, medicamente și un laptop. Ne-a făcut o gaură foarte mare, un prejudiciu de peste 30.000 de lei”, au declarat, pentru Replica, proprietarii farmaciei. Aceștia au adăugat că au observat ceva în neregulă în dimineața de luni, 5 martie, și au sunat la 112. Apoi, la fața locului au ajuns polițiștii.

”Am venit cu laptopul și ne-am uitat la imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Pe imagini se observă că are o unealtă, ca o șurubelniță mai mare. Nu știu cum se numește. E cât două palme. Avem două uși până la intrare în farmacie. La prima i-a luat numai câteva secunde. Se vede cât de repede le deschide și intră în mai puțin de un minut. Apoi, a făcut 3 drumuri. A căutat pe toate rafturile, a încărcat primii doi saci, pe care i-a scos din hanorac, de la burtă. I-a lăsat pe hol.

Se întoarce, încarcă alți doi saci și se duce la o mașină ce îl aștepta la bloc. După care se întoarce și, dintr-o cameră din spate, pleacă cu un laptop”, au mai relatat persoanele păgubite. De menționat este și faptul că sacii pe care i-a folosit hoțul sunt pe o parte albi și pe o parte apare un text cu negru, iar oamenii încearcă să afle dacă i-a cumpărat din localitate.

Amintim că, de dată recentă, oamenii legii constănțeni au continuat cercetările într-un dosar de furturi din locuințe, primele percheziții fiind efectuate la finele lunii februarie. Atunci au fost arestați trei indivizi. Ulterior, în martie, a urmat o altă percheziție, iar alte 3 persoane au fost arestate, între care și un bărbat din Cobadin, fiind vorba despre Amiș Ialcin.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii constănțeni au stabilit faptul că, persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au participat la o parte dintre infracțiunile reținute la data de 23 februarie a.c., totodată polițiștii reținând în sarcina acestora, alte 5 furturi din locuințe și o tâlhărie în locuință, fapte comise pe raza municipiului Constanța, în perioada septembrie 2014-februarie 2018. Din câte se pare, cazurile nu ar avea legătură cu spargerile din Cobadin. Însă, cercetările continuă și nu este exclus ca noi detalii să iasă la iveală.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daca nu avem alarma...babele de la bloc ce faceau!!!se uitau la ala ca daca eram eu cu o pitipoanca afara stateau pn dim.la balcon
0
0
Sa va dau la muie la toti hotii
1
0
Asta i ruxandra din satu nou
6
1
Este un profesionist.Cu burta!
1
1
Inseamna ca tu faci suta intr o zi. Cum dracu sa faci profit 30.000 intr o sapt
0
2
30.000 lei ii recupereaza farmacia intr-o sapt. Nu-i mai plangeti atat..
3
3
Daca sar face un bilant la cate se intampla in cobadin , furturi crime scandaluri etc chiar in apropierea sediului politiei locale si nationale in centru cobadinului, e un semn de intrebare nepasarea incompetenta oamenilor legi....patrulati dragilor noapte pe jos faceti cateva actiuni filtre
2
3
Ce naiba chiar sa nu avem habar.Sint oameni lui Palaz cine nu il recunoaste din filmare poze deh pe Sorel ii din Coiciu de pe frunzelor.Acelasi lucru il practica si in Anglia.
6
1
De ce nu scrieti si articole despre cine sunt patronii farmaciilor, ai pacanelelor, ai barurilor? Nici in articol nu se da numele patronilor. Chiar toti sunt mafioti? Chiar toti sunt fosti "gradu" in secu si militie? Probabil farmacia avea preturi mari si omu a vrut sa se razbune. Va dati seama ca in sate si comune, datorita izolarii, orice patron poate umfla orice pret cat doreste. E un fel de monopol. Dar cine sa se sesizeze? Casa de sanatate, DSP, OPC, MS ????
6
3
Numa farmaci pacanele baruri si pariuru sportive peste tot
3
3
Ha! Cum sa obtii detalii dupa sac? In primul rand sacii din comert nu sunt incapatori.Si nu au scris.In cel mai probabil caz s-ar putea sa fie sac din domeniul agro ptr ingrasaminte.Si ce sa faca cu medicamentele? Poate revanzare.Daca se stie seria de loturi poate se descopera undeva.Se pare ca amprente nu lasa cagulatul.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614