REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

EXCLUSIV: În februarie încep lucrările de electrificare în Cartierul Tineretului - DOCUMENTE

EXCLUSIV: În februarie încep lucrările de electrificare în Cartierul Tineretului - DOCUMENTE

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:12 446

O veste bună pentru locuitorii din Ovidiu

O veste bună pentru locuitorii din Ovidiu

Cartierul Tineretului din orașul Ovidiu va fi racordat, în sfârșit, la rețeaua electrică. După ani de zile în care locuitorii acestui cartier s-au luptat cu morile de vânt și și-au epuizat toate resursele și speranțele că vor avea vreodată curent electric în case, în sfârșit au un motiv de bucurie: se anunță începerea lucrărilor de electrificare.

Timp de câțiva ani, de când noul cartier al orașului Ovidiu a început să prindă contur, oamenii care și-au construit case aici s-au confruntat încontinuu cu problema electrificării. În ultimii 2-3 ani, în zonă a fost înființat sistemul de alimentare cu apă, canalizare, ba s-au tras și gazele. Singura problemă, și cea mai importantă dealtfel, a rămas racordarea la rețeaua electrică. De precizat că sunt multe familii care s-au mutat deja în acest cartier de case, având contracte provizorii cu ENEL-ul, în regim de șantier.

Numai că oamenii vor contracte permanente, întrucât riscă să fie debranșați după expirarea autorizațiilor de construcție. În tot acest timp, Primăria Ovidiu arăta cu degetul spre ENEL, cei de ENEL arătau spre Primăria Ovidiu, și tot așa. În cele din urmă, s-a ajuns la un consens: primăria a suportat o parte din costurile aferente acestui proiect, iar lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Luna aceasta, administrația locală a plătit și ultima tranșă din suma de 160.000 lei, reprezentând cota parte ce-i revenea.

Curent electric până la începutul verii 2018

După ce, în toți acești ani, nervii locuitorilor din Cartierul Tineretului au fost întinși la maxim, în sfârșit se anunță începerea lucrărilor. Potrivit unei înștiințări emisă de reprezentanții companiei ENEL-Distribuție, începerea lucrărilor privind extinderea rețelei electrice în cartierul respectiv, a fost estimată pentru luna februarie 2018, urmând a fi finalizate în luna mai, plus/minus o lună.

Printr-o adresă scrisă, reprezentanții companiei ENEL au confirmat aceste demersuri, asigurându-i pe cei care au așteptat atâția ani, că vor avea, în sfârșit curent.

Invitație la Audiența generală

Și viceprimarul localității, Doru Cumpănașu, ne-a oferit lămuriri pe acest subiect.

”Tot ce ținea de Primăria Ovidiu s-a făcut. S-a plătit și ultima tranșă din contribuția noastră, iar mai departe este treaba ENEl-ului. Noi ne-am achitat toată lucrarea, am pus la dispoziție două terenuri pentru a-și monta transformatoarele electrice aferente rețelei, am suportat și studiul de fezabilitate. Pe data de 29 noiembrie, vom avea o audiență generală cu locuitorii acestui cartier, pentru a-i înștiința despre aceste demersuri. Sperâm ca până în vara anului viitor să avem electricitate în această zonă”, a declarat, în exclusivitate pentru ”Replica”, Doru Cumpănașu, viceprimarul localității Ovidiu.

Prin urmare, ovidienii interesați de aceste demersuri sunt invitați la sediul Primăriei Ovidiu, pe data de 29 noiembrie, pentru mai multe detalii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat e Scupra in primarie, nu mi-e frica de voi.
0
1
Iti recomand sinuciderea tinere dar inainte de a te sinucide omoarati toata familia.Vei face un mare bine omenirii
1
1
Oligofrenule, terenul este concesiune, nu proprietate, iar scutirea pe taxa impozitului este pe 10 ani, nu pe viata. Mai intereseaza-te. @Adi, in cartierul tineretului or fi ei si mocangii sau puturosi, ba sunt si tigani, carora Bocai le-a vandut terenuri, dar in mare parte sunt oameni care muncesc si isi platesc taxele la stat. Unii au mai facut si credite la banci, asa ca..lasati!! Daca stau sama gandesc, mocangii si puturosi sunt peste tot in tara asta...
1
2
Asa sa-i tineti si pe mandatul urmator, in intuneric, ca merita. In cartierul Tineretului sunt numai mocangii si puturosi. Aveti dreptate donnule Scupra , cel mai bun primar , nici la vot nu ies.
1
3
Astia din cartierul tineretului .ciocu mic .tetenul este gratis...scutiti de impozit pe viata ...curent moca pana acum ca erati bransati ilegal ...cand o sa vina facturile o sa tipati ca nu mai vreti curent! O tara de mojiti si impostori ! Felicitari dl Scupra ca a scos orasul din anonimat ...restu comentarii de oligofreni ovidieni
0
6
nu comparati Lumina cu Ovidiu, la Lumina au fost toti primarii seriosi la Ovidiu au fost pana a aparut clanul cipano-farserot Scupra-Funda- Libu-Pariza etc. TIC-TAC-TIC-TAC!
5
1
In Lumina , cartierul de case noi arata EXCELENT ! Au de toate , si strazile asfaltate . La Ovidiu , din cand in cand isi mai aduc aminte si de ruina de cartier al "TINERETULUI " care a imbatranit tot asteptand ! RUSINE primarului , Rusine ovideni !
6
0
Meritati in fiecare seara la cina doua feluri de muie : una cu cacat si una simpla - asa cum vrea ma-ta ,ca ea e cu d'astea bio!nevasta-ta se arde eco!d'aia te si scarpini! Asadar,in rest ramane cum am stabilit eu!Tu sa nu uiti seara cand iei cina ce trebuie sa primiti! Sa nu uiti,niciodata! Stii tu de ce!Sunteti multi si meritati! Vidanjare placuta!
6
0
Daca tot te-ai bagat in seama, hai sa-ti dam la muie, tie si mamei tale, noi toti cei care ne-am facut casele astea. Apropos, nevasta-ta ce mai face? De unde ma-ta stii tu cum sunt facute instalatiile si casele, bai bula? Aaa, ti-a spus nevasta-ta, dupa ce ne-a vizitat pe fiecare, din casa in casa. Prostule, du-te si fa-ti un control, nu te mai da smardoi
0
3
Din ciclul cum sa iti sada bine bou ca deja tanar si prost te-a facut ma-ta,priviti ptr ce case se indatoreaza vitele tinere la banci! Si anume ,platesc pt o casa pe care bunicii sau strabunicii nu isi dadeau nici mucii daca vedeau ca e casa vecinului prea aproape,sau are geamuri pe spatele casei si vecinul se poate uita in curtea lor.Sa nu mai vorbim de defecte de executie si in instalatiile sanitare si electrice .Felicitari vitelor care cumparati asa ceva! Aerisiti-va casa,deschideti geamul si poate si vecina isi schimba lenjeria tot atunci ca s-o vedeti in pozitie.A,si munciti ca sa platiti
7
1
Din ciclul cum sa iti muiesti votantii dobitoci ai cartierului care l au votat si pupat in cur.
5
1
consilierilor, primarului si vicilor de la Ovidiu...
5
1
ne apropiem de algeri dragii mei , mai luati un os !!!
8
0
Sunt oameni care platesc rate la banci pentru casa pe care au construit.o. Canalizarea este ingropata definitiv, adica functionala zero. Speram sa se faca lumina si in acel cartier. Noroc bun.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272