REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Exclusiv: Oil Terminal se apropie de privatizare. Deja au apărut "peţitorii"

Exclusiv: Oil Terminal se apropie de privatizare. Deja au apărut "peţitorii"

Replica API 14 noiembrie 2011 | 00:00 309

De ce s-au temut sindicaliştii, de aia nu au scăpat

De ce s-au temut sindicaliştii, de aia nu au scăpat

Cu paşi înceţi, dar siguri, societatea petrolieră Oil Terminal se apropie, tot mai mult, de privatizare. Odată cu disjungerea celor două funcţii, de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi cea de director general, după cum s-a anunţat anterior şi care se va dezbate pe data de 24 noiembrie, în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor (AGA), ce va implementa un sistem de management privat, acţiune premergătoare intrării companiei în rândul celor private. Una peste alta, se pare că procesul de privatizare a fost accelerat, practic, de mai multe acţiuni ale sindicaliştilor, care au făcut presiuni la Ministerul Economiei, solicitând disjungerea celor 2 funcţii, cu toate că, de circa 20 de ani, aceştia s-au ferit de privatizare, însă nu s-au gândit că acţiunile lor din faţa Ministerului vor avea repercusiuni neaşteptate.

De menţionat că Oil Terminal nici nu se afla pe lista firmelor în curs de privatizare, dat fiind că nu are nici o datorie, iar producţia este pe plus. Revenind la privatizare, în urma acestor acţiuni, circulă zvonuri că deja au apărut firme care fac demersuri de testare a pieţei, interesate de a prelua acest mastodont rămas neprivatizat. Contactat telefonic în legătură cu aceste aspecte, directorul general al Oil Terminal, Silviu Wagner, ne-a confirmat că aşa este. "Da, se confirmă, sunt câteva societăţi din Franţa, Olanda şi Rusia, care au acelaşi domeniu de activitate ca şi Oil Terminal, care şi-au manifestat interesul la nivelul Ministerului Economiei, privind privatizarea companiei. Într-adevăr, se întreprind astfel de acţiuni", ne-a declarat Silviu Wagner. Referitor la şedinţa AGA din data de 24 noiembrie, conform Ordinului 2153 din 17 iulie 2011, al Ministerului Economiei, aplicabil şi în cazul Oil Terminal, Andrei Todea, actualul director de cabinet al ministrului Economiei, va prelua funcţia fostului secretar de stat Claudiu Stafie, iar Virgil Orlandea, actual consilier al ministrului, va veni în locul lui Silviu Tiberiu Gorodea. Astfel, pe 24 noiembrie, AGA se va reuni pentru validare şi pentru punerea în aplicare a Ordinului, iar Andrei Todea va fi viitorul preşedinte al Consiliului de Administraţie, în timp ce Silviu Wagner îşi va păstra funcţia de director general şi de membru al Consiliului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108