REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

EXCLUSIV! Primăria COGEALAC NU plăteşte CONTRIBUŢIILE la STAT. Ministerul FINANȚELOR a intrat pe FIR

EXCLUSIV! Primăria COGEALAC NU plăteşte CONTRIBUŢIILE la STAT. Ministerul FINANȚELOR a intrat pe FIR

Replica API 2 decembrie 2020 | 21:55 5301

Strigător la cer! Funcționari din cadrul Primăriei Cogealac, 30 la număr, sunt disperaţi după ce s-au trezit peste noapte că nu au contribuțiile la stat plătite de un an de zile. Și-au dat seama de acest lucru după ce au cerut adeverințe pentru analize și au fost refuzaţi.

Cei 30 de angajați ai primăriei Cogealac se confruntă cu o problemă destul de gravă. Fosta administrație, condusă de Gheorghe Alexa, nu le-a plătit contribuțiile la bugetul de stat de un an de zile. Nu sunt asigurați la CJAS și nu pot beneficia de analize medicale decontate de stat. ”De aproape un an de zile nu ni s-au plătit contribuțiile la bugetul de stat și nu suntem asigurați, inclusiv secretarul primăriei. Dar nimeni nu are curaj să facă sesizare la ITM. Am cerut mai mulți adeverințe pentru analize și nu ne-au dat. Așa am aflat că nu avem contribuțiile plătite din ianuarie”, a declarat, pentru Replica, unul dintre funcționari.

Primarul Cati Hristu: Este o problemă

Primarul Cati Hristu a confirmat acuzaţiile. El spune că a luat la cunoștință despre această situaţie săptămâna trecută, după ce a primit o adresă din partea Ministerului Finanțelor prin care îl înștiința să ia măsuri pentru rezolvarea problemei. ”Este o problemă, într-adevăr. Nu știu dacă nu sunt plătite din ianuarie. De prin iunie, cred că nu sunt plătite. Am convocat de urgență ședință de Consiliu Local pentru aducerea situaţiei în atenția consilierilor. Vom găsi o soluție. Ministerul Finanțelor ne-a înștiințat să rezolvăm problema,ne-a trimis adresă săptămâna trecută”, a declarat Cati Hristu.

Cati Hristu nu ştie dacă, în cazul său, au fost plătite contribuţiile

Acesta a mai precizat că a desemnat un expert contabil pentru a verifica situația, încă se lucrează la raport. Întrebat dacă, în cazul său au fost plătite contribuţiile, acesta a precizat că nu ştie. Curios, în contextul în care Hristu a deţinut, în mandatul lui Alexa, funcţia de viceprimar.

Gheorghe Alexa nu a putut fi contactat

Fostul primar, Gheorghe Alexa, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Paca mana in mana cu macavei
0
0
Acum o sa treaca patru ani si tot asa o sa votati va meritati soarta doar aveti cinci milioane spaga nu va ganditi la viitorul copiilor vostri rusine vandutior
0
0
Alexa acum ca nu mai esti primar amanta tiganca o mai ai? Sau ai dat de alta
2
0
Makidonii hoti si parsivi vor sa-i faca pe romani asta stiu din tata in fiu natie fara tara si fara steag
5
1
Macavei a fost o mizerie de primar, nu a facut nimic ptr comuna in ultimii 8 ani.
4
0
Ce fata de oaie proasta are. Un caracter infect, fiisu la fel, iti vine sa vomiti cind ai vezi
3
0
Asa sa loat functia de primar din 2008 incoace numai pe bani cate 500 de lei votu si uite unde sa ajuns . Trebuia sa alegem un primar capabil asa cu e Sorin Sapte care stia sa faca treaba . Daca sa ales numai analfabeti astia doi de 12 ani tot ei asa ne trebuie . Sa bage primarie in faliment ca asa poate ne trezim . De la alegeri nu sa mai oprit apa , acuma are apa si unde pui ca e si gratis ca asa a zis primaru Cati Hristu ca apa e de la Dumnezeu
5
1
functionarul de la ANAF care raspunde de fisa platitor pt comuna Cogealac mai este in functie ?
8
0
Normal ca n a platit macavei trebuia sa ia masina lu nepoasa lu jitu din banii nostrii
5
0
foarte curios,cati a fost vice pana acum nu a vazut ca nu sunt platite contributiile?acum a pus acoliti sa sune la replica sa se scuze intr,un fel.se stia de un an treaba asta,domnul cati participa la sedintele de consiuliu
5
3
Mi-am dat seama de un singur lucru, o comuna de puturosi,nu au nici un gram de minte ,niste anagramati, dar ce pretentii avem aici cand si cei care ne conduc tara sunt la fel...nu va puneti mari sperante nici in actualul consiliu local ,primar,vice si etc ...in toata echipa daca sunt vreo doi trei de buna credinta si ar vrea sa faca o schimbare ,si chiar daca vor vrea nu vor reusi ca li se v-a pune bete in roate ..
9
2
Huuuaaaa...machedonii sunt stapanii vostri baaaa mocanilor..hahah3h3..mai trag niste blocuri pe terenu primariei luat moca..si apoi va astept la apartamente calde..la numa 159k heuro
7
7
De unde sa plateasca, cand ei aveau grija sa-si primeasca salariile uriase. Efectul guvernari psd, au dat frau liber imaginatiei. Fiecare, a interpretat cum a vrut.
9
0
nu platiti,tratati.va singuri cu ceai de musetel si corcoduse! nu degeaba i.au dat grecii pe machidoni afara din tara,iar indienii pe tigani,uitati ce prapad fac pe unde se aciuiesc!
16
1
In zona tribala Sinoe Cogealac Tariverde se aplica contabilitatea cipana. Practic se fura din instinct.
20
1
Buna dimineata, Machidonii sint de meserie HOTI, nu degeaba dau din coate, din gura, ca sa fure, se fura intre ei dar sa nu fure de la statul roman? Au greble de toate marimile! Asta o au in singe, inainte de a se naste. Hoti, spagari, analfabeti si groaznic de idioti. Astia trebuiesc vaccinati primii
23
2
Secretara Delcea a dat in presa ca ii este ciuda ca o sa taie Cati salariile. Ea este bolnava cu barbasu au covid si pentru ca nu sant asigurati vor sa-i faca lu Cati rau. Primaru vrea sa dea afara mai multi care nu au fost cu el si sa angajeze ciobanasi si neamurile lor. Nu mai e de trait in Cogealac, ciobanasi au ajuns la putere si conduc primaria spre faliment
18
3
Pai daca pentru drepturile voastre nu aveti curajul sa faceti o amarata de sesizare nu va mai plangeti! Stati asa, tara va vrea cum sunteti, adica prosti!!
20
1
Machidonii fac evaziune si la stat...
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367