REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

EXCLUSIV! România va avea BAZĂ de ECHIPAMENTE tehnice pentru DEPOLUAREA din Marea Neagră

EXCLUSIV! România va avea BAZĂ de ECHIPAMENTE tehnice pentru DEPOLUAREA din Marea Neagră

Replica API 9 noiembrie 2020 | 09:12 3520

Premieră! România ar putea deţine o bază de echipamente tehnice de depoluare şi ar urma să fie înfiinţată la Constanţa! Dacă acest lucru se va realiza, Portul Constanţa va fi unul dintre cele mai sigure din lume! Reprezentanţii ANR au avut discuţii cu cei de la Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) în acest sens, au primit şi acordul reprezentanţilor EMSA în Bulgaria, urmând ca în perioada 11-12 noiembrie, să aibă loc ultima etapă a discuţiilor în Boardul de conducere al EMSA, ce se va desfăşura online.

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) oferă expertiză tehnică și asistență operațională pentru a îmbunătăți siguranța maritimă, pregătirea și capacitatea de reacție în caz de poluare și securitatea maritimă. Reprezentanţii EMSA din România, împreună cu conducerea ANR, a transmis propuneri agenţiei în vederea deschiderii unei baze de echipamente în România, mai exact la Constanţa.

”Baza de echipamente tehnice pentru toată poluarea din Marea Neagră va fi în România. Toate echipamente de poluare, toată logistica va fi făcută în Constanţa, asta înseamnă siguranţă martimă pentru Portul Constanţa şi extinderea traficului portual, în contextul siguranţei maritime”, a declarat, pentru Replica, Dorel Onaca, membru al Boardului de conducere al Agenţiei Europene de Siguranţă Maritimă (EMSA).

Acordul Bulgariei

”ANR a făcut discuţii la nivelul Agenţiei Europene şi acum este ultima etapă care trebuie susţinută în boardul de conducere al agenţiei. Beneficiile sunt enorme, având în vedere că va fi unul dintre cele mai sigure porturi din lume. E o mare realiare pentru România”, a mai precizat, pentru Replica, Dorel Onaca.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai ma lasi?
0
0
nu mai dati stiri din astea ca se trezesc usereistii locali cu 2 3 voiaje la activ sa isi spuna parerile de specialisti mondiali. ca o sa se fure, ca o sa se sparga bani si cica numai la noi se fura si mai bine sa vindem tot si sa stingem lumina. idei de hashtagisti
0
1
ce ati facut ? Deci de acum incolo s-ar putea sa avem ! Sictir si muie !!!
1
0
Echipamente de depoluare vreti sa spuneti.....
3
0
Pe mezei il intereseaza sa nu scada cuantumul spagilor lunar nu sa tehnologizeze ANR. Daca era asa preocupat o facea de acum cativa ani.. oricum il luxeaza PNL-ul
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614