REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

EXCLUSIV! Un candidat la Primăria Tuzla vinde măști cu 25 de lei bucata

EXCLUSIV! Un candidat la Primăria Tuzla vinde măști cu 25 de lei bucata

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 7628

Am vândut peste 700, ce credeți, am vânzare sau nu?

Am vândut peste 700, ce credeți, am vânzare sau nu?

În Tuzla, politica pare a fi lăsată pe planul doi. Aspirantul la fotoliul de primar, fostul membru al ALDE, Dicu Bogdan Cristian, optează pentru ajutorarea localnicilor. Este vorba despre un ajutor cam scump, ce-i drept. Proprietar al unui lanț de farmacii, inclusiv în Tuzla, Dicu Bogdan Cristian vinde măști cu prețul de 25 de lei, bucata. Este vorba de măști din bumbac, cu două straturi, achiziționate, spune fostul liberal, de la o firmă din Bihor, de unde le-ar cumpăra cu 18 lei, bucata, fără TVA. Oamenii de rând din Tuzla sunt nemulțumiți de acest lucru, deși, proprietarul farmaciei spune că vinde destule măști și lumea dă năvală în farmacie.

Dicu Bogdan

„Măștile sunt din bumbac, cu două straturi, le-am cumpărat de la un importator, cu prețul de 18 lei, fără TVA. Adaosul meu este în jur de 15%. Sunt măști medicale importate, nu sunt fabricate în România. Ele sunt din Ungaria sau Cehia, nu știu exact. Importatorul din țară este Globiz Group SRL, din Bihor. Nu obligăm pe nimeni să cumpere măști, ca să fie clar.

Dicu Bogdan: Am vândut peste 700 de măști, ce credeți, am vânzare?

Posibilul candidat la Primăria Tuzla spune că a vândut până acum peste 700 de măști și că, doar într-o zi și jumătate, a vândut 500. La întrebarea firească dacă lumea cumpără aceste măști cu preț ridicat, fostul liberal a răspuns ironic și cu un gest de mândrie, a specificat că a vândut peste 700 de măști și că lumea stă la coadă. „Momentan am vândut peste 700 de măști. Ia spuneți, avem vânzări? Masca pe care o gășiți la mine cu 25 de lei, pe internet o găsiți cu 56 de lei. Primele 500 de măști s-au vândut într-o zi jumătate. Oamenii stau la coadă. Noi nu facem profit, avem adaosuri foarte mici. Măști simple, de unică folosință, nu mai am de trei săptămâni, singura șansă este să aduc aceste măști din bumbac”, a spus Dicu Bogdan.

Dicu Bogdan: Celelalte măști arătau urât

Acesta a mai menționat faptul că a optat pentru aceste măști, deși putea să cumpere mult mai ieftin o mască din bumbac, dar cu un singur strat, pentru faptul că acestea arătau mai bine. „Am preferat să le iau pe acestea la 18 lei, în favoarea celor la 3 lei sau 6 lei, care nu sunt la fel de eficiente și arătau și urât. Se vedea fața prin ele”, a mai notat fostul liberal.

Pentru a ne lămuri și în privința firmei din Bihor, într-adevăr, o mască din bumbac cu două straturi este vândută și de aceștia cu o sumă destul de mare, aproximativ 25 lei de lei, bucata, pentru o persoană fizică. „Da, vindem cu 25 de lei bucata o mască, unei persoane fizice, dar trebuie să vă faceți cont”, a fost mesajul firmei.

Interesant este faptul că pe Facebook, Dicu Bogdan Cristian se pozează în farmacia sa cu îndemnul „este la modă să ai mască!”, alături de alte mesaje, conform cărora critică pe cei care speculează acest moment, pentru a vinde diferite produse la prețuri mari, deși, el la rândul său, vinde o mască de protecție cu 25 de lei, bucata, în condițiile în care, este o criză majoră de astfel de echipamente de protecție în întreaga lume, nu mai vorbim de personalul medical din spitale, care se se plânge că nu are echipament și apelează la cetățeni. Concluzia este simplă. În aceste momente, cei care vor să ajute o fac fără a se promova și fără a face o modă din această situație delicată. Dar Dicu Bogdan Cristian a avut dreptate, este la modă, într-adevăr să ai un astfel de comportament față de societate, este la modă să vinzi măști sofisticate pe hârtie și să nu optezi pentru cele simple, care pot ajuta la rândul lor. Este la modă să fii părtaș unui lanț de persoane care fac profit pe urma acestei situații. Totul este la modă acum, mai puțin spiritul civic.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa-te la mana ta!
0
0
Sugi coaiele
1
0
Tu mai lipseai ca primar alt hot si violator
2
0
Nu esti de primar ,acasa cu tine!
7
0
Duten pizda matii
5
0
Atunci ce zici de faptul ca dicu dalea pentru campanie calendare si cantare batranilor de ii treceau pragul la farmacie in eforie nord? Aa ia zi ca esti destept foc.
0
0
Domnule reporter informatile care apar in articol sunt reale si verficate ca din cate stim si noi Tuzleni Dicu nu detine nici o farmacie pe teritoriul Localitati Tuzla asa cum e specifiact in articol la fel cum ati specificat ca oameni de rand din Tuzla sunt nemultumiti de preturi aveti cumva informati ca locuitori cauta farmacile lu Dicu din constanta cred ca multi isi dau seama ca articolul e facut cu iz politic la comanda inclusiv titlu articolului pacat ca multi reporteri publicati articole ne verificate si la comanda
5
1
se vede ca e articol facut la comanda eu sunt Tuzlea si stiu ca Dicu nu are farmacie la Tuzla ci undeva pe la far constanta si cu cat lea cumparat si cu cat le vinde se pot verifica, da aici are iz de tatar din primarie ca asa a facut mereu si cu Micu si cu Saracila ,toata viata ta tanere sifonar ai fost dece nu zici tu la tuzleni dece ai divortat de nevastata si ce adaosuri ai tu la magazinul lu nevastata jeg ai fost jeg ai sa ramai la toti aia care te ai umflat tu dupa ce nai sa mai fi primar sa vad cum o joci
6
4
Daca le dadea gratis spuneati ca isi face reclama pentru primarie, daca le vinde spuneti ca vrea sa faca bani. Si totusi le cumpara cu 18 lei plus tva si le vinde cu 25 lei, tva inclus. castigul este de 3 lei. un adaos de 16.7%. Da de ce nu mergeti la oricare hypermarket sa vedeti adaos intre 50 si 100%. Da mai bine mergeti in magazine unde aveti adaos de 200 - 300%.
7
4
afara de faptul ca mastile din bumbac sunt la fel de eficiente ca o esarfa, fular, etc, deci cine da bani pe ele este redus mintal, sau il dau banii afara din casa si simte nevoia sa epateze ca are bani de masti... gestul de a vinde masti pentru un umil profit de doar 15-20% este mizerabil in sine. Ni vinzi vinuri vechi, sau pepeni, bazati pe cerere ci vinzi o marfa bazata pe obligatie. Cam jegos gestul stimatilor... dar de fapt, cam asa functioneaza industria farma, te prinde bolnav si iti baga pastile pe gat la ce pret vor. nimic nou sub soare.
5
0
E la Pro Romania asta. Umbla cu un alt escroc, Motoi Ionut, care vrea sa candideze la eforie. Doi mascarici cu Micu trei
6
1
Ce pretentii sa ai de la fatza asta?Nu i vedeti privirea?Va inspira incredere?MIE NU!
10
0
Pretul cu care pleaca de la furnizor masca este de 18 lei plus TVA. Spui Ciocan si spui DOBITOC !
2
2
Tanere iar ai platit bine pe astea de la replica sa iti scoti adversarii ca cine stie ce invarteri fac tu daca esti cinstit de ce ai divortat de nevasta si ai trecut totul pe numele ei si al lui fieta de cinstit ce iesti gandestete bine ce faci ca vei pierde scaunul de primar si vei ramane cu ala pe roti
15
3
Pai daca e speculant ordinar,este perfect pe gustul romanilor alegatori. Nu au ales romanii unul care a facut praf o flota intreaga si a distrus sute si mii de destine umane sa fie presedintele impotriva Romaniei de doua ori la rand? Ce va mira? Fraieri sunt liderii de clanuri interlope deja cunoscuti,stimati inclusive de autoritatile statului care doar ii monitorizeaza,nu-i deranjeaza. Interlopii astia pot fi presedinti de tara cu randul,romanii ar vota orice bulangiu sau praduitor,orice panorama,dupa cum s-a si constatat.
7
3
Leeeesin, Ciocan asta nu stie sa faca un calcul, dar scrie la comentarii!!!
5
0
Unde sunt comentatorii cu rechizitionatul? De ce nu se iau aceste masti de la Tuzla si de la distribuitorul sau si nu se dau la doctori? Sunt spitale care au 2-3 masti la 10 doctori...
1
1
In primul rand articolul are multe informatii eronate, de exemplu Dicu nu are farmacie in Tuzla. In al 2-lea rand la cei 18 lei se mai adauga si tva si apoi profit. Fabrica vinde persoanelor fizice mastile tot cu 25 de lei, farmacia de ce nu poate sa vanda cu acelasi pret ? Poate nu sunteti informati indeajuns, dar Dicu a donat masti cabinetelor medicilor de familie din localitatea Tuzla. Gestul acesta nu a fost publicat pe replica .. Verificati pretul spirtului de la magazinul Penny Market care este al sotiei domnului primar Resid Taner, de la 6 lei cat era inainte de nebunie a ajuns la 12.5.
13
5
Nu stiam ca de la 18 ron la 25 ron inseamna o crestere de 15%. Mie imi da cam 40%
6
4
Nenorocitule , faci bani si altii mor cu zile. Jupoi saracii oameni pe timp de criza. Mai rau ca tiganii nesalati din piete.
9
2
fac bani din nenorocirea altora.Au trecut de la branza din lapte praf si aracet la masti
11
3
Pai , oamenii adevevarati cu caracter si solidaritate au donat sume importante de bani si donatii in produse, acesta de vinde si are un adaos mic, dupa spusele lui,nu este chiar un binefacator.
9
3
Bine ca isi da arama pe fata .e disperat sa faca avere .Asta e bun de primar huuuuu HUUU!
11
3
multi prosti are gradina domnului daca ala are adaos de 15% ce sa castige ,Tanere tie frica ca vine Dicu primar si cere audit la primarie asta e avocat de meserie si nu sofer si ati iese magarile la suprafata ,de ce nu iesi tu frumos si zici magarile tale cu terenurile din centru ale fostilor sinistrati sau daca ai tupeu zile la tuzleni cum te plimbi dintrun partid la altul plangant pe la centre ,
15
10
Daca are hotia in sange, poate candida la primarie.
18
4
Presei si autorului ar trebui sa le fie rusine pt acest articol manipulator ! Fara afaceri care sa aiba un adaos de min 15 procente, nu s-ar putea plati salarii si taxe, astfel statul nu ar mai exista. Din ce ar putea plati salariile farmacistilor pe care ii laudati ca sunt in prima linie?!
9
14
bai prostilor cititi cu atentie , omul da masca la pret de importator , chiar cel care a scris spune ca a vrut sa cumpere de la imporataor si dadea 25 lei . asta este un articol cu tenta politica ,la comanda
8
14
Politia locala doarme ... toti burtosii si pilosii stau si dorm pe bani publici. Sa va fie rusine cu preturile astea auzi 25 de lei o masca nesimtitule !!!
21
5
ce vreti de la el !?!
14
2
Asta chiar este de o mare nesimtire. Cand lumea moare pe capete tu maresti pretul la un banal produs ?
13
5
Pai nu vedeti ce fata de cocalar are asta? CUI DA SPAGA asta e problema si unde sunt masurile care s au luat in "starea de urgenta"?De ce nu sunt arestati jegosii astia,ca altfel amenzile curg fara numar pt.plebei.E jungla si in momente grele fiecare este pe cont propriu asa ca nu asteptati ca cei de la butoane sa faca ceva pt.voi.Era de asteptat sa se intample asa ceva cu un guvern de panarame si un presedinte care doarme.
10
1
Dar ce vreti ba pomanagiilor, calicilor, omu da bani pe ele si la randul lui le vinde. Ca in orice afacere.Bine ca le-a adus in comuna ,a vandut 700 de buc., inseamna ca sant multumiti. Altfel nu le cumpara nimeni, il bagau in faliment.Dar asa e la romani. Dar faci cadou, donatie , e putin, cum a fost cazul lui Tiriac, a dat 100.000 E, a, e putin, asta daca vinde, a, tb. moca. Cine sa-i mai inteleaga pe carcotasii romani.
5
19
Sporul lu ' Micu din campanie El a schimbat becurile prin Tuzla......
17
0
Jegul asta de om vrea sa fie in fruntea urbei ? Niciodata nu vom vota un astfel de mascarici profitor.El fura acum 3-6 lei ce ne vom fcae cand va pune mana pe primarie ?Ne va fura fara scrupule.OPC -ul ce face ? Nu se vede ca a intrecut orce masura inclusiv in explicatiile date catre fraieri.
17
2
Domne nu facem nimic, nu intra in competenta noastra! Noi facem lucruri mai cumplexe spre exemplu prindem cotzofene, bibilici mai prindem si cate o masa buna la PECO noi cautam sa nu fim cautati ca ne put picioarele
10
2
Politia ce face doarme
14
5
Jeg de om !
26
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369