REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Exercițiu militar: Lansatoarele multiple de rachete LAROM au tras în Poligonul Capu Midia. VIDEO

Exercițiu militar: Lansatoarele multiple de rachete LAROM au tras în Poligonul Capu Midia. VIDEO

Replica API 3 februarie 2021 | 18:46 1661

În Poligonul Capu Midia, au fost executate, în perioada 2-3 februarie a.c., trageri reale de luptă cu sistemele de artilerie reactivă LAROM, în cadrul exercițiului “Viforul 21.11”.

Militarii au executat foc pe ținte la suprafața apei, cu muniție de calibrul 160 mm, la o distanță de peste 16.000 de metri de țărm, în largul mării. Un element de noutate a constat în efectuarea tragerilor cu rachete LAR MK-4 pe timp de noapte, Capu Midia fiind unul dintre poligoanele din țară unde se pot executa trageri atât ziua, cât și noaptea.

“Noi suntem pregătiți să executăm tragerile în orice condiții, indiferent de timp, anotimp, starea vremii. Observarea, corectarea și evaluarea efectului la țintă s-au executat cu senzorii din cadrul Batalionului 84 Asigurare Date. Am avut în intenție să executăm și observarea din elicopter, numai că nu ne-au permis condițiile meteo”, a transmis la finalul misiunii locotenentul-colonel Adeline-Cristinel Arghire, comandant Batalionul 83 LAROM “Bogdan I”.

Scenariul exercițiului a presupus respingerea unui desant maritim al inamicului.

“Situația tactică a presupus desfășurarea unui marș pe roți din garnizoana de dislocare la pace Bârlad, în zona de manevră a artileriei din Poligonul Capu Midia pentru a asigura sprijinul cu foc al forțelor proprii pentru apărarea aliniamentului în scopul respingerii forțelor inamicului”, a declarat, la finalul operațiunii, căpitan Oana-Marilena Olinici, șef operații și instrucție în cadrul Batalionului 83 LAROM “Bogdan I”.

Pe parcursul tragerilor, militarii au fost monitorizați de personalul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia care a asigurat siguranța perimetrului în care a fost desfășurată misiunea.

“Ce presupune acest lucru? În primul rând siguranța navală, pentru că suntem răspunzători să nu avem ambarcațiuni în sectorul de tragere și, în al doilea rând, siguranța terestră. În funcție de bătaia fiecărei categorii de tehnică noi asigurăm măsurile de siguranță. Dacă sunt cu bătaie mare, peste 20, peste 30 de kilometri, apelăm la Statul Major al Forțelor Navale, care ne sprijină cu nave maritime”, a declarat colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Pentru exercițiul tactic au fost dislocați circa 50 de militari din cadrul Batalionului 83 LAROM “Bogdan I” cu peste 10 mijloace tehnice.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@bravo..ce baiat destept esti.. Ai ajuns asa de la prea multe filme....
1
0
o singura drona turceasca dotata cu rachete aer sol, de la peste 25000 metri face praf toate instalatiile, mobile ori imobile.Veniti draq in sec acests, construiti noi sisteme, invatati din lectiile zonei, ori daca nu, dati like si gata , se rezolva totul din fb, wtsup, etc.
1
3
Bai Gica,ghita nume de pork sa le dai pielea-napoi ca-nainte vine singura!
5
0
@gica...exerseaza tragerea cu pula in gura mamicutei tale, si urmeaza coarda aia de nevasta-ta...
3
0
exersati lovitura cu tesla-n coaie bai labagiilor
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102