REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Exod la graniţele Rusiei. Oamenii nu vor să moară în războiul lui Putin

Exod la graniţele Rusiei. Oamenii nu vor să moară în războiul lui Putin

Replica API 24 septembrie 2022 | 01:26 1500

Mobilizarea parţială anunţată de Vladimir Putin i-a speriat şi revoltat pe ruşi. În timp ce unii încearcă să plece din ţară cu maşinile sau cu avionul, alţii au ieşit în stradă să protesteze. În presa rusă apar dezvăluiri despre informaţiile secretizate din ordinul de mobilizare parţială al lui Putin, care ar permite Armatei să înroleze forţat peste un milion de tineri.

Mii de ruşi au ieşit pe străzile din 38 de oraşe pentru a protesta faţă de războiul lui dintre Rusia și Ucraina, după anunțul mobilizării parţiale făcut de Vladimir Putin.

În fruntea mișcării de protest se află Organizația Tineretului Democratic VESNA, care le cere militarilor şi rezerviștilor să nu participe la război. Potrivit grupului independent de monitorizare OVD Info, peste 1300 de oameni au fost arestați de către forțele de ordine, scrie antena3.ro.

La Moscova au fost înregistrate 502 arestări ale protestatarilor iar la Sankt Petersbrug, 524. Inclusiv femeile au fost bruscate, lovite si băgate în dube de către polițiști.

Oamenii spun că nu le este frică de ce li se poate întâmpla deși procuratura din Moscova a anunţat că cei care protestează faţă de război sunt pasibili de 15 ani de închisoare.

Cei mai speriaţi de armată decât de închisoare s-au îngrămădit la granițe să plece din ţară. O coadă de maşini lungă de peste 35 de kilometri s-a format la frontiera dintre Rusia şi Finlanda, singura graniţă terestră încă deschisă pentru ruşii cu vize Schengen. În ultimele 24 de ore, 4.800 de ruși au trecut granița în Finlanda.

Şi la granița Rusiei cu Georgia, Mongolia sau Kazahstan s-au format cozi uriaşe de maşini. Disperaţi, cei care nu au maşină proprie, încearcă să plece din Rusia pe jos.

Potrivit CNN, site-urile agențiilor de turism din Rusia arată o creștere dramatică a cererii de zboruri către destinații în care rușii nu ar avea nevoie de viză, iar pentru a împiedica fuga celor care ar urma să fie încorporaţi s-a interzis vânzarea biletelor către bărbați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
urmaresti la televizor un razboi si alta e cand te trimite asasinul in linia intai. De ce nu au iesit fugarii de acum in strada atunci la inceput ? Cand vezi ca e groasa fugi mwistule ???
2
1
Asa cum romanii care fugeau de Ceausescu si in zilele noastre de regimurile actuale,fug si alti nevinovati,indiferent ce limba vorbesc ei. Cand ai la conducere niste psihopati ticalosi nu esti char de vina ,mai ales ca se stie,in Europa de Est oamenii au ales prin vot dintre cei mai rai,nu dintre cei mai buni. Sistemele,hoardele de politicieni cu capete de mafioti,aceia sunt de acuzat,de injurat,nu oamenii simpli,cu sau fara situatie materiala buna. E usor sa generalizezi,sa faci un popor intreg vinovat,pentru ca e usor sa nu folosesti ratiunea,sa gandesti ca om . Dai cu huo si esti tare.
1
2
Le-a venit randul sa fuga?! Sa vedem cine-i primeste? Fratii lor chinezi?
3
2
Putine banditule sa facem un calcul simplu...Ca sa ocupi Romania trebuiesc 10 mil bolsevici.Ca sa ocupi Polonia alti 10 mil.Ia zi tu cati mai raman ca sa ocupi si SUA? Ca ai declarat ca ai 25 mil total? Cred ca o sa incepi sa recrutezi si de prin Afrika....baobabi
9
4
Astea sunt poze de la Nadlac
7
6
fug aia cu bani si spaecialii la fel cum au fugit si ucrainienii, raman fraierii si amarastenii, la fel va fi si la noi daca va fi o nenorocire!
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367