REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Explozia de cazuri COVID din China, un pericol iminent. Se pot înregistra peste un milion de decese până în 2023

Explozia de cazuri COVID din China, un pericol iminent. Se pot înregistra peste un milion de decese până în 2023

A.F. 19 decembrie 2022 | 00:00 326

Ridicarea bruscă a restricțiilor severe anti-COVID în China ar putea duce la o explozie de cazuri și la peste un milion de decese până în 2023, potrivit noilor proiecții ale Institutului pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME), anunță Mediafax.

Conform previziunilor grupului, cazurile din China ar atinge un vârf în jurul datei de 1 aprilie, când numărul deceselor ar ajunge la 322.000. Aproximativ o treime din populația Chinei va fi fost infectată până atunci, a declarat directorul IHME, Christopher Murray, citat de Reuters.

Autoritatea Națională de Sănătate din China nu a raportat oficial niciun deces COVID de la ridicarea restricțiilor COVID. Ultimele decese oficiale au fost raportate pe 3 decembrie.

Numărul total al deceselor cauzate de pandemie se ridică la 5.235.

China a ridicat unele dintre cele mai severe restricții COVID din lume în decembrie, după proteste publice fără precedent, iar acum se confruntă cu o creștere a numărului de infecții, existând temeri că virusul ar putea infecta întreaga populație de 1,4 miliarde de locuitori în timpul sărbătorii de Anul Nou Lunar de luna viitoare.

"Nimeni nu a crezut că vor rămâne la zero-COVID atât de mult timp cât au făcut-o", a declarat Murray, citează stiripesurse.ro.

Este posibil ca politica zero-COVID a Chinei să fi fost eficientă pentru a ține la distanță variantele anterioare ale virusului, dar transmisibilitatea ridicată a variantelor Omicron a făcut-o imposibil de susținut, a spus el.

"De la focarul inițial de la Wuhan, China abia dacă a raportat vreun deces. De aceea ne-am uitat la Hong Kong pentru a avea o idee despre rata mortalității cauzate de infecție", a declarat Murray.

Alți experți se așteaptă ca aproximativ 60% din populația Chinei să fie în cele din urmă infectată, cu un vârf așteptat în luna ianuarie, lovind cel mai puternic populațiile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni preexistente.

Printre principalele motive de îngrijorare se numără numărul mare de persoane vulnerabile din China, utilizarea unor vaccinuri mai puțin eficiente și acoperirea vaccinală scăzută în rândul persoanelor de 80 de ani și mai în vârstă, care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire gravă.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In timp ce la noi se duce acum o campanie furibunda antirestrictii - referindu-se la restrictiile din 2020 - mai ales la realitatea si antena 3; o buna dovada ca sunt rupti de realitate si bat campii; este totusi trist ca o mare parte a populatiei simpatizeaza cu ei si se dovedeste la fel de rupta de realitate ca si ei; interesant este ca in china unde au fost manifestatii de masa antirestrictii in cateva orase care au condus la ridicarea restrictiilor, acum in beijing si alte orase oamenii au ajuns sa se autoizoleze din proprie initiativa in proportii de masa iar strazile si locurile publice sunt pustii; este adevarat ca duritatea restrictiilor din china a fost dusa la extrem dar este clar ca si politica nici o restrictie conduce la explozia cazurilor si mai multi morti decat in cazul unor restrictii moderate, cum au fost in occident o perioada mai lunga decat la noi si inca mai sunt la un nivel foarte scazut
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108