REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
13.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Explozia de la Crevedia: 2 morţi şi 56 de răniţi, dintre care 43 de salvatori

Explozia de la Crevedia: 2 morţi şi 56 de răniţi, dintre care 43 de salvatori

Ana Maria LIPAN 27 august 2023 | 13:18 2497

Două persoane decedate, 56 de răniţi, dintre care 42 de cadre MAI, mii de oameni evacuaţi. Acesta este bilanţul cutremurător al celor două explozii puternice care au avut loc la o staţie GPL din Crevedia, seara trecută. Doi salvatori, grav răniţi, au fost transferaţi deja în străinătate. Vorbim despre doi pompieri care au ajuns la Bruxelles. Alţi doi urmează să ajungă la Milano în această dimineaţă.

Explozia de la Crevedia: 2 morti si 56 de raniti, dintre care 43 de salvatori

Deflagraţiile, extrem de violente, au avut efecte devastatoare. Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi, pe o rază de un kilometru. Această zi ne arată încă o dată că nu ne-am învăţat lecţiile din trecut. Staţia era închisă încă din anul 2020, însă doar pe hârtie, pentru că în realitate aceasta funcţiona fără vreun aviz. Potrivit unor surse, totul s-ar fi petrecut din cauza unui angajat care alimenta butelia GPL cu ţigara în mână, iar furtunul s-ar fi spart.

De aici şi până la o nenorocire nu a mai fost decât un pas. În interiorul staţiei se afla butelia fixă, încărcată cu GPL, şi alte două cisterne mobile. Planul Roşu de intervenţie a fost activat la aproape o oră de la prima explozie, însă cea de-a doua deflagraţie a fost şi cea mai puternică, iar zeci de oameni au fost răniţi, scrie observatornews.ro. 

Se donează sânge la Constanța pentru victimele de la Crevedia

În urma exploziei de la Crevedia, soldată cu 58 de victime, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța recoltează sânge și duminică, 27 august, pîn intervalul 9.30-12.30.

Explozia de la Crevedia: 2 morti si 56 de raniti, dintre care 43 de salvatori

Donatorii trebuie să aibă maxim 65 de ani şi obligatoriu, să nu fi suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. În privinţa avantajelor pe care oamenii le au de pe urma donării, acestea au rămas neschimbate. Ca şi până acum, donatorii vor primi şapte tichete de masă, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi sau o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor. În plus, li se decontează cheltuielile de transport în comun între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eugen iancu tata victima colectiv: banca mondiala a dat romaniei 215 milioane dolari in 2014 ptr a se construi 5 centre de arsi in toata tara inclusiv tg mures; arafat s-a opus centrului de la baltazar arsenie, a insistat sa se aloce banii pentru upu si a castigat; apoi s-au redus de la 5 la 3: grigore alexandrescu si alte 2; nu s-a inceput nici un centru de arsi nici azi; nu s-a facut absolut nimic; in guvernele din ultimii ani se discuta sa se foloseasca toti banii bancii mondiale ptr centre de arsi pentru centre chirurgie plastica incomparabil mai profitabile azi; romania are mult mai multi arsi decat orice alta tara din europa in principal datorita saraciei; romania are cei mai multi saraci din ue conform eurostat
0
0
Chiar mă doare la salam de prostimea care a murit...morții cu morții...vii cu vii.Daca este nevoie eu va vaccinez obligatoriu
3
2
Cum poate nesimțitul acela de primar sa spună asa despre pompieri. Când ei își risca viata și în Grecia și în alte părți. Rușine. Ma mult decât atât, nu mai știu ce sa spun. Ramai perplex la tot ce vezi și la tot ce se întâmplă.
3
0
R.o.m.a.n.i.a educată, R.o.m.a.n.i.a bunului simț
0
0
Daca nici acum Arafat nu e arestat atunci trebuie sa iesim in strada neaparat
6
1
Vinovati sunt doar guvern, parlament, oamenii politici care fac numiri in functii de conducere pe criterii de afinitate. Nu este posibil ca intr-o perioada asa scurta sa vedem azile ilegale care au denigrat OMUL, sosele pline de conducatori auto drogati, beti, fara permis, statie GPL fara autorizatie. De ce trebuie sa moara si sa sufere oameni nevinovati pentru inpotenta celor care sunt datori sa apere!? Acceptam mult prea usor unilinta. Cand politicul si justitia pactizeaza cu infractorii se ajunge in astfel de situatii. Ne-am saturat de vorbe goale si actiuni hei-rupiste, ne-am saturat de imobilitatea puterii. In afara de biruri, taxe, haos, nu au luat nicio masura de crestere economica, protectia persoanei, sanatate, educatie. Nici macar cu Somalia sau Congo nu putem face comparatie. Jaf, hotie, minciune, impotenta si aroganta, atribute ce definesc clasa politica, TOATA, fara exceptie.
5
0
ascultand ce zice securistul rafila la conferinta de presa. Nu pot dacat sa-i dau multa mwie cu kkt !!!
2
0
Bulgaria a oferit locuri in spital de arsi alaturi de austria, germania, norvegia; de ce bulgaria are azi spital de arsi si romania nu are dle ciolacu ?
4
0
Gata, ați terminat cu accidentul de la 2 Mai , cu drogurile și adevărații vinovați ?
8
1
Premierul si parlamentul trebuie sa raspunda si la intrebarea de ce este permisa existenta si functionarea statiilor gpl cu grad ridicat de risc in interiorul localitatilor si nu exista nici azi obligatia legala de a le construi numai in afara localitatilor ? lege de bun simt si de gaga care trebuia sa existe de decenii
10
0
bine ca avem spitale pentru arsi.. la Bruxelles si Milano... Nu s-a facut nimic dupa tragedia de la Colectiv.
12
1
Patronul acestei statii gpl este tot o beizadea.De unde are atata avere,de la taticu drag primar in Caracal .Taticu fura cat poate trece bunurile pe numele beizadelei iar in declaratia de avere primul este un om sarac cu un apartament si o masina buna de casat. Statia a fost inchisa din 2020 insa a functionat fara oprire. Amenzile primite de acesti banditi sunt infime .Politrucii nostri au marit amenzile pt fel si fel de greseli minore dar pt cei care nesocotesc legile statului si care pun in pericol comunitatile pedepsele si amenzile sunt neinsemnate pt ca patronii sunt beizadelele lor.Noua generatie de inavutiti este unsa cu toate alifiile fiind putrezi de bogati nu vor sa devina politicieni vor pune marionete care le vor aparea interesele. Avem venituri mici la buget deoarece acesti banditi nu isi platesc darile catre stat,au masini de lux fara asigurare,platesc impozit pt palatele care le au la nivel de apartament confort redus.
18
0
La atatia ani dupa colectiv inca nu avem nici o sectie de mari arsi in toata tara, sectie pe care ar fi trebuit sa o avem de peste 40 de ani iar de asta sunt vinovate toate guvernele si toate parlamentele de 33 de ani; transferul in strainatate presupune riscuri mari de deces pentru un mare ars; daca ar fi sectii de mari arsi in 4 - 5 mari orase din tara acestia ar avea sanse de supravietuire incomparabil mai mari decat acum chiar daca se fac transferuri rapide in strainatate
13
1
Noua Romanilor, nu ne trebuie razboi cu nimeni , Noi avem razboiul nostru aici in tara ,care ne va distruge la maxim !Coruptia , nonsalanta , smecheria roamaeasca , lasitatea, minciuna si multe altele de genul asta , astea sunt ghiulelele care ne va distruge !Sa auzim de bine ca de rau vedem in fiecare moment !
16
1
Un numar atat de mare de 42 raniti mai este greu de inteles chiar si in conditiile riscului inevitabil asumat de care vorbea arafat; au spus ca pompierii nu stiau decat de existenta a 2 sau 3 cisterne cand de fapt erau 6 plus se pare un rezervor suprateran mare; de ce nu s-au folosit din prima clipa drone inclusiv cu termoviziune pentru a se cunoaste situatia exacta si a se adopta un plan realist de interventie si minimizare a riscurilor pentru angajatii mai ?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468