REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
14.8° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

EXPLOZIA din BLOCUL de la Medgidia: se VERIFICĂ structura de rezistență! VIDEO

EXPLOZIA din BLOCUL de la Medgidia: se VERIFICĂ structura de rezistență! VIDEO

Replica API 20 februarie 2020 | 00:00 385

O explozie a avut loc marți, 18 februarie într-un apartament de pe bulevardul Independenței din Medgidia. Explozia s-a produs de la o acumulare de gaze, însă nu se știe deocamdată cauza exactă.

În Medgidia a fost semnalată marți, 18 februarie, o explozie într-un apartament de la etajul doi al unui bloc de pe strada Independenței, numărul 75. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 12, la fața locului deplasându-se două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B. Explozia a fost urmată de incendiu, fiind distrus întreg apartamentul pe o suprafață de aprox 52 mp. Conform surselor noastre, la ajungerea la fața locului a militarilor ISU, o persoană în vârstă de 40 de ani se afla pe pervazul unui geam, fiind salvat cu ajutorul scării culisabile. Aceasta a fost salvată de îndată. După ce a fost salvat, bărbatul a plecat de la fața locului. „Da, bărbatul a fugit de la fața locului imediat după ce a fost salvat de către pompieri. A motivat această plecare cum că s-ar fi dus acasă la un prieten să se schimbe. Când se întorcea, acesta a fost identificat de polițiști și dus la secție” au declarat reprezentanții IPJ. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Au mai fost afectate 2 apartamente (cel de la etajul superior și cel de la etajul inferior). Bărbatul cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani a fost salvat cu ajutorul scării culisabile de pe pervazul geamului.

A fost anunțat Inspectoratul Teritorial în Construcții pentru verificarea clădirii. Legat de acest subiect specialiștii în construcții au menționat faptul că doar după o expertiză se poate concluziona, deci nu se poate da un verdict doar după câteva vorbe dacă structura a fost afectată sau nu. De această expertiză se ocupă proprietarul imobilului și în funcție de ce spune expertul se concluzionează faptul dacă apartamentul mai este locuibil sau nu. Există o obligație a proprietarului pentru consolidarea în timp a construcției, iar un astfel de eveniment se notează în „Cartea de Construcții” la jurnalul de evenimente. De obicei, de aceste expertize se ocupă o persoană delegată de către Asociația de Proprietari, acest lucru fiind menționat în Legea 10/1995.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca cel de deasupra si ce de dedesubt vor face expertiza, cel de la mijloc poate sa isi vanda apartamentul pentru a i despagubi.
1
0
Curat, marti 3 ceasuri rele....
0
0
Daca bubuie o butelie intr,un bloc nou cade tot blocu facut de mantuiala
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407