REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
26.9° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Explozie în Albania. Fostul premier a dezvăluit că Florian Coldea a fost consilierul secret al prim-ministrului Edi Rama

Explozie în Albania. Fostul premier a dezvăluit că Florian Coldea a fost consilierul secret al prim-ministrului Edi Rama

Mirela PASCAL 16 iunie 2024 | 00:00 5056

Presa din Albania a explodat, vineri, după ce fostul prim-ministru, Sali Berisha, aflat în arest la domiciliu, a publicat un document potrivit căruia fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost în 2023 consilier extern pentru securitate al actualului prim-ministru albanez, Edi Rama. Pentru consultanța oferită, Florian Coldea ar fi primit lunar suma de 7000 de euro. Sali Berisha a acuzat și legături pe care Coldea și persoane din anturajul său le-ar fi avut cu cartelul mexican de droguri Sinaloa. Cabinetul premierului Rama a emis o declarație în care nu neagă relația contractuală cu Florian Coldea. 

Explozie in Albania. Fostul premier a dezvaluit ca Florian Coldea a fost consilierul secret al prim-ministrului Edi Rama

Potrivit unui document publicat de fostul premier Sali Berisha, citat de toate ziarele și site-urile de știri din Tirana,  Coldea a fost consilier al premierului Edi Rama în 2023. Berisha, care se află în prezent în arest la domiciliu, l-a acuzat pe Rama de legături suspecte cu Coldea și i-a numit „Românul McGonigal”, referindu-se la cazul fostului agent FBI care este acuzat că a luat bani de la guvernul albanez al lui Rama pentru a face lobby împotriva opoziției.

Berisha a repetat și acuzațiile presei românești că Coldea ar avea legături cu clanurile mafiote mexicane. „Astăzi, presa din România este despre Edi Rama și Sinaloa. Vom continua să-l acceptăm pe acest premier”, a spus acesta într-una dintre aparițiile în fața unui grup de susținători.

Berisha a ținut un discurs de la fereastra casei sale în care se află în arest la domiciliu, în fața unei mulțimi de susținători. În discurs, Berisha a insitat pe următorul scandal al guvernului lui Edi Rama cu drogurile cartelului mexican Sinaloa și legătura cu generalul român, Florian Coldea. „Edi Rama cu firma lui Agac l-a plătit pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora”, a denunțat Berisha în timpul discursului. 

”Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama, pe lângă Dučka lui McGonigal, cu semnătura lui Agac, îl plătise pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora, Coldea, ca consilier extern.

Și că o rețea de cocaină, una dintre cele mai puternice din lume, din Sinaloa în Mexic, a adus drogul la Tirana și de acolo a fost trimis la București și în alte țări.

Edi Rama a folosit banii contribuabililor noștri pentru a plăti McGonigal, pentru a recruta generali și agenți ai mafiei mondiale, pentru a-i folosi împotriva democrației albaneze, împotriva opoziției albaneze”, a spus fostul șef al Guvernului de la Tirana. 

În răspunsul emis de biroul de presă al guvernului albanez, premierul Rama a negat și ironizat acuzațiile despre legăturile lui Coldea cu cartelurile de trafic de droguri. „Da, suntem obișnuiți cu aceste emisiuni și nu ne îngrijorează prostiile care leagă rolul de consilier extern al domnului Coldea de telenovela mexicană a canalului politic și media din Tirana care a fost turnat recent în cupa media românească”, spune comunicatul lui Rama. 

Printre altele, presa albaneză vorbește despre fotografii cu Florian Coldea și Dorian Ducka, un alt consilier al premierului Rama. Ducka, fost ministru adjunct al guvernului albanez, menționat și în ancheta FBI în cazul fostului agent Charles McGonigal, care a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a primit 225 de mii de dolari de la un fost angajat al serviciilor de informare albaneze. În Albania, prim-ministrul a fost acuzat de opoziţie că l-a plătit pe McGonigal pentru a ataca Partidul Democrat şi opoziţia.

În răspunsul la BIRN, premierul a negat și ironizat acuzațiile despre legăturile lui Coldea cu cartelurile de trafic de droguri. „Da, suntem obișnuiți cu aceste emisiuni și nu ne îngrijorează prostiile care leagă rolul de consilier extern al domnului Coldea de telenovela mexicană a canalului politic și media din Tirana care a fost turnat recent în cupa media românească”, spune reactia.

Presa de la Tirana prezintă pe larg legăturile lui Florian Coldea cu mediul politic din Albania, citând și anchetele presei din România care au arătat că fostul adjunct de la SRI, folosindu-și apropierea de unii politicieni importanți din Albania, și-ar fi ajutat iubita, Marina Pandarof, să intre într-o rețea internațională de trafic de droguri.

Cocaina ar fi fost adusă din Mexic, direct din cartelul de la Sinaloa în Albania în cantități mari și apoi ar ajuns la București pe o rută secretă.

Presa albaneză vorbește despre ”Rețeaua M”, care ar fi distribuit cocaină VIP-urilor de la Tirana. Clienții iubitei lui Florian Coldea se spune că ar fi oameni de afaceri cu mare influență în Albania, politicieni de nivel înalt, generali și oameni cu bani mulți apropiați politicienilor, scriu jurnaliștii albanezi.

În relatările presei albaneze, Coldea este descris ca un personaj diabolic care ar fi filmat și înregistrat fiecare petrecere și orgie care a avut loc la Tirana, cu escorte și cocaină, la care ar fi fost prezenți mari oameni de afaceri și politicieni locali de rang înalt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Base uiskean, asta cocaina si noi o ardem pa piatza Vica. 35 yrs later - suntem bine.
2
0
Pai se vb de droguri nu. Mueee asta le baga ,face pușcărie? Nici vorbă
6
0
Opa aflăm cine aduce drogurile în țară, Coldea scapă neatins…
22
1
cand aud de "acuzațiile presei r*mânești că Coldea ar avea legături cu clanurile mafiote mexicane" si mai citesc presa si ma mai uit la tvurile de stiri probabil nu pe cea care "trebuie" si tvurile care "trebuie" asteptam indicatii clare
9
2
La asa POPOR DA k***t UN MWYST ALBANEZ MERGE K UNS!!
9
2
ca la asa popor meritam si noi un corrupt mmmwist albanez.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510