REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Expoziția Europort, la Constanța: 57 de expozanți au primit vizita ambasadorului Olandei la București

Expoziția Europort, la Constanța: 57 de expozanți au primit vizita ambasadorului Olandei la București

Replica API 16 mai 2018 | 23:08 279

Europort România este o expoziție maritimă ce reunește furnizori de echipamente navale și servicii maritime din 10 țări, printre care România, Olanda, Germania, Bulgaria, Turcia, Belgia, Italia, Polonia, USA, UAE. Evenimentul a debutat marți, 15 mai și expoziția va fi disponibilă până pe 17 mai, la Complex TENIS CLUB IDU Mamaia. Este organizat de către AHOY – Rotterdam – Olanda, cu sprijinul CIINA Constanța și al Ambasadei Olandei la București, fiind la a 12-a ediție. În cadrul acestei manifestări expoziționale vor fi expuse mostre și sunt prezetate cataloage ale produselor realizate de către firmele expozante.

Cu prilejul desfășurării acestui eveniment, firmele specializate pe acest segment de piață au marea oportunitate de a întâlni firme internaționale, care sunt interesate atât în vânzarea produselor pe care le produc, cât și în stabilirea unor relații de colaborare pentru producerea unor astfel de echipamente, în România. Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța depune toate eforturile și susține această expoziție, venind în întâmpinarea cerințelor firmelor din domeniul naval, aducând la Constanța, firme de renume mondial al acestui domeniu de activitate, fiind de altfel, singura expoziție de acest gen din România.

Expoziția se adresează echipelor de management din șantierele navale, proprietarilor de nave maritime și fluviale, companiilor de salvare, autorităților navale și proiectanților de nave și echipamente.

Participă, ca expozanți, 57 de firme internaționale, specializate în tehnologia sistemelor de propulsie, automatizări, echipamente de punte, management integrat, sisteme hidraulice, macarale, tratarea apei, sisteme de navigație și de comunicații, piese de dragare, sisteme electrice, ventilație și aer condiționat, elice, pompe etc.

La eveniment au participat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie Navigabilă, Dănuț Jugănaru, director CCINA Constanța, ambasadorul Olandei la București, Excelența Sa Stella Romer-Grubacic, dar și alți invitați din țară și din Europa.

Excelența Sa Stella Romer-Grubacic a declarat că România poate deveni prin Portul Constanța poarta de est a Europei, ceea ce își dorește atât Olanda prin firmele care activează aici, cât și țara noastră.

Mihai Daraban a punctat că sunt 77 de companii care au capital olandez care profesează la Constanța.

Secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a punctat cele mai importante aspecte ale relației României cu celelalte state, dar și importantanța colaborării pe planul dezvoltării și diversificării participanților să identifice relații bilaterale.

„Este o onoare pentru mine să particip astăzi la acest eveniment care reunește în cadrul expoziției organizate cu această ocazie cca. 50 de companii din Olanda, Italia, Belgia, Turcia, Romania. Sunt deplin convins că această reuniune va permite participanților să identifice noi oportunități de dezvoltare și de diversificare a cooperării economice și a relațiilor bilaterale dintre România și țările prezente la această expoziție. în domeniul infrastructurii, transportului și schimbului de mărfuri”, a declarat secretarul Ionel Minea.

Minea a vorbit și de proiectele deja implementate și ce urmează să se mai pregătească în acest domeniu. „România oferă posibilități de transport, datorită poziției sale geostrategice, fiind un punct nodal de tranzit între Europa și Asia. România şi-a propus să joace un rol cheie în politica regională din domeniul transporturilor și în acest sens am mizat și o vom face în continuare pe poziția strategică a Portului Constanța la Marea Neagră. Prin poziția sa la Marea Neagră dar și în Europa, Portul Constanța reprezintă o veritabilă placă turnantă în traficul de mărfuri dintre Asia și Europa. Principalul nostru deziderat și datorie în același timp, este să valorificăm la maxim poziția geostrategică a celui mai mare port la Marea Neagră, prin creșterea tranzitului de mărfuri pe direcțiile est-vest și vest-est. Dezvoltarea infrastructurii portuare trebuie să se facă, însă, judicios și în concordanță cu tendințele globale ale fluxurilor de mărfuri transportate pe cale maritimă. Creștere numărului de mărfuri containerizate dinspre est spre vest dar și cea a cerealelor din spre vest (bazinul Dunării) spre est, reprezintă vectorii pentru dezvoltare infrastructurii portuare suport din Portul Constanța. Dezvoltarea activității în Portul Constanța reprezintă o prioritate majoră a Ministerului Transporturilor, regăsită în documentele strategice programatice realizate până acum (Programul de Guvernare și Master Planul General de Transport).

Acesta este principalul motiv pentru care avem alocate sume importante de bani dedicate investiților în zona portuară. Vorbim de peste 600 mil de euro care sunt dedicați investițiilor, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 din care amintesc: creșterea adâncimilor șenalelor și a bazinelor, creșterea siguranței navigației, dane specializate în zone cu adâncimi mari, dezvoltarea capacității feroviare în port, extinderea la 4 benzi a drumurilor cu tranzit mare, extinderea și modernizarea utilităților (apă, canalizare, electricitate), dezvoltarea de terminale specializate, dezvoltare și modernizare cheuri, terminal LNG și platforme de staționare, molurile 3 și 4 sau terminale specializate pe insula artificială”, a adăugat reprezentantul ministerului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614