REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Fabrica de bere Heineken din Constanța și-a pus lacătul pe ușă!

Fabrica de bere Heineken din Constanța și-a pus lacătul pe ușă!

Andreea CONDURACHE 6 decembrie 2023 | 00:00 12218

Heineken România a anunțat în septembrie 2022 intenția de a înceta activitatea de producție a fabricii din Constanța și de a transfera o parte din activitatea acesteia celorlalte 3 fabrici din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni. Conform informațiilor transmise de firmă, activitatea de la Constanța urma să se încheie în aproximativ un an. Ei bine, se pare că fabrica și-a încetat activitatea, iar sediul a fost scos la vânzare.

Fabrica de bere Heineken din Constanta si-a pus lacatul pe usa! fabrica Heineken Constanța a fost scoasă la vânzare

Heineken România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața berii, a anunțat încă din anul 2022 că va închide fabrica din Constanța, preconizând luna septembrie 2023. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă în care se preciza că la baza deciziei stă faptul că fabrica a funcționat mult sub capacitate de mai mulți ani. Elementele capacităților de producție și ambalare ale fabricii din Constanța au fost transferate către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni.

Fabrica de bere Heineken din Constanta si-a pus lacatul pe usa! fabrica Heineken Constanța a fost scoasă la vânzare

Se pare că activitatea fabricii de la Constanța a fost încheiată, drept dovadă stând anunțul de vânzare al activului. Am încercat să aflăm și prețul de vânzare al activului, însă în ciuda insistențelor noastre, agentul imobiliar nu a răspuns apelurilor.

Fabrica de bere Heineken din Constanta si-a pus lacatul pe usa! fabrica Heineken Constanța a fost scoasă la vânzare

Fabrica de bere din Constanța a început producția în iunie 1970 și a fost privatizată un an mai târziu. Ulterior a fost achiziționată de către grupul austriac BBAG și mai apoi a fuzionat cu Brau Union România. Portofoliul Brau Union a fost preluat în totalitate de către Heineken în 2007.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pretextul acesta cu functionarea sub capacitate ..e poveste de adormit copii ..daca fostii angajati ar dori sa expuna partea reala ..ar fi mai bine
0
0
Biata fabrica de bere , privatizata de revoluționarii dec89 pe șpăgi uriașe, moare pas cu pas. Zona industriala rămâne fără fostele fabrici .Au dispărut: Integrata de lână Fabrica de mobila Celuloza și hârtie Fabrica de ulei Atelierul de covoare . A rămas în picioare(neavand revoluționari decembristi, Fabrica de pâine și biscuiți.
2
0
Cum, asa p***t afaceriști .....
0
0
toata zona industriala din constanta este moarta , dupa revolutie s a prabusit tot . toate fabricile din romania s au inchis , problema e ca multa lume nu mai are unde sa munceasca in constanta .
11
0
Dupa ''revolutie'' a devenit Malbera, iar in foarte scut timp....s-a vandut ! O fabrica construita de STAT, care prin diverse matrapaslacuri devine..proprietatea cuiva, asa cum s-a intamplat cu toate inteprinderile din romania ! Dar, noi nu ne vindem Tara ! Ca fapt divers, Berea MAMAIA era o bere foarte calitativa...prin fermentatie naturala, ceea ce in zilele noastre nu mai exista la nivel industrial, doar pe la procesatori artizani.
27
1
vin investitorii la cta, ca mustele la c***t, atrasi fiind de autoritatile locale! ei nu sint in stare sa termine lucrarile zise de modernizare si curat.
20
1
O cumpără rușii cadou pentru Simion și Sosoaca.
7
6
Bine ca si..a inceput productia in 1970 si s..a privatizat in 1971. Ceausescu stia?
28
0
Ati uitat sa spuneti DE CE s-a inchis.
14
1
Au venit investitorii !!
7
1
În văgăuna numită Constanța, nici nu mă miră că se închid afacerile. Nimic nou pe frontul de est!
39
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468