REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

FABRICA DE GENERALI-ACADEMICIENI, PE FĂRAŞ! Brăiloiu: 'ASSN se va desfiinţa, e o tocătoare de bani'

FABRICA DE GENERALI-ACADEMICIENI, PE FĂRAŞ! Brăiloiu: 'ASSN se va desfiinţa, e o tocătoare de bani'

Replica API 28 februarie 2018 | 12:26 452

Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat a dat aviz pozitiv pentru desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) ca instituţie bugetară. Urmează ca propunerea legislativă să intre în plen. Iniţiatorul este senatorul PMP Traian Băsescu, care a motivat că ASSN s-a remarcat prin abuzurile privind diplome de doctorat, plagiat şi cheltuirea netransparentă a banului public. Bilanţul contabil şi bugetul de venituri şi cheltuieli, care sunt informaţii de interes public, nu sunt comunicate de către ASSN (cu periodicitate), nu se cunosc fondurile de care dispune instituţia, ştiindu-se doar că Ministerul Educaţiei finanţează parţial ASSN, iar în anul 2016 fondul alocat ASSN s-a majorat de la 190.000 euro la 310.000 euro şi nu există „până la ora actuală niciun raport cu privire la activitatea de cercetare desfăşurată în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, făcută de academicienii ASSN”, a susţinut Băsescu. „Toate acestea aruncă cel puţin o umbră de neîncredere asupra prestigiului de care susţin că se bucură la nivelul societăţii sau al ariilor profesionale de provenienţă membrii AS SN3”, a mai afirmat Băsescu.

“Academicienii” ASSN sunt colegi ai lui Gabriel Oprea şi chiar fostul ministru de Interne.

Însă, interesant este că propunerea lui Traian Băsescu şi-a găsit susţinere şi de la PSD, prin persoana senatorului de Constanţa Liviu Tit Brăiloiu, care a declarat ieri, pentru „Replica”: „Vorbim despre o academie care a fabricat academicieni pe bandă rulantă, care, pe lângă pensiile de generali, primeau şi o recompensă financiară pentru această aşa-zisă calitate de academicieni. Susţin iniţiativa, ba chiar pot să vă spun că au existat unii care au dorit ca propunerea legislativă să nu mai intre în discuţiile Comisiei pentru apărare. Am insistat ca propunerea să intre pe ordinea suplimentară a comisiei. A primit aviz, urmează plenul. Academia nu îşi are rostul, e doar o tocătoare de bani. Se va desfiinţa”, a precizat senatorul PSD.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
orice lege are efecte,incepand din momentul promulgarii de catre dl.Presdinte al Romaniei...nicio lege nu actioneaza...retroactiv...aceata propunere legislativa este pentru cei care au mai ramas...si sunt cativa..cei destepti au avut grija sa fie doctori,doctori docenti ,doctori hoinaris-cauza...dar cand faci dictare cu ei,vei constata cu mare tristete ca...NU STIU SA SCRIE...asta-i Romania..
8
0
Asa claxonel, nu te limita sa arati degetelul.
9
0
Dar fabrica de hoti...parlamentul cand se va desfiinta ?
21
4
de acord cu conditia ca toti cei care au beneficiat de ''titlurile acordate de ASSN sa le fie ridicater
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218