REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fabrica de gheaţă de la Constanţa, DESIGILATĂ! A reînceput producţia: nu există dovezi că ar fi bacterii în cuburile de gheaţă

Fabrica de gheaţă de la Constanţa, DESIGILATĂ! A reînceput producţia: nu există dovezi că ar fi bacterii în cuburile de gheaţă

Replica API 19 mai 2018 | 00:00 1914

Alerta care s-a fâsâit de la Bucureşti!

Alerta care s-a fâsâit de la Bucureşti!

În urmă cu câteva zile, în România a fost declanşată o alertă sanitară, după ce comisarii ANPC au declarat că au depistat şi retras cuburi de gheață vândute la pungă în marile magazine, făcute din apă nepotabilă. Conform comisarilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, cuburile ar fi conţinut bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor – potrivit datelor de laborator!

Analizele au fost efectuate la cererea ANPC, iar ulterior s-a sesizat şi ANSVSA. Fabricile de cuburi de gheaţă se află în mai multe localităţi din România, între care şi Constanţa. Numai că… surpriză! La Constanţa fabrica a fost sigilată aşa încât să nu mai producă, iar vineri, 18 mai, a fost desigilată! Motivul: momentan nu a fost demonstrată vreo problemă la produsul livrat de această fabrică.

„Eu am arătat celor de la Protecţia Consumatorilor, chiar după ce a fost lansată în spaţiul public informaţia, că am analizele la zi. Analize facem lunar. Noi făcusem chiar cu două zile înainte de control. Laboratorul arăta că totul e în regulă, însă dânşii au sigilat tot, ca măsură de precauţie. Acum, au efectuat şi dânşii analizele de laborator şi aşteptăm rezultatele oficial, însă între timp au desigilat şi avem permisiunea de a continua producţia.

Oricum, nu este tocmai corect să afli că există o alertă sanitară din presă, tu să ai fabrica încă în funcţiune, iar sigilarea să fie făcută după o zi după ce deja apăruse în presă că am fost închişi.

Azi au desigilat, iar toată această grabă de a anunţa în spaţiul public... nouă ne-a cauzat pierderi. Vă daţi seama că am riscat să pierdem contracte bune pe litoral, mai ales în această perioadă. Clienţii s-au şi panicat, am primit zeci de telefoane...”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Claudiu Ceornei, managerul firmei „Gheaţă la mal”.

„Am reluat însă activitatea, am arătat şi că noi folosim apă de la RAJA, nu din alte surse neautorizate”, a completat Ceornei, care a pus la dispoziţia cotidianului „Replica” şi buletinele de analiză efectuate încă dinainte de declanşarea alertei, iar documentele arată că totul este în parametri normali.

De precizat că alerta a fost lansată de la bucureşti, de la ANSVSA, în timp ce reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au clarificat următoarele: a fost dispusă măsura desigilării la fabrica deţinută de firma „Gheaţă la mal”, însă marfa existentă la momentul sigilării a fost distrusă; au fost preluate însă probe pentru analizele de laborator.

Aceste analize durează circa 5 zile, aşadar, abia la finele săptămânii viitoare vom afla fără doar şi poate dacă gheaţa este infestată sau nu! Interesante menţiunile, pentru că acestea ne conduc la alerta anunţată de la ANPC (Bucureşti) în urmă cu câteva zile! Astfel, în cazul unei fabrici din ţară, ANPC menţionat la doar o zi după control că... au rezultatele analizelor şi că ele indică „bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor”. Interesant, nu-i aşa?

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e fabrica jegosul,ui ala de angaja sclavi la impachetat gheata de mureai de plamani ftuz dumenzeu matii
1
1
Din pacate "Organele de control ale statului" sunt formate din inspectori absolventi de facultati Alba Neagra SRL , au doctorate cumparate "pe chitanta", sunt numiti pe criterii politice sau de sex si incompetenta lor se reflecta in goana dupa senzational cu care distrug munca de ani a unor oameni. Oare cine plateste daunele? Ar fi cazul sa fie dati afara din sistem pentru incompetenta si sa nu mai poata "lucra" la stat.
2
0
Iar protectia consumatorilor?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614